Kŕmenie bábätka po odsatí mlieka bez použitia fľaše

zlostitko
28. sep 2011

Dobry den, potrebujem poradit. mam mesacneho syna, ktoreho plne dojcim a budem sa musiet vzdialit na 3 hodinky 2krat do tyzdna. Chcem sa opytat, ako sa vam osvedcilo krmenie po odsati mlieka, bez pouzitia flase. pouzivali ste striekacku, alebo este nieco ine? Dakujem za rady.

zuzikkaa
28. sep 2011

@zlostitko pokojne daj cez flasku,,ak maly nema problem pit z prsnika neodradi ho to ak sem tam dostane pit z flasky...ja som maleho od zaciatku dokrmovala a najprv sme sa vzdy kojili a hned na to flasku s UM a nemal vobec problem pit z prsnika 😉
davat mlieko lyzickou ci striekackou je nekonecne ...ked je krpec hladny chyti aj cicik 😅 😅 😅

zlostitko
autor
28. sep 2011

no momentalne problem s prsnikom nemame, ale prvy tyzden som pouzivala klobuciky, lebo sa nevedel prisat. teraz papame bez nich a nerada by som to pokazila flasou. ale asi to vyskusam a uvidime. Dakujem za odpoved.

tea333
28. sep 2011

@zlostitko ja som mala skusenost s pokazenim prisatia, prv som si pripravila peklo tym ze mi v porodnici nasadili klobuciky, neskor flasou a uplne nakoniec som v 13 mes prestala dojcit, okrem ineho aj preto ze bol uz maly nauceny na dudlik a cim dalej tym horsie sa prisaval, neotvaral pusinku.
taketo male babatko mozes dokrmovat velkou striekackou, ale napriklad aj po prste s cievkou ( samozrejme s vydrhnutim ruky) ale kludne aj z poharika ci lzyzickou 😉

http://dojcenie.wordpress.com/som-zufala/musim-...

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana776
28. sep 2011

@zlostitko ahoj, tiez sa priklanam k nazoru ze radsej nedat flasu, ale krmit alternativne. Vyskusajte lyzicku, striekacku alebo cievku a uvidite ktory sposob vam najviac vyhovuje. Ja som tiez na zaciatku dala na rady ze neboj, flasa sem tam nevadi, a mali sme potom velke problemy. Ale nastastie sme to ustali a kojime doteraz. Kamaratka take stastie nemala, v troch mesiacoch prestala dojcit prave vdaka flasi.

kvetinqa
28. sep 2011

Nase dieta je dokazom toho, ze prvy prispevok je blbost. Maleho sme mali po narodeni par dni v nemocnici a kym som tam nebola, krmili ho cez cumlik. Ked som prisla, nedovolili mi kojit, lebo ze je prilis maly a slaby (nebol slaby, len lenivy a rozmaznany flasou). Vydupala som si striekacku, poctivo odsavala mlieko a krmila som ho striekackou. Ked sme na 10. den po porode prisli domov, maly sa mi absolutne nechcel prisat. Bojovala som s nim mesiac a kedze sa nevedel prisat a ked sa prisal, tak bol lenivy sat. Aj ked bol hladny, nedonutilo ho to. Zacala som odsavat a prve mesiace sme sa krmili na striedacku striekackou, cievkou a z prsnika... Bol to boj, ale zvladli sme to..

Tych par hodin, co budes prec mozno aj prespi. A ked nie, urcite nedavaj flasu.

moncicip
28. sep 2011

Ja maleho kojim, ale parkrat sa stalo ze dostal odsate z flase a nemal problem. Takze ja sa priklanam k nazoru ze pokial dobre pije a tu flasu mu ozaj das len 2x do tyzdna tak to kojenie neovplyvni.

maca_p
28. sep 2011

ja som mala zasa multifunkcne dieta, v pohode pilo aj z flase, aj sa dojcilo. neviem si v celku dost dobre predstavit, ako by moja mama s cievkou simulovala mna a moje prsia 😀 . hmm, salo by vobec babkine?

strapco13
28. sep 2011

@zlostitko postupuj podla toho linku co dala @tea333 ..cize cievka, krmit po prste /ak si tato trufa moze na prsniku..ale vyholit hrud 😀 /, poharikom, lyzickou, striekackou..rozhodne nie cez flasku..prvu odpoved si teda absolutne nevsimaj

@moncicip ty si mala stastie...ale aj jedna flasa moze uplne pokazit dojcenie a duplom u matky, ktoa mala na zaciatku dojcenia problem...cize v laktacnej poradni rozhodne neradime flasky, cumle, klobuciky...toto plati aj pre
@zuzikkaa 😉

zuzikkaa
28. sep 2011

@stvura
@kvetinqa
@strapco13 moja odpoved nieje blbost... je to moja osobna skusenost a moj nazor tak som to napisala,,nech si uz sama vyskusa co uzna za vhodne...kazde dieta je predsa ine tak preco by to nemohlo fungovat a nemala by si vsimat moju odpoved...nie vsetky rady musia byt 100%ne pravdive 😉

maximma
28. sep 2011

@zlostitko tiez poradim dokrmovat radsej cez cievku po prste, alebo lyžičkou ale kludne aj poharikom, deticky vedia pit z poharika. Daj si babo do polosedu, do poharika odsate MM a priloz mu poharik ku pusinke. Babatko bude papat mliecko z poharika pomocou jazycka (doslova ako macka) 🙂 Pomocou cievky: cievku si polozis na ukazovak a uchytis pomocou palca a prostrednika a vlozis do pusinky babatka dozadu a smerom hore ku podnebiu. Prstom s cievkou jemne zatlacis na jazycek babatka smerom dolu, aby otvaral co najvacsiu pusinku (imitacia spravneho prisatia na prsnik). Cez striekacku neodporucam. Drzim palce.

seminkads
28. sep 2011

moja mala pila od zaciatku aj z prsnika aj z flasky ked som si potrebovala oddychnut, v tom striedani nebol ziadny problem,ale presne ako pise @zuzikkaa kazde dieta je ine,co jednemu nevadi druhemu vadit moze,ja som predtym skusala aj po lyzicke a striekackou- a vyslodeok bol ze mala vsetko vypluvala a nic nezjedla :( tri hodiny nie su dlha doba, sama musis oskusat co ti (vam bude vyhovoat)... moznosti je vela treba len skusat

seminkads
28. sep 2011

ked neratam flasku tak zakladom je to ze babo taha samo(aj zo striekacky)

zuzana_1
28. sep 2011

ja maleho dokrmujem od prepustenia z porodnice,kedze mam malo mlieka,a davam mu flasu..aj cumlik,aj prsnik...a nema absolutne ziadny prioblem s prisatim ! takze kludne skus flasku,daj mu prsnik,skus ho takto "zacvicit" a nebudes mat problem 🙂

strapco13
28. sep 2011

@zuzikkaa po prve..ja som nenapisala, ze tvoja odpoved je blbost..ale ze v laktacnej poradni neradime nieco co moze ohrozit dojcenie
po druhe...autorka sa pytatala na dokrmovanie bez flase...cize ked uz odpovedas /a toto pravo ti nikto neberie 😉 /, tak aspon si precitaj co autorka sa vlaste pyta
po tretie--flaska je nieco co mozno fungovalo u stoviek zien...ale su tisice zien, ktore mali potom problem..a ostatne alternativne formy dokrmovanie su studiami a rokmi overene na milionoch zien, ze nesposobuju problemy ako zhorsenie prisatia, znizenie laktacie, infekcie, bojkot dojcenia, neohrozuje dlhodobe /roky trvajuce/ dojcenie a pod..preto radit nieco, co moze ohrozit niekomu dojcenie sa mi nezda zrovna fer
a pre @zuzana_1 a mozno keby si nedokrmovala, nepouzivala flasku dudel tak mas mliecka dost a to tvrdis teraz, ked mate tri tyzdne...dufam, ze ti to vydrzi a ze vas obidu infekcie, a koniec dojcenia 😉
tri tyzdne je kratka doba ..problem moze nastat neskor...ale verim, ze sa mu vyhnete...ak by si ale potrebovala poradit pomoct..sme tu, kludne sa ozvi

zuzana_1
28. sep 2011

@strapco13 no keby som nedokrmovala,maly asi zomrie od hladu...som po sekcii a mam trochu komplikacie,takze to je mozno zapricinene aj infekciami,ze stracam mlieko...snazila som sa priklada,odsavat castejsie,nepomaha ☹

zuzikkaa
28. sep 2011

@strapco13 to neplatilo pre teba,,len sa mi nechcelo odpisovat kazdej osobitne tak som to nejak zhrnula pre tie co odsudzuju moju odpoved...

ako som napisala 100 ludi 100 nazorov,,treba si vybrat podla seba...

strapco13
28. sep 2011

@zuzana_1 dokrmovat obcas treba..ale pokial sa dieta pridsava na prsnik, treba dokrmovat na prsniku cievkou, tak sa babo napapa, nebude odmietat prsnik a bude stimulovat laktciu u teba a tvoje telo bude dostavat informaciu, ze treba tvorit mliecko
ked dokrmujes mimo prsnika, tak tvoje telo ma pocit ze mliecka staci a nebude tvorit viac
na prsniku dieta saje a aj ked pije pritom dokrm, tak telu dava signal, ze treba viac mliecka...a tak sa mozes dokrmu postupne aj zbavit
ak mas zaujem cisto dojcit, tak si zavolaj k sebe laktacnu..ukaze ti ako manipulovat s cievkou /je to inak lahke, len je lepsie nech ta to niekto nauci/, skontroluje a pripadne upravi prisatie, ukaze ti techniku stlacania, cim pomozes vydolovat babatku z prsnika co najviac mlieka, a pokial je laktacia nizsia, tak ti moze predat pripravky na zvysenie laktacie..senovku, benedikt /ak mas o ne zaujem, kup si radsej kapsulovane..ten prasok ma strasnu chut a blbo sa hlta/..popripade ti moze nejaky Dr predpisat Costi..je to liek na traviace tazkosti ale jho vedlajsim ucinkom je zvysenie laktacie

strapco13
28. sep 2011

@zuzikkaa jasne 😉
ale aj tak je flaska velke riziko

@zlostitko inak je mozne, ze ked budes pres len 3 hodky..ze dietatko si pocka na teba, neprijme nic a potom si tp vynahradite..nemusis sa toho bat, tri hodky babu neublizia ak nebude jest 😉

zlostitko
autor
29. sep 2011

Dakujem vam vsetkym za vase odpovede, osobne sa priklanam k alternative cievky, som zvedava ako nam to pojde. spoliehat sa na to, ze 3 hodinky prespi, alebo nebude hladny nemozem, on si totiz pyta aj kazdu hodinu a nejaky rezim, aby som vedela odhadnut, ci vtedy bude spat, alebo nie este nemame. este raz dakujem 🙂

strapco13
29. sep 2011

@zlostitko nie ze prespi, alebo nebude hladni...bude..ale pocka si na teba..niektore deti su take...odmier´tnzu cokolvek..okrem mamy 😵
drzim palce nech to zvladneze
inak tu cievku dostaes v zdravotnickych potrebach, len niekedy to nemaju..ale nech ti to objednaju vyživovaciu cievku pre novorodencov CN 01, jeden koniec ide do pusinky, druhý koniec sa cez cumeľ zavedie do obyčajnej dojčeneckej fľašky. Hotová súprava (=suplementor, SNS), ktorá poskytuje vysoký komfort sa dá kúpiť v lekárni, potrebách pre mamičky (väčšinou len na objednávku), najrýchlejšie je to cez oficiálneho dovozcu firmy Medela
popripade si ju zozen cez laktacne poradkyne v okoli a tie ti ukazu aj ako s ytm manipulovat