Ahojte maminy, som nestastna bo uz 3. den mam lak. krizu ale hroznu prsia ako vyzmikane citrony, mala si trosku cucne a uz nema co tahat bo mliecko uz nie je ☹ ma skoro 7 mes. prikrmujem uz tuhou stravou, chcela by som kojit co najdlhsie a neviem co mam robit...aj som v kontakte s laktacnou ta mi povedala ze pockajme par dni ze mozno je to sposobene nejakou hormonalnou zmenou v mojom tele...v noci sa mi vzdy tak fajn urobilo mliecka az som ich mala riadne naliate a teraz skoro nic ☹ mate niektora podobnu skusenost? co mam robit ako zvysit a zlepsi tvorbu? pijem aj caje na tvorbu, aj uzivam senovku...bude viac toho mliecka este alebo je to uz akysi koniec kojenia?
@sendy182 v noci kojim 1-2krat lebo cez den nespinka moc a som rada ze v noci buvka aj ona sa potrebuje vyspat...mozno aj tie zubky ale nema zdurene dasienka....ani soor....a kramy nemam este vobec odkedy som otehotnela :D....davam jej cicik co najcastejsie potom medzi kojenia cajik po troske aby nebola dehydrovana...plienky tak akurat pocikane...
@eveenka to hej 😉 ....len mliečko sa ti najlepšie tvorí v noci..........a zvlášť ak malá ho cez deň velmi nevyžaduje............nemala by sa ti v noci zobudiť........kojené detičky vedia piť aj bez zobudenia 🙂 ......prsníky striedať......kojiť budeš ak ešte nemáš menzes a ani si ho nemala........... 🙂 ......skús si toto pozrieť....... https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/ako-dlho-u-vas-trval-dojcenecky-strajk-2/
@eveenka vypust caj pre dieta, nie je potrebny. casto prikladat... to sa Ti upravi, neboj. 🙂
nepila si nahodou neaky bylinny caj, ktory obsahuje mätu alebo salviu? to zvykne znizit tvorbu mlieka, kedze sa pouziva pri odstaveni. skus aj dobre jest - polievky so zapraskou a podobne jedla, dopraj si 🙂
@eveenka Ja som mala presne takúto istú krízu keď mal malý 3 mesiace, prvý rastový šprut, druhý je okolo 6 mes, čo je teda váš prípad... 3 dni mi reval od hladu, ale nepodlahla som pokušeniu zarobiť nutrilon ale vydražala som to...🙂 mala som našťastie odstriekané mlieko v mrazáku. po 3 dnoch som sa na to vykašlala, vôbec som nad tým nerozmýšľala, žiadne stresy, začala som viac oddychovať, viac spávať spolu s malým a mliečko pekne nabehlo a kojila som až do 18 mes... niesi veľmi unavená? skús 3 dni nič nerobiť, čo najviac oddychovať a spať a možno to pomôže... homeopatiká Riccinus communis zelené berieš? tiež dosť pomáhajú... ale u mna to bolo presne tou únavou.
@chovancova27 citim sa ako bez energie...v noci sa ale pri tom vyspim a celkom dlho tak neviem preco sa citim taka vystavena...prave som si bola kupit v lekarni ricinus tak dufam ze zaberie...
@majka1981 prikladam malu co najcastejsie a dufam, ze sa mi to zasa upravi...nikdy som nemala vela mlieka, ale takuto krizu som veru este nemala ☹ uz mi mamina navarila zaprazenu polievku, a takyto caj som nepila bo som sa docitala ze znizuju tvorbu mlieka napriek tomu ze matu milujem nepijem ju ani salviu....
Caute baby, aj som si presla laktacnou krizou, cca po 3 tyzdnoch ako sa mala narodila sme sa z velkeho prebytku mlieka dostali v podstate zo dna na den do nedostatku. Velmi mi pomohla laktacna poradkyna, ktora nas v prvom rade naviedla na to, aby sme sa zbavili klobucikov, ktore sme od narodenia malej Lindusky pouzivali pri dojceni ☹ . Na klobuciky nas naviedli sestricky v porodnici hned ako sa mala na prvy pokus neprisala ☹ . Tvorbu sme stimulovali pomocou cajov, odsavania kazde 2hodiny a mala sme pomaly ucili sa prisavat, vyzera to, ze sme uspeli... ale nechcem si to porieknut. Na radu poradkyne som uzivala bylinkove kapsule Swanson - senovka + benedikt lekarsky. Uz 2 tyzdne nemame s mlieckom problem a nemusime uz pomaly ani odsavat 🙂 .
Baby chcem vas touto cestou varovat pred pouzivanim klobucikov, ktore znizuju tvorbu mlieka...
A verim, ze kazda z vas laktacnu krizu prekona, aby nase deticky mohli pit kvalitne materske mliecko !!!!!
Baby, este mala vyhodna ponuka 🙂 . Ja uz tie bylinkove kapsule nepotrebujem, kedzem mam vela mliecka. Uzivaju sa 3x3 kapsule denne z oboch baleni. V jednom je senovka grecka a v druhom benedikt lekarsky. Mam nacate balenie z oboch pricom som stihla zjest len jednu davku, cize z kazdeho balenia 3 kusy.
Kapsule predam za symbolicku cenu, polovicu, napriek tomu, ze tam chyba len jedna davka.
Povodna cena za senovku grecku je: 8,90eur a benedikt lekársky: 11,90.
Obe balenia ponukam za 10eur, poslala by som to postou na dobierku 🙂 .
Moje cislo je: 0917 675 045.
@eveenka skús ju kojiť v polospánku čo najčastejšie v noci.............pitný režim pred i po kojení skús pohár čistej vody.....aj v noci........čaje na kojenie 2-3krát cez deň.........nemáš náhodou menzes?.............skús viac polievok....riedky puding.........možno zúbky....nemá zdurené ďasienka?..........alebo soor..........no možno je to i kojenecký štrajk a už je tu takáto téma ...........dá sa ti odtriekať? čo vlastne malá pije?....má mokré plienky?