Kŕmenie z fľašky odsatým mliekom

hanaxxx
18. dec 2021

Ahojte,tie co krmite babatka odsatym MM z flasky aky vntom mate system?ako casto, kolko,je na to nejake pravidlo,vypocet,podla veku ci hmotnosti? Nerada by som vela MM vylievala,ked nedoje, ale tiez nechcem,aby bol prilis hladny. A aby to nebolo prilis jednoduche, budem musiet asi aj obcas dokrmit umelym..ale to sa este uvidi. Moj maly ma 3 mesiace..

mogaa
18. dec 2021

@hanaxxx kvôli čomu hceš dokrmovať mesačného z flaše? veď už si vie vytiahnuť toško koľko potrebuje.....UM nemusíš vôbec riešiť...o mesiac o 2 začneš po troške prikrmovať....

andreatytler
19. dec 2021

@hanaxxx Ak mas dost materskeho mlieka tak si len odsleduj kolko asi pije a davaj o trosku viac. Niekedy ale budes vylievat.
Ja som nemala dost a dokrmovala som umelym a to tak ze som mala 2 flasky. Najskor som dala materske a potom umele. Takze som vylievala skoro vzdy len umele.

dadis
20. dec 2021

@hanaxxx Pri synovi som vsetko odsate mliecko po mesiaci vyhadzovala,vyuzili sme ho, iba ked som na cas musela maleho opustit (napr ku kadernicke, zalyzovat si, chodila som na 2h zaucat kolegynu). Ale inak bol spokojny. Tym, ze si dokazes odsat naviac znamena, ze mlieka mas az nadbytok. Pri druhej dcere, som od zaciatku len odsavala a az po 3 tyzdnoch som ju zacala dojcit (bola po porode operovana a bola dlho na jis), tak toho mlieka som mala len akurat, mala bola spokojna, ale vecer som nemala z prsnikov "bomby", tak som neodsavala. Ona tak menej priberala, tak od 4 mesiacov som.si kazdy vecer zacala odsavat, najprv islo trosku, potom to bolo cca 150ml a na dalsi den som jej z toho robila ryzovu kasicku, ktoru som jej davala pred vecernym dojcenim. Ak maly nie je spokojny, radsej ho viackrat prikladaj ako dokrmuj. Urcite je lepsie, ze si sam vytiahne, ako sa "ondit" s odsavackou...