Koľkokrát za deň kojíte svoje 10 mesačné dieťa?

sunnyfunny
31. jan 2015

Ahojte,zaujima ma,zhruba kolkokrat za den kojite svoje 10 mesacne babatka?Ja kojim tak 4-5x pocas dna a v noci 3-4 krat. Som rada,ze kojim, no chcela by som ten pocet aspon trochu obmedzit, lebo ma to doost vystavuje. Lenze moja malicka nechce pit z flase UM..a cajiky a vodu si chlipne za den len zopar glgov.. 😅 Ci mam ju ucit len z normlaneho poharika? Prosim poradte nejake finty. Dakujem

esterba
31. jan 2015

Ja som takisto dojcila a fintu ti neporadim, lebo neviem, mna to netrapilo, bola som rada, ze nemusim vsade vlacit prikrmy.

s_mt
31. jan 2015

Ja mam tiez 10 mesacne dieta a uz kojim len 2x - pred spanim vecer a rano. Tiez som kojila v noci aj 3x,slo mi to na nervy ;) Tak som to postupne znizovala,ked mala plakala,najprv som dala cumel,ked nepomahal,ukolisala som ju,ked ani to nepomohlo,nakojila som ju.. Postupne si zvykla,ze neje v noci,stacil jej cumlik,alebo tisenie na rukach,alebo som si ju dala k sebe do postele,co ale nerobim rada a casto... A cez den som ju kojila po kazdom prikrme,ale ked mala 9 mesiacov,zvysila som davku prikrmu a bolo ;) Tiez nechcela pit vodu,tak som ju navnadila tak,ze som jej don dala trosku granuloveho cajiku,odpila viac a potom uz pila viac kazdy den,lebo cez den uz nemala mlieko a po prikrme ju uz asi smadilo ;) Takze to uz mame fajn,az na to,ze jej idu zuby a je hrooozne urevana ;(

siska53
31. jan 2015

Syna - 2-4x a dceru podla potreby,ta bola vacsia zavislacka. Ale v noci spali vyborne..tam ak sa zobudili, tak maximalne raz.
Dcerka ale po roku zacala stupnovat pocet dojceni az na 15-20denne,tak som jej to v 20m.obmedzila.
Z flase sa naucila pit az v roku,aj to z flase s takym naustkom nie klasicky cumlik.
Ja som na pohari netrvala lebo sa stale oblievali,dakedy to clovek zle odhadne.
Syn sa z obycko pohara naucil pit,ked bol starsi a uz sa neoblieval. Dovtedy pil z naustkovych poharov ci cez slamky,rovnako teraz tak dcerka.

martina833
31. jan 2015

@sunnyfunny Syncek sa uz cez den vobec nechcel kojit, kojila som ho uz len pred spanim a v noci 2x, to co pises ty sa mi zda dost casto, normalneho jedla spapa dost? vyskusaj rozne flasky na pitie, mam dojem ze zahana smad...

luba41
1. feb 2015

ak chceš dojčiť dlhšie, tak nič neobmedzuj..ten váš počet je tak na hranici udržať si dojčenie dlhšie..dojči na požiadanie, resp. ponúkanie..takže nepočítaj..ostatné nápoje ponúkaj pohárikom, nikde nie je napísané, že dieťa musí vedieť piť z flaše...ak majú deti dostatok MM, tak väčšinou aj tak iné tekutiny odmietajú..
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/dlhod...

adka31
2. feb 2015

moj ma rok, cez den tak 4 krat, v noci 2 krat. tiez nechce vodu ani caj, len zopar glgov z poharika. flasu absolutne nie, ani ziadne naustky ci slamku. neriesim to, ved mm ma dost a planujem kojit pokial bude mliecko 🙂

2231987
5. feb 2015

Aj moj má 10mes. a kojim ho len ráno ked sa zobudi cey den papa stravu a v noci každe 2hod. lebo sa mi budi na papanie...už som skusala aj UM mlieko ale vypluva mi ho....tak ho musim kojit..

vanesa777
12. feb 2015

My máme tiež 10 mesiacov. Cez deň sa kojkáme tak 2-3 krát, v noci 3-4 krát. Tie noci by som však už rada zrušila, aj telíčko bábena by si malo v noci oddýchnuť. Zatiaľ je to však boj, lebo ak mama nedá v noci cicu, plačeme :(