Koľko umelého mlieka dávate, keď aj dojčíte?

30. nov 2023

Ahojte koľko dávate UM keď aj kojite ? malý si asi toľko nevytiahne z prsníka lebo chvíľu ťahá a potom už len dudle treba dokrmit um lebo stojíme na váhe. A z nemocnice bol naučený na fľašku lebo bol dokrmovany po zápale.tak mám kŕmiť každe tri hodiny aj z prsníka aj UM len neviem koľko dať. A ešte čo vám zabralo na koliky mám Espumisan L to dávať do mliecka 25 kvapiek každé tri hodiny aj v noci stále a ako dlho ?

nelca0510
30. nov 2023

Ja 0 ml. Takže je to individuálne. Skús si vážiť malé pred a po dojčení a uvidíš,koľko bude treba.

gelifil
30. nov 2023

žiadne

beata_k
30. nov 2023

@gelifil A citala si, ze nepribera???

beata_k
30. nov 2023

Mne ked koncilo mlieko, tak som najprv nadojcila a tom UM kolko chcel. Po case sa to ustalilo a uz som vedela kolko UM mu treba.
Espumisan do kazdej flase, kym neprestanu koliky. Ale kup si pre dospelych. Mozu ho aj male deti. Ide tam vsak 5 kvapiek. Davala som na lyzicku aby som sa uistila, ze ho uzil a neostal na flasi.

kati301
30. nov 2023

Ako je staré babo?

nika23t
30. nov 2023

Ja som skúšala, napr ráno som len kojila, poobede už bolo mlieka menej, tak som dorobila na začiatok 60 ml. To mala dcérka 2 týždne, tiež nepriberala, keď vypila ako nič, nasledujúce kŕmenie som dala 90 ml. Ale potom som začala odsavat moje mlieko a podávala som to. Lebo to je začiatok konca, keď po kojeni dáme um cez flasu. Ale poviem úprimne, že mňa kojenie nenaplnalo, bolo to trápenie pre maličkú aj pre mňa. Mne fľaša vyhovovala.

autor
1. dec 2023

@beata_k mne dala v lekárni Espumisan L a dr.kazala 25kvapiek do fľašky do mlieka že môžem.a ako dlho ste užívali?

autor
1. dec 2023

@kati301 mesiac ma

autor
1. dec 2023

@nika23t mne pije z prsníkov ale tak 5-10 min a potom len dudle tak neviem či málo mlieka mám asi.on bol na fľašku naučený z nemocnice doma som všelijako s ním aj klobúčiky najprv potom len pár dní z prsníka aby si zvykol ale že nepriberá tak mám dať naspäť aj umelé vypil mi 60 ml včera potom nechával tých 5-10ml

beata_k
1. dec 2023

Je pre deti a dava sa 25 kv. A je dospelych a dava sa 5 kv. Dava som cez 3 mesiace.

beata_k
1. dec 2023
ailiba
1. dec 2023

Najprv som nakojila, a potom som urobila 60ml, ked bol este hladny, tak som dorobila. Niekedy nevypil, nuekedy som este dorobila. Ale teda moji dali jasne najavo, ked boli hladni.
Navyse ja som po dokojeni este odsala, aj to som mu davala.
Treba skusit.

lusiasali
1. dec 2023

Ja som pri prvom davala espumisan L cez den v noci som bola na to leniva, kvapkala som mu do flase.
Teraz pri tretom (bude mat 3 tyzdne) dorabam umele podla pocitu aky mam. Ked vidim ze dlho a poriadne pije z prsa a po odpojeni spokojne lezi - nedam, ked zacne byt po nejakom case nespokojny tak dorobim podla pocitu 30-60ml.
Flasa nie je zaciatok konca ako tu niekto pisal. Pri druhej dcere som flasu davala na dokrm od porodnice a kojila som ju 7 mesiacov, pri prvom flasu nedostaval a kojila som len 3 mesiace lebo som bola v strese ze stale place, ze je hladny, ze nemam mlieko a potom som ho ozaj nemala a uz som bola tak na nervy z toho ze 45 min kojim pol hodina pauza a zase na prse 45 min, ze som si povedala dost a presli sme len na flasu.

filodendron
3. dec 2023

Ako casto dojcis? Ako dlho stoji na vahe? Deticky zvyknu zaspat na prsniku, je to prirodzene. Skus stlacat, zobudit nech cucka dalej a po kojeni dokrm, ak treba. Tie mnozstva sa budu menit, to si sama odsledujes, ci scucne vsetko, ci nechava.