Kvapky mlieka rok po dojčení

23. aug 2023

Ahojte, žienky. Idem si po radu. Dcéru som kojila iba mesiac po narodení zo zdravotných dôvodov. Mlieko mi samé odišlo. Dcéra má už 13 mesiacov a dnes mi stlačila bradavku a objavili sa tri kvapky mlieka 🤷 Zostala som z toho v šoku. Zo zvedavosti som stlačila druhý prsník a tiež sa objavili tri kvapky. Je to vôbec možné po roku nekojenia?? Treba to riešiť s gynekológom? Alebo, čo s tým? Ďakujem za rady

nika23t
23. aug 2023

Je to možné. Ja som po každom kojeni ešte aj dva roky po skončení mala pár kvapiek. Vyšetrenia boli ok, Dr mi povedal, že je to skrz hormóny, že je to ok. Bola som na sono, tam mi iná lekárka povedala, že je to úplne v poriadku, že aj 5 rokov ešte pár kvapiek môže byť. No neviem, skus sa sama opytat, čo povie Tebe gynekolog, mozno on bude mať iny názor. Teraz nekojim rok aj dva mesiace a vždy, keď stlačím bradavku, pár kvapiek sa ukáže.

diewcatqoo
23. aug 2023

Ahoj, tiez som to takto mala. Spominala som to aj gynekologicke a ta mi na to povedala, ze to je este v norme a obcas sa to stava. Neriesila som to dalej, casom sa to upravilo same.