Ahojte!
Davnejsie som niekde citala a neviem to teraz najst kolko mozem vypit maximalne tekutin aby to neovplyvnilo tvorbu mliecka. som citala ze ak sa vypije napriklad no neviem 4l ze proste sa zacne robit menej mliecka...Je to pravda? Mate s tym niektora skusenost? Teraz mpijem tak zeby som denne aj tie 4l kludne stiahla...Ze 2l fenykloveho caju a 2 litre cistej vody napr. Vdaka za odpovede!
@brumka Je len 13h a mam uz v sebe skoro liter fenykloveho caju a asi dalsi liter tekutin, cize uz 2 litre a stale ma smadi...U nas je tu hits aj sa fajne potim... fuuu idem si po dalsiu vodu. :D
Inac co znamena ukazkovo priberat? Nampribral drobec za prvych 25 dni z porodnice 1100g. Tebe kolko asi?
@xlucia Denne si robim liter fenykloveho caju urcite...Mi chuti a robi sa z neho i mlieko. Pri dcerke som nepila a aj priberanie slo pomalicky. Teraz syncek pri piti fenykl.caju pribral za prvych 25 dni 1100g... Onedlho bude mat 2 mesiace, na kontrolu ideme az o 10 dni...preslo uz 20 dni ked mal 52cm a merali sme si ho a ma uz 56-57cm a aj obvod hlavicky o 2cm narastol...A ked ho kojim mam pocit ze min.kilo za mesiac bude ked nie viac...
@brumka ohohooooo, uplne inak! Keby som vedela toto, co viem teraz uz v porodnici, mohla som si usetrit kopu stresov a depky. Prikladat, prikladat, prikladat, ziadne UM, ziadna flasa, ziaden cumel, dieta do postele a dat cecek, kedy chce minimalne prve tri mesiace, ziadne intervali, ziadne hovadiny typu "ma z teba cumlik" a vety zacinajuce " len si ju nenauc...na toto a hento"
Inac vineu som neskusala nakolko tu sa neda kupit. 🙂 Ani nic jej podobne. :D
Skusala som cierne Irske pivo-nie som v Irsku :D ale dostat ho tu a to tak 3dcl obcas...Aj ked viem, ze pi sa nema vobec...ale ked je chut. 🙂
@sharlotta No presne tak...Cim viac prikladas tym sa zacne robit viac mliecka...Vcera sme mali maraton od 19 do 22h a siel na cecek furt lebo kusol ruky, nas, vsetko proste asi malo vytahal...A dnes pohodka...Napil sa, plakal v postielke...nosim ho, kecame si, kuka po mne ja po nom,... zrazu tisko...nic necucal, ani mna ani rucku...dam do postielky, az mi srdce trhalo bo take kukuciky na mna hadzal, som z neho nemohla...ale musel ostat vsak mam doma 2 rocnu ta aj jej sa treba venovat a este aj obed dorobit...Tisko v postielke a o 5 minut spustil, raz o 10 minut spustil po ruckovani...SAMOTA boli, mno. 😀
Ja ho zeru hned na ruckach stichne, xixi. Uz sme si ho naucili, bude problem, ale nevadi, xixi.
@sharlotta aha, ja som to presne pocuvala len v porodnici mi povedali mala pribera nechudne kojte, UM vam nedame, to zenespi cez den a v noci, nauci sa. od kazdeho som pocuvala slabe mlieko slabe mlieko ked dieta place a nespi, no problem bol inde ale musim zaklopad odolala som flasi a do roka som nedavala ani caj nic len obcas ked boli horucavy vodicku ale skor predneho mliecka 🙂
@milli3377 nenaucili, dietatko si ziada len to, co potrebuje. Ak to potrebovat prestane, prestane to aj vyzadovat. Ja uz teraz nebudem riesit spolocne spanie, ani to, ci na ruky, ci nie. Pojde rovno ku mne do postele a nebudem ja trapit aj dieta, aj seba. Kupim satku, ak bude potrebovat byt casto pri mne a konec.
@brumka ja som dala flasu hned, ked som prisla domov z porodnice a na druhy den sa mi odmietala prisat. Volala som laktacnu a ta mi vsetko vysvetlila, posluchla som a kojila som 2 roky. V porodnici mi nepovedali nic, len krcili plecami, alebo ma okrikli, ked som sa pytala, preco dieta place, ci je hladne, ked si strka pasticku do pusy, ci jej mama este dat, ked som jej pred chvilou dala. Vzali mi ju, ze je zo mna dieta v strese a dali jej UM, ktore vygrcala.
@sharlotta Jak sa hovori pri prvom vychytas muchy. Ani ja teraz neriesim ze ne ne na rucky bo sa naucis...ked chce ta ide a hotovo...A ked chce cicat aj kazdu hodinu ta ok. A prespi u mna aj celu noc na posteli...Sice to bolo i pri dcerke...
Ale len preto ze som bola taka mrtva ze pri kojeni som zaspala na paru minut a potom som uz nechcela prenasat, vsak naco? O 3h ide na druhy cecek nech ostane pri mne. 😀 Tak to bolo i pri prvej a je to i pri malom. 🙂 Mozno preto mam v noci odstupy 4-5h, ze spi pri mne a citi cecek. 🙂
@sharlotta nezavidim, mi sme tiez na vsetko museli sami prist tiez laktacnu azistili sme ze dcerka ma strasne silny reflux zvracala kazdu hodinu :( a bolesti bruska takze pol roka len nosenie na rukach ci denci noc aby sa aspon na chvilku malinka vyspinkala, teraz som tiez mudrejsia asnad sa tomu vyhneme ale poriesim to baby satkou
@milli3377 ja som sa trapila a kojila som posediacky a potom prekladala do postielky. V 50% sa pri prekladani zobudila. Lebo som pocuvala blbosti typu..."len si ju nenauc..." Tak sme sa trapili obidve. Ked som uz nevladala okolo roku vstavat kazdu hodinu, dala som ju k sebe a konecne sme sa vyspali obidve.
@sharlotta Ja by somna kojenie posediacky asi nevladala vstat a drzat ju. Tak som kojila vacinou len po leziacky...co tiez nebolo najmudrejsie mozno aj to jak sa stale rovnako prisala ovplyvnovalo tvorbu mlieka a jej pomalicke priberanie. Teraz striedam cez den ruky zvacsa, vecer na lezaka...a maly nema problem. Dodnes som vsak neprisla na to stava sa to raz za 3 dni, dostane cecek ci je na rukach ci lezim a cuca cuca a vrti sa a vrti...znova hodam nasat podla mna je dobre nasaty a cuca cuca a o chvilku opat sa vrti a zide z cecky... Asi mu ide malo a ne orudom jak je zvyknuty...Bo ked sa nasaje vo vacscine pripadov ta jak ho tam dam je tam nasaty cely cas a len pocujem logat doslovne...
Pi, kolko sa ti ziada. Ja mam obe deti marcove, cize v casoch vylucneho dojcenia bolo horuce leto, v noci som casto vypila aj 8 deci vody a cez den som to uz ani neratala. Pila som aj vineu,vela vody a caje na podporu dojcenia - aj ten granulovany, ten ti aj pekne vybublinkuje vineu, ja som si to tak miesala granulovany caj, vinea, voda a stale to tak aj robim, kedze rocnu dcerku este dojcim. Uz ma tak nesmadi, kedze dojcenie uz nie je take caste, ale stale doobeda vypijem i liter a i viac a v priebehu noci sa to zredukovalo na 3dl vody. Lebo v noci sa este budime (niekedy len ja, inokedy aj mala, to si ju tiez len prehodim do postele a spime dalej, pohodlne, krasne, prijemne). A mala na rozdiel od maleho pribera sice menej, ale dr. vravela, ze je sumerna, ze vobec nevadi, ze papa menej, lebo zas to vidim, ze papa a nevybera. Dokonca uz i citrusy a hrozno,ktore maly doteraz odmieta.
veeeelaaaaa ja som strasne vela pila niekedy sa mi podarilo aj 4 litre, ale hrozne sa mi ziadalo a aj mi to ostalo rok nekojim a denne vypijem 2 az 3 litre vody
Ja som sice malu kojila velmi kratko,kvoli masivnemu refluxu,ale ked som kojila musela som zaroven aj pit.Mala som pocit ze sedeni na pusti,velmi sa mi ziadalo pit.Takze pi tolko,kolko tvoje telo pyta.... 😉
@milli3377 to j e podla mna len fama, pri dojceni sa praveze odporuca vela pit, ja som pred kazdym dojcenim a po dojceni vypila 1-2 pohare vody 🙂 bola som ako tava a dcerka priberala tak ukazkovo ze doktorka zhodnotila ze toto este nevidela 🙂 praveze je zle ked znizis prijem tekutin