Kŕmenie v noci

katches69
26. aug 2022

Caute, krmili ste v noci napr kazde 3hodiny aj ked babatko spalo a nepytalo si? Ze ste ho zobudili a davali mu jest, alebo ste nechali spinkat a az ked sa zobudilo same od seba a pytalo si tak vtedy? Dakujem za odpoved

pribinak
26. aug 2022

@katches69 nie, nikdy som nebudila spiace dieťa. Doženie to cez deň.

bluemoon24
26. aug 2022

@katches69 ja mam zasadu, ze spici dite nebudim. Jedine, ze by melo novoroz zloutenku, pak bych budila. Nejhorsi je, ze jestli kojis, tak po vice hodinach budes mit zezacatku nejspis vsechno mokre.

simona1306
26. aug 2022

Ja som malu budila, ale iba zo zaciatku . Mala silnu zltacku, bola spava a neprosperovala tak som musela. Ale ked jej zltacka presla a zacala pekne priberat, uz som na krmenie v noci nebudila.

hennyinnsbruck
26. aug 2022

Nebudila som

nikpa
26. aug 2022

@katches69 v noci sa na krmemie nebudi. Takže kľude sa dobre vyspite 😉

lienka.7
26. aug 2022

@katches69 prvu nie, druhu ano. Lebo mala žltačku a musela som to pravidelne dodržiavať. Celkovo z toho bola viacej spavá, cize ano, budila som ju.

bu1bu
26. aug 2022

Prvé dieťa zo silnou zltackou som budila kym neprešla ( asi 3 týždne), druhé dieťa žltačka slabá, budila som len v pôrodnici, doma uz nie, od 2. mesiaca spáva celú noc.

mikadooo
26. aug 2022

@katches69 nie, kŕmila som "na požiadanie", čiže keď sa zobudili a hlasno sa dožadovali svojho 😄. Prvá mala aj žltačku, nie moc silnú, ale aj tak som ju nebudila. Keď sa ti dá spať, spi 🙏. Ešte sa v noci nabdieš dosť, ver mi...

selena_luna
26. aug 2022

@katches69 novonarodenata sa budia kazde 3 hodky, pretoze nie su zvyknute na hlad, vsetky ziviny dostavali cez pupocnu snuru, takze nevedia ze si maju pytat, preto ich treba budit. Ale ty uz ale mas drobatko 2 tyzdnove, uz ju nemusis budit, ona sa sama zobudi a bude pytat. Aj si takto spravne osvoji cyklus den ( aktivny, jeme, hrame sa) - noc ( pasivna, spime) Moja 2 mesacna vcera prespala dokonca 8 hodin uz 🙂

evica17
27. aug 2022

Ja som staršieho budila, predcasniatko a žltačka. Ale iba týždeň a potom sa nudil každé tri hodiny asi tri mesiace, potom už menej.
A druhé som nebudila, ale má.polroka a budí sa na kŕmenie minimálne každé tri hodiny ak nie castejsie. A aj sa zaobid v noci aj na tri hodiny a tvári sa že už je vyspatý. To len by si si nemyslela že je dnebudes budiť ti prespí celú noc ako ja :p

tani777
27. aug 2022

Mladsia sa mi asi prvy mesiac nebudila v noci..nadranom som mala prsia naliate,bolestive...spala so mnou v posteli,tak ked som sa prebrala,a citila,ze uz musi mliecko von,len som ju natocila k sebe,nastavila prsnik k pusinke a ona sa spiaca chytila,nakojila a spali sme dalej...neskor sa zacala budit sama castejsie..ono,nocne dojcenie je dolezite z hladiska tvorby mlieka,kedze v noci sa tvori a vylucuje najviac prolaktinu,cize pri takychto malickych naozaj nie je dobre,ked spia celu noc..a ak k tomu spia same v postielke,v hniezde/perinke,daleko od mamy..velmi rychlo moze klesnut tvorba mliecka a babo ist do strajku
Ak spi s Tebou,nebudila by som..ak spi same,aspon raz v noci by som zobudila,pripadne odsala mliecko

elizabet173
27. aug 2022

@katches69 nikdy som dieťa nebudila, mesačné spalo aj sedem hodín. Budila by som len na odporúčanie lekára, keby sa narodilo s veľmi nízkou pôrodnou váhou

elizabet173
27. aug 2022

@selena_luna to počujem prvý krát, že novorodencov treba budiť, nechápem, na čo. Väčšina sa tak či tak budí, aj keď nie po troch, ale možno po štyroch, piatich hodinách.
@tani777 spalo od prvej noci v postieľke, nebudila som nikdy, mlieka bolo dosť. Dokonca tak isto to robila známa čo má dvojčatá a kojila ich rok a pol. Nie všetko, čo sa píše, je aj v skutočnosti tak. Pre tvorbu mlieka je aj spánok matky dôležitý

srferreira
27. aug 2022

Kazali mi to. Ale nikdy som to nerobila, kazda mama je rada, ked dieta spi. Nieto ho este budit. Mlieko sme dobehli pocas dna 😉

selena_luna
27. aug 2022

@elizabet173 treba, byvaju spave v tych prvych dnoch pri zltacke. Zobudia sa, ale po xx hodinach uplne vyhladovane a chudnu. A v tych prvych dnoch je lepsie radsej rychlo dohnat to co stratili z porodnej vahy. Aj ked priznavam ze co laktacna poradkyna to ina rada, akoby to nebolo zalozene na exaktnych biologickych faktoch, ale filozofickych teoriach 🙈

beata_k
27. aug 2022

@katches69 Ak nema zltacku, tak nie. Iba ked boli vyslovene horucavy aj v noci. Vtedy ano.

elizabet173
27. aug 2022

@selena_luna ak má dieťa žltačku, alebo sa narodilo s nízkou pôrodnou váhou, tak to je samozrejme niečo iné, ale ak dieťa nemá žltačku a váhu má v poriadku, nie je dôvod ho budiť, ani nechudne. Ja si myslím, že je to individuálne, treba sa riadiť v prvom rade dieťaťom, nie laktačnou poradkyňou. Ak dieťa priberá, je pokojné, nenarodilo sa s nízkou pôrodnou váhou, nevidím dôvod ho budiť. Ani ako novorodenca

selena_luna
28. aug 2022

@elizabet173 ja som svoju ako novonarodenu budila. Zltacku mala takmer nijaku, vahu cez 3700. Ale papat nepytala, ked som ju vsak ponukla sala ako o dusu. V porodnici schudla len 100 g a pustili nas preto o den skor.

elizabet173
28. aug 2022

@selena_luna to bolo tvoje rozhodnutie, môj mal 3800g, tiež schudol minimum, žltačku nemal, nevidela som dôvod ho budiť, aj keď mojím prsiam by sa uľavilo, ale existuje aj odsávačka

selena_luna
28. aug 2022

@elizabet173 v porodniciach vyslovene odporucaju budit a krmit novonarodenata. Nepoznam mamu co by sa s tymto odporucanim nestretla. Aj preto ako som pisala vyssie - doteraz dostavali vyzivu pupocnikom, musia si zvyknut na novy pocit hladu. Skor to ze ty si nebudila bolo tvoje rozhodnutie.

elizabet173
28. aug 2022

@selena_luna ja ti tvoj názor neberiem, ak dovolíš, nechám si ja svoj. Ja osobne som sa s tým nestretla, nikto mi nehovoril, že by som mala takmer 4 kg novorodenca v noci budiť na jedenie, ale viem, že to v niektorých pôrodniciach hovoria.

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katches69
autor
25. sep 2022

@magda15 ved hej, vtedy som este nevedela ako to chodi.. 😁😊