Ahojte. Chcem sa len opýtať či s tým máte niektorá skúsenosť. Dieťa som odstavila od dojčenia keď malo 2 roky, teraz má 6. Ešte stále počas pms často už hneď po ovulácii cítim naliate, bolestivé prsia. Snažím sa ich ignorovať samozrejme laktáciu nijak nestimulujem. Ale občas si nájdem na podprsenke zasušenú kvapku, alebo aj na bradavke ich vidím. Bola som s tým u gyn.pred 2 rokmi, nič zvláštne nezistil a prolaktín z krvi bol ok. Teraz pred mesiacom zase hormonálny profil kvôli ovulačnému krvácaniu už rok. Tiež všetky hormóny v poriadku. Poraďte mamky, čo ďalej? Môže to byť OK, fyziologické? Sono prsníkov mam každý rok, tiež OK. :-/ Chystám sa ešte na endokrinológiu, ale žiadne problémy inak nemám, som zdravá.
Toto maju aj mnohé sestričky na porodnom/novorodeneckom oddelení Pocula som ich ako zrovna túto tému riesia. Deti davno dospelé a oni vložky v podprahová pocas smeny
Ja som mala strašne veľa mlieka. A už od dvadsiateho týždňa mledzivo. Ja by som uživila aj štyri baba na raz. Ale nijako som to potom neriešila. Oni síce chceli aby som si skúsila vytlačiť mlieko aká je to farba. No ani nápad. Predsa si to nebudem podporovať. Ale tebe sa to môže upraviť.
Syna som odstavila pred 4,5 rokmi a doteraz ked si podrazdim bradavky objavi sa par kvapiek. Na sono chodim kazdy rok a vsetko je vraj o.k. Podla doktorky, ktora mi sono prs robila naposledy je to bezne u maleho percenta zien a kym su vsetky vysledky v norme netreba mat obavy.
No ja som tiež tak odstavila. Aj som mesiac užívala lieky. No z nich mi bolo strašne zle. Doktor mi ich už radšej nepredpísal. No a poviem ti, že aj doteraz to mám. To už je 20 rokov. Povedali mi, že to poniektoré ženy majú až do prechodu. Na sono aj mamografiu mám niečo ale to je z mličnych žliaz. A vždy ak sa priblížim k nejakému bábu, tak cítim ako sa mi prsia nalievajú. Tak snáď to už čoskoro skončí. Ja som sa aj obväzovala... a aj tak nič nepomohlo