Koľko vody má vypiť 4-mesačné dojčené bábo?

10. júl 2024

Ahojte, mám plno dojčené 4-mesačné dieťa, pri minulej poradni lekárka vravela, aby som v týchto horúčavách dávala dieťaťu aj vodu. No nepýtala som sa, koľko asi.... Z fľašky mi piť nechce, iba ho nadrapuje, keď mu dám fľašu.. Dávam mu so striekačkou teda, ale len tak po 5ml pár krát denne. Neviem, čo by mala byť norma. Ďakujem ☺️

barka1
10. júl 2024

Nikdy som plne dojcenemu dieťaťu vodu nedávala. No stress, dojci viac a máš pokoj.

pribinak
10. júl 2024

Môžeš skúsiť lyžičkou, ale keď nechce, tak ponukaj častejšie dojčiť

autor
10. júl 2024

@barka1
@pribinak
Ďakujem vám ☺️ no mám obavy, budúci týždeň sme pri mori, hlásia 37 stupňov (aj tu aj tam)... Tak aby som mala dosť mlieka a aj bábo bolo dosť hydratované

angel993
10. júl 2024

Nedávala som vodu do cca pol roka a to mám dieťa narodené na začiatku augusta. Až s prvým prikrmom som začala ponúkať vodu. Samozrejme svokra, babka, suseda a vlastne skoro každý zo staršej generácie ma strašil, že skončíme na infúziách, lebo mlieko sa neráta do pitného režimu 🤷

tatianamaria
10. júl 2024

Ja mám 5 detí a 4 sa mi narodili v lete a tiež boli takéto horúčavy. Nikdy som dojcenemu dieťaťu nedávala žiadnu vodu v takýchto horúčavách. To naozaj nemusíš dávať. Nám hovorili aj v pôrodnici, že dojčenie dieťa nepotrebuje žiadnu inú vodu.

autor
10. júl 2024

@tatianamaria
@angel993 áno, aj ja som to tak vedela, že dojčené dieťa nepotrebuje vodu, ani v lete, ale lekárka mi kázala dať...

jar_ka
10. júl 2024

Ja som dávala z fľašky trošku, väčšinou keď sa jej čkalo, nikdy som nesledovala koľko vypila, dcéra bola plne dojčená a od druhého týždňa dostávala feniklový čaj a neskôr vodu, tak mi povedala lekárka a tak som robila...

beata_k
10. júl 2024

Tak ponukat mozes ale ked nechce, tak nechce. Co ale mozes urobit je vlazna sprcha. Ta padne vhod.

angel993
10. júl 2024

Odkedy mi lekárka v 4 mesiacoch malého povedala že už ho mám učiť sedieť (pasívne posadiť), chodím si po názory k viacerým odborníkom. Niektorí lekári sa zasekli tam kde doštudovali a vôbec sa ďalej nevzdelavajú.

gab1sol
10. júl 2024

Mala som plne dojčené dieťa a ako mesačné som ho takmer dehydratovala… Sleduj fontanelu, tá ti napovie, či netreba tekutiny. Prvé ponúkni mliečko, ak nebude stačiť, skús dať vodu. Obe deti mám narodené v apríli a obe v roku, kedy prišlo relatívne skoro teplé počasie. Obom som od prvého mesiaca na radu lekárky dávala popri kojeniu aj vodu. Po troške. Na kojenie to vplyv v našom prípade nemalo…

anavixy
10. júl 2024

Vody nemusi vypit ani deci, pokial je dojcene na poziadanie, teda kludne aj kazdu pol hodinu ak bude tak smadne… dolezite je sledovat znamky dehydratacie, pri tak malom babatku najlepsie prepadnutu fontanelu (ta prepadne ako prva) a pocet pomocenych plienok. 🙂

andreatytler
11. júl 2024

Vodu som zacala davat az s prvym prikrmom v 5 mesiaci a to bolo par hltov denne. Nie je dolezite sledovat kolko vody vypije ale ci ma stale rovnaky pocet pocikanych plienok. Uz ani dieta na umelom mlieku nepotrebuje vodu. Uz su tak kvalitne ze vodu popri nich netreba.

miadi
11. júl 2024

Presne ako pise
@andreatytler sleduj kolko mà denne mokrych plienok. Tiez som vodu davala az v prikrmoch. Dcera do 2r vodu ani ine tekutiny okrem materskeho mlieka nepila. Syn chcel uz v roku aj vodu . Mlieko hydratuje viac ako voda. Staci ked budes castejsie ponukat a budes mat aj viac mlieka . Na nete najdes v akom veku kolko plienok by malo byt minimum .Moja pediatricka povedala ze dojcene deti maju minimalne sance na dehydrataciu.

siska53
11. júl 2024

Hlavne vela dojci, cim castejsie,