Koľkokrát za deň kojiť?

lusia222
28. júl 2013

Ahojte,chcem sa opytat kolkokrat za den sa ma este kojit 9 mesacne dieta. Viem ze je to individualne ale aspon tak tabulkovo. 😉 dakujem

janka9898
28. júl 2013

tak 9mesacne ak pije cajik alebo vodicku od smadu tak asi rano niekedy cez den a este vecer+noc ason ja si tak myslim.-D

saska.t
28. júl 2013

na poziadanie min. do 1 roka,kedze do 1 r.je este stale najdolezitejsia zlozka jedalnicka mlieko,jedlo je len na spoznavanie a ochutnavanie 😉

siska53
28. júl 2013

Na poziadanie. Moja mala ma coskoro 16 mesiacov a stale ju dojcim na poziadanie.

brumka
28. júl 2013

Suhlasim s ostatnymi,na poziadanie a v tychto horucavach aj castejsie. Ja som prvy rok nedavala ziadne um,ani caje. V horucavach je dolezite mlieko a voda a ak chces davat caje urcite nie detske granulovane

alex02
28. júl 2013

tolko kolko si male vyziada

soldi
28. júl 2013

@lusia222 ja som v deviatich mesiacoch kojila uz len rano,kratko na to som kojit prestala uplne 🙂 ale tabulkovo: mala by si kojit cca 5 krat denne (noc neratam). kazdy prikrm je minus jedno kojenie. takze ak davas dva prikrmy, tak 3 krat denne, ak davas 4 prikrmy, tak raz denne, atd... 🙂

@saska.t ale prosiiim Ta, preco by do roka malo byt MM najdolezitejsie? maly ako nabehol na prikrmy, tak kojenie zacal odmietat, vobec mi to neprekazalo 🙂

miku1
28. júl 2013

Kojila som na vyžiadanie. Nijak som to nepočítala, nesledovala. Občas chcela malá 3x denne, občas 5x.....bolo to rôzne.

liviadanova
28. júl 2013

toľko koľko si dieťa pýta 🙂

majaga
28. júl 2013

MATKY, prepána jaána , zobuďte sa!!!!!!!!!!!!!!!!!!Vonku sú 40-tky a dehydratácia u detí a gerontov nastáva velmi rýchlo!!!!!
Dojčiť môžeš na požiadanie, kolko len chceš. Mysli na to, že mlieko je jedlo v tekutej forme! Takže tekutiny treba maličkemu doplnať aj inak. Prevarená voda, nesladené čaje......NIE GRANULOVANE ODPADY! Dietatko sa potí, stráca vodu dýchaním a pod. Bacha na dehydratáciu. mimochodom maličké dieta potrebuje cca 150 ml vody na kg hmotnosti!!!!!!!! S vekom to klesá (dospelý cca 90 ml). Ale pri 40 st. teplotách sa potreba tekutín na zabezpečenie metabolizmu a OCHLADENIE sa stúpa! Takže kojiť kolko si malé vypýta a po lyžičkách tekutiny.....🙂

ddanuskaa
31. júl 2013

A ako dlho kojiť 2 týždňové babätko? Hovori sa, že kojenie ma trvať 20 min.ale nám to trva ovela viac, po 20 min. si stále pýta papať

tinkax
31. júl 2013

kojit podla poziadavky kedykolvek ale ponukat aj cistu vodu, filtrovanu alebo detsku hlavne ked su horucavy