Ktoré chrániče bradaviek odporúčate?

miluckatnv
22. apr 2015

Zacala som dojcit mojho hladosa. Saje krasne,ale bradavky i tak dostavaju zabrat. Staram sa ako mozem,ale tak ci tak su strasne citlive,nech sa o cokolvek otru. S ktorymi chranicmi do podprdy (muslami) mate skusenosti? Vdaka za nazory 🙂

esti77
22. apr 2015

Čerstvý vzduch, svetlo, na poranené kvapôčky mm a samozrejme správna poloha maminky a dieťatka 😉.

amonda
22. apr 2015

Ak chces chranic, tak ja mam tieto http://www.brendon.sk/Products/Details/22879
su pratelne a kedze uz 4 mesiac v kuse nosim vlozky, viem o com horovim, su makucke, priedusne a nelezie to tolko do penazi. Tie jednorazove su tiez dobre, ale menej hygienickejsie a samozrejme ta to vyjde v konecnom dosledku drahsie...

luba41
22. apr 2015

ak sú "citlivé" a prisatie máte správne, tak bradavky nemôžu bolieť..takže bud prisatie nie je vporiadku alebo to môže byť aj mykoza..takže najlepšie / ak to nevieš zistiť sama v čom je problém/ konzultovať s laktačnou poradkynou..

zuzkamarecek
22. apr 2015

Veľmi dobré skúsenosti mám s Johnsons Baby , no a krém na bradavky LANSINOH HPA LANOLIN 100% čistený lanolín , trošku drahší ale stoji za to 😉

vedorka
22. apr 2015

musle su na to, ked ti nestacia vlozky, cize mas nadprodukciu mlieka a vyteka ti prilis velke mnozstvo mlieka mimo dojcenia. a vlozka by to uz neabsorbovala. este v porodnici mi jedna sestra povedla, ze klasicke papierove vlozky do podprdy su draplave pre prsniky, aj ked su akokolvek makucke na dotyk a ze mam pouzivat klasicke bavlnene vreckovky. mala pravdu, dojcim uz skoro rok a maly nic ine okrem mojho mlieka nepije,iba pevnu stravu. presla som si lakt.krizami, odtrhajucimi sa bradavkami, atd.
podla mna nemas citlive prsia, ale maly sa ti zlym sposobom prisava. odporucam ti precitat si tuto stranku: www.mamila.sk, je tam uplne vsetko o dojceni plus poradna. hlavne by ta mala skontrolovat laktacna poradkyna, tie peniaze stoja za to, bez nej by som uz davno nedojcila.....
ak sa ti dieta spravne prisava, spravny sklon, poloha, uhol atd, tak ziadne citlive prsia, bradavky, bolest atd neni.

pe
22. apr 2015

s tymi chranicmi radsej opatrne, niekedy sa moze stat, ze ked si dietatko na ne zvykne, odmietne prsnik, tym ta nechcem vystrasit, len pre istotu ti chcem poradit, ze kym to nie je nevyhnutne, skus este nieco ine, ja som mala bradavky az do krvi zodrate, ale nastastie mi pomohol krem Bepanthen, mala som ho doma na prevenciu pred zapareninami a je vyborny aj na bradavky, a mne teda velmi pomohol, presne na bolave od kojenia, takze odporucam aj tebe najprv skusit este takto bez chranicov, Bepanthen je bezne dostupny a jeho vyhodou je, ze ma neskodne zlozenie, keby si si aj bradavky neumyla pred kojenim, praveze nech stale posobi ten kremik na ne a skus ho aj preventivne proti zapareninam pri prebalovani 🙂

dankaa78
22. apr 2015

Skus to bez chranicov.Velmi sa to neodporuca.Ja mam vpadnute bradavky a zvladla som kadeco.Len pravidelne vetrat a ja som pouzivala lansiloh kremik nemusis umyt pred kojenim.Vydrz a vela trpdzlivosti prajem 🙂