ahojte vsetci🙂 mate niekto skusenost s dokrmovanim ked babatko zacia strajkovat kvoli slabsiemu toku mlieka/nedostatku pri kojeni? moj syn ma 3 mesiace a uz par tyzdnov bojujem s kojenim, ak mu nejde hned mlieko podla jeho predstav tak velmi zuri, davam mu od narodenia aj flasu, raz za den alebo dva. snazilasom sa to zmenit opatreniami od laktacnej, ale mam pocit ze mam mlieka stale menej. moja otazka; je trvalo udrzatelne napriklad kojit v noci a cez den kazde druhe kojenie nahradit flasou? ostane mlieka aspon kolko je teraz alebo to potom uz bude stratene? alebo je lepsie dokrmovat po kazdom kojeni (to som robila hned na zaciatku ale zabera to velmi vela casu. chcem doplnat tu flasu kazde druhe kojenie, aby sa mi viac naplnili prsia a islo mlieko lepsie pre mojho zraloka :D takto sme iba vsetci v strese a zavreti doma lebo si netrufam kojit na verejnosti s dietatom v amoku, navyse je stale tak polonajedeny a nerobi to dobrotu. dakujem vsetkym za rady
@bm_ určite by som to kojenie nevynechávala, práveže treba stále, stále, stále prikladať čo najviac. Práve preto sa jeduje že musí z prsníka ťahať, z fľaše mu to tečie samo a hneď. Najlepšie by bolo na fľašu úplne zabudnúť a poprípade dokrmovať cez cievku.
ahoj, mali sme to úplne rovnako v tomto veku. Čo som sa nastresovala, že nemám mlieko, naplakala pod vplyvom hormónov 😀 Ja som skúsila dať umelé, ale malej to rozbehlo atopický ekzém. Pár týždňov sme ale fungovali v noci na UM, dala som pred spaním. A v noci, keď sa nedala uspať, tak tiež. Mne pomohlo prikladať stále, aj každú hodinu. Bábo si čo to potiahlo stále a pomohlo mi to potom ustáť ten štrajk a kojím naďalej už rok. Kúpila som si aj čaj Hipp na laktáciu, ukko čaj a sem tam som pila aj hroznovú šťavu. 🙂
@theanak ja by som aj prikladala stale ale ked on ma uz zachvat placu len ma vidi ze sa vyzliekam...fakt neviem ci sa toto da prekonat..dnes kazde kojenie boj a pred dvoma dnami som mala pocit ako nam to dobre funguje uz....akoby som zo dna na den prisla o mlieko a ja s nim ozaj neviem kazdu hodinu bojovat aby sa vobec prisal, je to celkom stresujuce
Je to velmi stresujuce. Ja som nedala UM a samo to preslo. Ale casto proste deti takto donekonecna stresuju. Pokial mas len jedno babo, mozes skusit zas koza na kozu dojcit aj nosit aj spat. A dojcit hlavne prispateho, pripadne skusat menit polohu
@bm_ úplne ti rozumiem, moja malá tiež revala len čo som ju vzala a dala do polohy na dojčenie. Odtláčala sa, híkala…potom som to robila tak ako aj vyššie spomínajú baby, kojila som tesne pred zaspatim alebo tesne po zobudení, kedy si ešte neuvedomila malá, že sa vlastne kojí. Vtedy to šlo lepšie, kým sa neprebrala alebo nezaspala. Ale prešlo to samé, aj keď bojovali sme dlho.
@theanak A kolko to trvalo kym to preslo? Mne sa to zda dost beznadejne aktualne.tiez sa snazim kojit len ked sa prebudza alebo zaspava, ale nie vzdy to ide. My mame flase avent a cumel odjakziva cislo 2, na 1 zuri tak ako na moje prsia…mala aom hned dat ten mensi ale nevedela som o tom viac. Co uz no to teraz nezmenim
@bm_ no myslím, že aj 2 mesiace kým sa to upravilo. Myslím, že keby sa malá nevyhádzala z UM tal asi by som to aj vzdala. Skús prikladať čo najviac ako sa bude dať a popri tom dokŕmiť fľašou. Keď prejde kríza a opäť sa to rozbehne, tak zrušíš UM, ak nie tak prejdete na UM. Nie je to žiadna tragédia. A hlavne nestresovať sa, aj keď to sa ľahko hovorí. 🙂
Nadojci, ak je hladny(co je)tak dokrm umelym. Vela nenaspekulujes.