Ahojte, poradte mi prosim ozaj ucinny krem na bradavky, minule tehotenstvo som mala za tyzden z bradaviek chrasty, vyskusala som viac kremov, no nic nezaberalo, mala som pocit, ze to neustale cistenie bradaviek od kremu pred kojenim bradavky este viac drazdilo. Mate skusenosti aj s takymi , ktore sa nemusia zmyvat, nemusim sa toho bat? Dakujem za rady
skus sa opytat v lekarni tam ti určite poradia 😉 ja som používala kalciovu mast
kalciovu mast treba zmyvat, ide to dost tazko, ja som mala cicadermu
ahoj, vyskusaj multi-mam, je aj balzam na natieranie a aj take napuste stvorceky, ktore sa prilozia na prsia. podstatne je, ze ten balzam netreba zmyvat, mne to velmi pomohlo (tiez som mala chrasticky prvych par dni) asi po 4-5 dnoch
mne pomohla dm masticka, avent nie. ale najviac mi zabral obycajny jeleni loj, ani som si ho nezmyvala ,iba utrela. nakydala som si ho na bradavku statocne a potom na prsia nacapila take nepouzitelne klobuky na kojeni - pod podpresenku, aby drzali - a tam mi ten loj ucinkoval, skvele hoji rany.
no nasa konikova laktacna poradkyna annag radi nechat aj vetrat hodne bradavky bez masticky, lebo mast ich udrziava makke a vlastne je potrebne, aby nejake mozole vznikli 😉 🙂
jednoznacne bepanthen krem, je vyborny
http://www.bepanthen.cz/bepanthen/products/krem...
dostala som v porodnici ako prvorodicka od spoluleziacej tretorodicky a pri dalsich pobytoch v porodnici som zase poradila provorodickam, u kazdeho ma velky uspech uz po par pouzitiach. len skoda, ze sa da kupit len v cr
Mne pomohol Infadolan. Nanáša sa myslím, že len 2x denne, nemusí sa zmývať.
aj od Medely cisty lanolin je uplne super a takisto ho nemusis pred kojenim davat dole a bepanthen tiez to iste .... 😀
Ahoj, ja som používala na začiatku calciovú masť ale tá ma štípala, tak mi pôrodnici dali vzorku krémiku od aventu, síce je drahý, ale mne pomohol a teraz používam krém od dm. 🙂
ahj, ja som tiez pouzivala od aventu. do dvoch dni sa mi zahojili chrasticky 🙂
ahojte, môžte prosím písať aj ceny krémov/približne/, nech sa viem zorientovať, lebo mne príde 500 Sk dosť za mastičku....
Ináč pri malom som používala kalciovú masť, ale tiež mi vadilo, ako sa dáva zle dole, neskôr cicadermu a máme doma aj infadolan
lyon...ja som uzivala z DM BABYLOVE masticku na rady z novorodeneckeho odd., bola super, nakolko sa nmeusela zmyvat a dokonca kedze este mi z nej ostalo, tak si ju davam na kutiky a herpesy. 😉 Stala tusim okolo 100 Sk? 😕 😒
materske mlieko
Ahojte🙂)
Ja som používala Avent krém a to mi doniesol drahý do pôrodnice ale ako nejaký zázrak na tie moje krvavé bradavky to nebol aj ked mi to pomohlo🙂
ahoj lyon, mastička mama babylove, ako píše junovka, je z DM a do 100 Sk stojí určite..nie len že ju netreba zmývať, ale aj velmi rýchlo pomohla 🙂
uf, tak janajanajana, teda aj pre teba je ten typ mastička mama babylove, zoženieš v DM drogerke 🙂
bepanthen uz dostat aj u nas.
http://www.docsimon.sk/tovar/bepanthen-mast-100g
ten cisty lanolin je najaky iny, nez lanoli, co si kupujem na vahu v lekarni?
mne pripadal aavent a dm mast uplne rovnake.
Mala som Avent, Calendula (nechtíková) a teraz mám Medelu. Avent sa ľahko rozotiera, Medela je dosť tuhá a Calendula sa zmýva. Používala som aj MM, ale to mi len zvlhčio bradavky a pravdu povediac po vyschnutí mi až tak neukľudňovalo podráždenia. Najlepšie sa mi osvedčili tie Avent a Medela.
Ja som pouzivala Cicadermu - homeopaticku masticku- nemusi sa pred kojenim umyvat.Je fakt dobra.
ja som pouzivala od bioclin masticku multi mam.je perfektna,cistý lanolin.a nemusis ho pred dojcenim umyvat z bradaviek.pre babatko je neskodny. 😉
martinka - myslim si ze je jedno ci lanolin z medely,bioclinu alebo z lekarne, vsade je pisane ze cisty lanolin, tak by to malo byt rovnake akurat cena bude rozdielna tu v DE stoji 5,60 eura za cca. 6 g ten z lekarne bude urcite lacnejsi ... 😀
fuha, no ano, ja som kupila 300g asi za necelych 300sk este.
martina, tak to je super, snad uz aj v beznej lekarni ten bepanthen bude. lebo drahy si obaril nohu a skoro vsetko minul. u nas to pouzivame aj na kdejake ranky ap.. krem sa mi zda lepsi ako mast, nezanechava mastny film
kamillosan
ahojte, presne ako bambusko vravi bepanthen je super na bravdavky a fakt je skoda ze sa da len v cr kupit, ale pomoze vam aj materske mlieko na bradavky a co je zaujimave ze pomaha aj ako kvapky do oci pri zapale ocnych spojiviek kvapnut materske mlieko do oka 🙂
chhulieta, ja som takto malej dala ocka do poriadku 😉
bala som sa preplachu a oto nam zabralo, zlate mliecko materske 🙂
pre mňa bola Avent mastička asi naj vec, čo som zo všetkých "propriet" z lekárne ocenila 🙂
a bepanthen sa dá na 100% kúpiť aj u nás 😵
zuzula28 a odkedy? lebo ja som ho zhanala vtedy ked som zacinala kojit, mala som tiez ragady na bradavkach az do krvi, ale nikde ho nemali vraj len v cechach. ale potom som skusila materske mlieko a jak som sa o tom bavila s jednou znamou tak ta mi povedala ze aj ocka sa daju takto liecit
ahoj.ja som pouzivala krem babylove z DM drogerie, ten sa nemusi umyvat, ale ja som si ho umyvala, lebo maly potom len zuzlal bradavku a nechcel sa prisat.ale tiez je dobra aj klasika kalciova masticka