Ahojte chcem sa spýtať koľko priberali vaše bábätká? My sme sa narodili s hmotnosťou 2730g a teraz máme 10 týždňov a už máme 5025g... Je pravda že malá chce byť často na prsníku dakedy sa chce kŕmiť aj každú hodinu a aj zaspáva na prsníku nie je to tak že sa prejeda?
@rja my sme sa narodili, my máme 🤦... Norma je 150-300g týždenne. Niektoré priberie viac, niektoré menej. Moja pribrala ledva 100g týždenne, kamoškin stále nad 300g. Obaja zdravé,prosperujúce bábätka. Keď chutí papať, buď rada, ak sa ti zdá, že ťahá veľa, že mu každá plienka preteká, tak mu cecok zober a nemaj ho tam prisatého nonstop. Ak si chce však len dudkať a teba to neobťažuje, tak ho nechaj.
@domireb aninja taketo neoblubujem😁
Ja suhlasim s @miskamicha, ze babatko spapa kolko mu treba. Najprv som si myslela, ze moje sa tiez prejeda, tak som sa to snazila regulovat, ale potom sme zacali mat problemy s dojcenim, odkedy to nechavam na babatko, vsetko je ok. Mala obdobie ze nepribrala vobec a potom zas skokovo vela.
@domireb Mne sa mamickovsky plural paci. Podla mna dobre vyjadruje to obrovske puto ktore je medzi mamou a dietatom.
@rja Ja viem tak ze kojene deti sa nemozu prejest, alebo prekrmit, alebo ako to nazvat... proste nie je mozne aby z materskeho mlieka nezdravo a prilis priberali. Kludne krm tolko kolko chce.
Nas syn mal pri narodeni 3.25kg. V 2 mesiacoch mal 6.35kg a pediater bol nadmieru spokojny. Takze vasa vaha je podla mna idealna.
Ja som mala pocit, že pije malo, a ze mam malo mlieka, teda ze preto stále chce byť na prsníku. Potom som zistila, že krásne priberá, že dieťa sa nemôže "prekrmit" materským mliekom, nech mu dám, koľko a kedy chce. Takže som ho prikladala, mal obdobia keď pil aj každú polhodinu.
A potom sa to ustalilo, aj keď stále sme sa smiali, že mám asi smotanu, lebo dokázal pribrať aj vyše kilo za mesiac.
@andreatytler myslím si, že puto medzi matkou a dieťaťom sa dá vyjadriť mnohými spôsobmi, a oveľa lepšími spôsobmi, ale toto je obyčajné mliekotlačínarozum vyjadrovanie...ako my kakáme - čo si sadnú vedľa seba na šerbeľ a tlačia?
Vyjadruje sa to tu často, neriešim, ale my sme sa narodili už bolo fakt cez.
@domireb Tebe sa to nepaci, chapem, beriem tvoj nazor. Nemusis ale zhadzovat a zosmiesnovat ludi ktorym sa to paci. Staci vyjadrit svoj nazor ako to urobila @miskamicha bez toho aby sa vysmievala ludom co to maju inac.
@andreatytler a ak ja vyjadrím svoj názor, tak už zhadzujem, zosmiešňujem a vysmievam sa. Neprehánaš trochu? Btw presne kvôli takémuto vyjadrovaniu sú potom zosmiešňované matky v globále, ako aj celý tento portál, že kto tu diskutuje.
Autorke som odpovedala k veci, nemyslím, že to treba viac riešiť.
@domireb Ale pri tom vyjadrovani nazoru sa nemusis buchat po cele, alebo mat reci typu mliekotlačínarozum alebo ci si sadnú vedľa seba na šerbeľ a tlačia. Tieto reci su vysmievacne a urazlive. Staci povedat ze sa ti taketo vyjadrovanie nepaci a povazujes ho za nevhodne, lebo...
@andreatytler dobre, vzdávam toto. Všetko dobré.
@rja kojede deti mozu priberat aj 1.5kg na mesiac v pohode 🙂 babo spapa tolko kolko potrebuje