Koľkokrát za deň by sa malo dojčiť 13 mesačné dieťa?

macenka26
5. feb 2014

Ahojte dievčatá, chcem sa poradiť, koľkokrát za deň by som mala ešte svojho synčeka kojiť, lebo si myslím že to čo mu dávam je málo. Mliečko pije iba ráno okolo pol 7 a v noci 1x, medzi tým papá okolo 5 jogurt a večer mliečnu kašu. Ten jogurt by som mu rada vymenila za mliečko, ale nechce. Dlhšie mi trvá kým mu začne tiecť a už asi nemá takú trpezlivosť, odťahuje sa mi a jeduje sa na mňa, ked mu ho opätovne ponúkam. Už som kúpila aj umelé, že mu začnem radšej poobede zarábať, len som si neni istá, či je to ozaj nutné. Veľmi pekne ďakujem za každú Vašu radu.

katuch
5. feb 2014

@macenka26 ahoj ja som kojila do roka a pol. Pridavat umele som zacala uz od 11 mesiaca ale nqjprv vobec nechcela.pit mi zacala asi od 14 mesiaca aj to tak 30 ml a bola som stastna.mliecko uz nemas take dobre.davaj mu radsej jogurty,kasicky.ja som svoje mlieko davala len v noci ked sa mi zobudila.inak mala som problem jubodstavit od mojho mlieka.teraz je to uz v oohode.mame skoro 22 mesiacov a pekne papa aj umele mliecko

gabkostanka
5. feb 2014

@macenka26 cez den kojim rano, pred obednym spankom a potom pred vecernym, v noci podla potreby, takto to mame od cca 15 mesiaca, olovrant striedam jogurty, alebo nieco mliecne a niekedy mava vyzivu s piskotami, vecera je mliecna kasa, podla mna je to ok, UM by som nedavala

zuzkat1
5. feb 2014

@macenka26 ja som v tom veku este kojila na poziadanie... Na pitie okrem mm nic vtedy nepoznala... Um nedavaj.. mliecne vyrobky radsej... A nasa pediatricka povedala ze po roku moze aj kravske...

euka210
5. feb 2014

moj bol dojceny rano, pred spanim na obed a vecer plus v noci 2-3x. Naco UM, uz moze kravske. Alebo v strave.

martina1305
5. feb 2014

@macenka26 pozri na stranku http://www.mamila.sk/pre-matky/poradna-dojcenia/ , tam ti urcite poradia erudovane. drzim palce

dejka77
5. feb 2014

Ja kojim v noci 1-3x (zalezi ako sa zobudi), potom rano, cez den asi 2x a pred spanim. Nie je dovod davat um ak nechce tvoje mlieko. Pokial ma vyvazenu stravu tak to nepotrebuje.

macenka26
autor
6. feb 2014

@martina1305 Dakujem, určite si to prečítam, len vidím, že je to tam dosť rozsiahle a budem musieť mať viac času,aby som sa tam zorientovala.