Koniec kojenia

jaroslava16
3. feb 2018

Dobry den

Potrebovala by som poradit, prestala som kojit asi pred tyzdnom, pred par dnami som si odsala prsia, lebo som ich mala plne, az ma uz boleli, teraz ich mam znova plne, nie az tak, ze byma boleli, ale citim,ze sa naplnili, co robit? Odsat ich znova? Inac pojem denne Pfeffermincovy caj, ako inac este mozes zastavit mliecko? Za radu vopred dakujem

myjusiatko
3. feb 2018

Odstriekaj, ale iba do ulavy.

jaroslava16
autor
3. feb 2018

@myjusiatko ja necitim ani tlak zatial , ani bolest, preto rozmyslam, ci vobec odsavat, ze by sami netvorilo znova:(

pininka
3. feb 2018

@jaroslava16 mne to postupne preslo same, ale baby tu radili salviovy caj a obviazat na pevno prsia. Viem ze niekedy sa to robilo lanovou plachtou, ale to je asi jedno cim, len musia byt natesno.

lavieenrose
3. feb 2018

mne sa nalievali hlavne v noci lebo mala cucala najviac v noci mne obvaz nepomohol lebo prsia si nasli z neho cestu von pocas spanku..aj tak sa napiali..v lekaarni som si kupila homeopatika

1988majka
3. feb 2018

Treba odsat - este lepsie odstriekat len ked uz citis tlak a len trochu do ulavy. Okrem matoveho caju aj salvia.

myjusiatko
3. feb 2018

Prsia nestahovat. To nie je dobre.

lenqua_12325
4. feb 2018

Určite nestahovat. Odsat kým prejde tlak, bolesť, mlieko sa postupne stratí. Do odstriekane kľudne cez pohárik, fľašu dieťaťu. 🙂

lenqua_12325
4. feb 2018

To*

nanervy_2
4. feb 2018

ak necitis tlak, nemusis robit nic

leonka26
4. feb 2018

Mne doktorka na gynde ponúkala tabletky len dieťatko už nesmie cuckat takže som si ich nemohla zobrať lebo ma ide slak trafiť z tej mojej stále chce a neviem sa jej zbaviť 😢

lavieenrose
4. feb 2018

@leonka26 staci nedat ,zatat sa a nedat,sice ak je starsia..tak urcite vie spravit dobry cirkus..musis jej vysvetlit ze mas bobo obviazes prsia obvazom ukazes jej ze uz nie je ze je velke dievca a ze mliecko uz doslo..

lavieenrose
4. feb 2018

@leonka26 teraz kukam ze rok a dva mesiace..to je nic to este nespravi cirkus ako take dvojrocne ..cim skor tym lepsie

zuzka38
4. feb 2018

@jaroslava16 neodsavat len odstriekat pod teplou sprchou

lacibo
4. feb 2018

mne sa malá sama odstavila, nechcela ani za svet, keď mala 14 mesiacov,ja by som kľudne kojila ďalej, mlieko sa mi dodnes tvorí, ke´d si stlačím / je to už 5 mes. odvtedy ! /bolo mi to ľuto,😢 čiže ako vidíš, presne opačný problém😒, nuž tak to v živote chodí..😉😅

myjusiatko
4. feb 2018

@lacibo to ma mrzi. bohuzial to nebolo odstavenie, ale bojkot. :( takto skoro sa dieta samo neodstavi. Bolo treba to riesit s laktacnou.

lavieenrose
4. feb 2018

@myjusiatko podla teba sa kedy ma samo odstavit dieta ?! ked ide do prvej triedy ? alebo ma tri? materske mlieko je potrava..a ked dieta uz je normalnu stravu preco ma vysiet a tahat na ciciku ? ani ja by som nechcela za plnohodnotnym jedlom mlieko..a takisto je v noci lepsie ked ma dieta spanok bez budenia sa niekolko krat za noc...

myjusiatko
4. feb 2018

@lavieenrose dieta sa samo a vedome odstavuje po druhom roku. Odstavenie je velmi pozvolne. Koji sa menej a menej. U vacsiny deti samoodstav nastava az okolo tretieho roku.
Ked sa dieta prestane chciet kojit zo dna na den a este takto male, je to bojkot. Nie samoodstav a rozhodne nie vedome odstavenie.

myjusiatko
4. feb 2018

@lavieenrose a mamicka pise, ze kojit dalej chcela. Tak nechapem tvoje rozhorcenie. Kojenie nikomu nenutim. Pisem len fakty.

lavieenrose
4. feb 2018

@myjusiatko lenze niektore deticky sa uvedomuju skorej ja v tom nevidim problem ze uz nechce cucat mlieko ty si z toho spravila strajk lebo podla teba a kojosekty sa ma odstavit 2 rokoch..ty mas mozno take dietatko ze si nepyta krikom nejde ti pod tricko nehadze sa ozem nebudi sa v noci kazdu hodinu..moja odmietala stravu nonstop na prsniku..ta by nejedla a urcite by sa dojcila do 4 rokov mozno aj viac...ale my nie sme v afrike..moze mat aj plnohodnotnejsiu stravu ako od anemickej matky ktorej nefunguje pecen tak ako ma...tak nevzbudzuj v inej mamicke pocit ze spravila nieco zle a mala malu nunit lebo podla njakych tabuliek kojosekty...asi nemas ani nejdaka uz si skusala dietatu tlacit do ust nieco co nechce? viesco spravi vypluje ti to a kasle ti na to z vysoka...

lavieenrose
4. feb 2018

@myjusiatko mamicka chcela kojit..ale dieta nechcelo..o kom to je o dietati ci o mamicke ?

myjusiatko
4. feb 2018

@lavieenrose ale dieta kojenie bojkotovalo. A to je rozdiel. To je problem, ktory sa da riesit. ;)

lavieenrose
4. feb 2018

@myjusiatko som zvedava ako vyriesis ked sa ti narodi narocnejsie dieta :D ked si myslis ze su vsetky cez kopirak

myjusiatko
4. feb 2018

@lavieenrose vobec nic nevies o mne a mojom dietati a o nasom kojeni. Tak nesud. 🙂 napisala som len, ako to je. Dietatko sa narodi take, ake sa narodit ma a uz sa na neho moc tesime. ;)

lavieenrose
4. feb 2018

@myjusiatko ja iba ze ked si myslis ze nieco nanutis...tak aby si to okusila...nie ked ma babatko par mesiacov a materske mlieko je jeho zdrojom obzivy ..ale ked si vie presadit svoje.. rok a viac ;) ked sa buduje jeho individualita a uvedomuje si sameho seba

myjusiatko
4. feb 2018

@lavieenrose keby som nevedela, ze sa to da, nepisem. Tolko k tomu.

leonka26
4. feb 2018

@lavieenrose no len ona sa už vie obsluzit aj sama :(..skúšala som si potierat bradavky citrónom ale nič jej to ešte viac chuti ☹..Aj sa bojím odstaviť že ako sa bude ukludnovat a teraz ked bude druhé bábo ☹

myjusiatko
4. feb 2018

@leonka26 a tebe kojenie uz vadi? Ja som tiez tehotna a kojim a planujem kojit az do porodu a potom obe deticky. 🙂

leonka26
4. feb 2018

@myjusiatko mne to nevadí len mojim zubom hej ☹..A ešte ma vyzlieka aj v tescu a podobne

lavieenrose
4. feb 2018

@leonka26 nie je nic jednoduchsie ako nedat a bodka...3 dni..a potom ani nebvude vediet co je prso

leonka26
4. feb 2018

@lavieenrose no len nemám to srdce nedat