Krvácali ste z bradavky pri kojení a nemali ste vonkajšie ranky?

lalia123
1. apr 2013

Mame 6 tyzdnove dietatko, ktore je plne dojcene (kazde 3 hodiny). Vsetko bolo v poriadku az raz, asi pred 3 tyzdnami,nas vydesilo, ked si mala po kojeni grcla niecim hnedym. Na pohotovosti nas uistili, ze mala je v poriadku, ze to bude z bradavky. Lenze, ja na bradavke nemam ziadne vonkajsie poranenie, pravidelne si ich natieram. Problem presiel sam. Opat sa objavil asi pred 4 dnami, citila som pichanie a bolest v nutri prsnika pocas kojenia, vedela som, ze sme opat tam, kde sme boli, mala si opat grckla zafarbenym mlieckom. Nechala som si teda pauzu od dojcenia, mliecko som len odsavala (samozrejme, pri odsavani ide len mliecko, ziadna krv). Laktacna poradkyna vravi, ze mala zrejme taha tak silno, ze praskne nejaku cievocku vnutri prsnika. Dnes po kojeni mala opat odgrcla, teraz ale bolo vygrcnute mliecko sfarbene do jasnejsia cervena, asi ku koncu mi opat praskla ta cievka. Co ma ale trochu laka, je fakt, ze dnes som ziadnu bolest necitila a fakt nechcem, aby mala tahala krv. Keby ze si mala negrcne, ani neviem, ze sala opat krv.
Mliecka mam dost, hned, po kojeni som este aj naodsavala. Nemam teploty, prsnik ma pobolieval len pocas kojenia. Ak mate nejaku radu, co s tym, prosim, poradte.

reanda
1. apr 2013

neviem ti poradit, co proti praskaniu cievok v prsniku, urcite existuje nieco na podporu pevnosti ciev, tusim aj lanove semienka? chcela som len napisat, ze malej to, ze s mliekom vysaje aj nejaku tu krv neublizi, takze by som kvoli tomu dojcenie neobmedzovala

blau
2. apr 2013

Ano raz som to mala...neboj sa.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kessy23
2. apr 2013

Neboj sa mne pediatrička vravela že ak krv netečie prúdom tak to bábätku neškodí,viem že to nieje príjemné ja sa tiež zľaknem občas ide o to že niektoré ženy majú citlivejšiu pokožku. Ja natieram cicatridine masťou a nemôžem sa sťažovať,len pred každým odsávaním musím poriadne poumývať prsia.

chovancova
2. apr 2013

Ahoj.Moje prve dieta velmi silno salo pri kojeni.Mala som pocit,ze mi vytiahne vsetko vnutro.Poradila som si.Pri pusinke som prsnik chytila medzi dva prsty...ked zacala riadne sat,stacilo prsnik stlacit.Nedovolila som,aby mi ho tak silno sala.Po case sa naucila kludne papat,mna nic nebolelo,nevytekalo...a odkojila som tri deti.Spolu to je sedem rokov.Drzim palce

demo
2. apr 2013

V tomto by som sa nespoliehala na nazor laktacnej poradkyne a objednala by som sa k dr. Krvacanie z bradavky bez poranenia moze byt neskodne, ale podla mna je naozaj dovodom na ultrazvuk.

maykaaa1122
9. jan 2017

ak ti krvacaju z poranenia, je to kvoli vysuseniu..ja som casto pouzivala cistu vodu, bavlnenu utierku a jemnu vrstv bepanthenu..casom sa mi zregenerovali..