Milé mamičky, chcem sa vás spýtať, dokedy ste nesmeli po pôrode piť kravské mlieko? Mne ho v pôrodnici zakázali (ako aj kopec iných vecí, až som mala pocit, že mám žiť zo vzduchu). Ďakujem za radu 🙂
Ja sa snazim jest vsetko., napriek tomu co povedali v porodnici. Dokonca pediater mi sam povedal ze mam jest vsetko, aby sa na to dieta naucilo. Ale vsimla som si ze asi z mlieka a tvarohu malu boli brusko. Tiez pisali baby, ze to moze casom pominut., tiez by zaujimalo asi kedy.
@timkuska, tak to som ešte nepočula. ja som pila kravské mlieko od začiatku tehu veľmi aktívne. strašne mi išlo na chuť. a aj pri kojení, padol cca. liter za deň.
treba hlavne sledovať bábo, či ho nebolí bruško a podľa toho si zariadiť jedálniček. 😉 ak by ste niekto mala záujem, mám zoznam potravín vhodných a nevhodných pri kojení od jednej laktačnej poradkyne. podľa neho som sa prvé mesiace riadila. je už síce 6 rokov starý, ale nedávno som ho dávala aj šéfke, ktorá porodila. 😉
@patricia2007 precitaj si pravidla fora 🙄
@timkuska to len ak by malo babo nejake tazkosti, tak kravske mlieko je na zozname podozrivych potravin, ktore je dobre na cas vysadit.
Ak je vsetko ok, tak treba postupne jest vsetko co je zdrave. Tie rady v porodnici boli niektore fakt na hlavu, naozaj len suchy chlieb a voda a o par mesiacov potom anemia ... A to co tam varia je tiez priserne, tak monotonnu stravu dokonale bez vlakniny som este nevidela.
@katren spatne som to typla zmazavam
@timkuska mne v porodnici dali laktacne papier, kde boli napisane, ze len niektore silne alergeny by sa nemali hned a vo velkych mnozstvach, a jedine ze nie cerstve teple pecivo, inac tam ziadne vynimky nepisali. stravuj sa normalne, a ak zistis ze po niektorom jedle je babatko mrzutejsie, tak to jedlo zredukujes. niektorym babatkam nevadia ani cerstve rozky a strukoviny, ine deti naduva este aj cista voda. hlavne byt v pohode, strava az tak striktne dodrziavana nemusi byt
tiez si myslim ze treba jest vsetko ale s mierou a sledovat babo ak nema problemy tak nie je dovod na obmedzovanie sa
ja som jest vsetko bohuzial nemohla. mala plakala bolelo ju brusko nemohla kakat..na zaciatku som jedla cestoviny s tvrdym syrom, kuracie len na rasci a zemiaky a vanilkove keksy..a chlieb so sunkou. po takych troch mesiacoch som zacala skusat viac a od styroch uz jem skoro vsetko a aj mlieko. okrem citrusov stiplavych jedal a strukovin. a plnena kapusta jej naposledy nespravila dobre 🙂
@timkuska mne tie ich rady isli jednym uchom dnu a druhym von.....
jedz to, na co mas chut, samozrejme s mierou a sleduj, ako bude reagovat babatko 😉
inak by si potom musela zit ozaj len zo vzduchu 😝