Koľko vydrží odsaté mlieko mimo chladničky?

andrema
12. jún 2012

Mozem sa spytat kolko vydrzi odsate mlieko mimo chladnicky? Mate skusenosti? Mam si odsavat a kazde 2 hodiny krmit, ze by som si odsala dopredua nechala tie 2 hodiny stat? Treba po kazdom odsati sterilizovat odsavacku?

anjelicek26
12. jún 2012

@andrema - odsate mlieko v chladnicke VZDY, nikdy nie mimo, skysnut v tomto teple moze aj za pol hodinu... V chladnicke spotrebovat idealne do 12h, ale norma je 24h. Prevarat materske mlieko - urcite nie. Len prihriat vo vodnom kupeli. Inak zabijes vsetko pozitivne v nom.

liv1
12. jún 2012

Vonku vydrzi mliecko max pol hodinku, aspon ja by som ho uz neskor nedavala. A ja som sterilizovala po kazdom odsati ale mala som sterilizator kde som len naliala vodu zapla a za chvilocku bolo hotovo takze ziadny problem. No isto ti tu maminky povedia aj ze nesterilizovali tak casto. Neskor ked bola mala vacsia tak som sterilizovala len raz za den.

anulka1000
12. jún 2012

aj ja som si odsávala mliečko a vždy som si ho dávala do chladničky, potom som ho zohrievala vo vodnom kúpeli ako píše anjelicek26 a má pravdu vždy do chladničky nakoľko môže skysnúť / a nestojí to za to aby dieťatko bolelo bruško /. V chladničke vydrží 12 - 24 hod. ja som si dávala aj do mrazničky. A čo sa týka odsávačky každý večer som si ju sterilizovala a cez deň umyla bežne vodou , aby bola čistá - po každom odsávaní.

florentina1
25. mar 2013

a ako by som si mala sterilizovať odsávačku, keď nemám sterilizátor? mamičky a ešte jedna otázka... kúpila som si odsávačku od inej maminy, ktorá mala zápal a musela odstaviť mliečko. ak vysterilizujem odsávačku, nemôžem mať aj ja zápal? ďakujem za odpoveď.

chrystel
Odpoveď bola odstránená
Zobraz