Ahojte, prosim kolko asi ml mlieka vypije par dnovy novorodenec? Sledovali ste to? Mala ma tyzden a mam pocit ze moje mlieko jej nestaci a davam aj umele niekedy. To zatial davam 60ml + moje mlieko ale dnes som mala pocit ze je to malo pre nu, tak som potom znovu este dala svoje. Je to prve dieta a vobec sa v tychto veciach nevyznam. Dakujem za pomoc.
Podľa mna by si to mala robiť opačne. Najskôr tvoje mlieko a potom umele
@pribinak ano asi som to zle napisala. Dam najprv moje a potom pridam umele ked vidim ze este pyta. Len dnes napriklad mala moje, potom 60 ml umele a po chvilke pytala zas a este daco potiahla odo mna.
Tvoje mlieko je z prsnika? Tvoje a 60ml jej musi, teda MALO BY stacit. Ak po um este pyta, daj si ju na prsnik znova. Mozno sa potrebuje len ukludnit, ma silny saci reflex a to ze saje dalej neznamena vzdy to, ze je este hladna, na prsniku sa upokoji, aj si nieco dotiahne a hlavne zvysi tvrobu mm.
moja dokazal da 100ml uz v porodke, ale z toho bola sestricka v soku.
inak vacsinou piju menej. 2m dcera kamosky pila menej, ako moja.
@anavixy ano z prsnika. Presne tak som to dnes spravila a bola konecne kludna len to neviem ci je to ok ked pije tak vela.
@majamat a neriesil to nikto? V podstate mi ide o to ci je to v poriadku ak pije tak vela. Nemam problem jej dat, len nechcem nieco pokazit
Môj papal tiež strašne veľa už od narodenia. Keď som mu nedala, lebo sa mi zdalo vela, tak mi reval. Doktorka povedala ze určite nemám bábätko nechať hladovať. Oni sa nevedia prežierať.. že ak pýta, tak je hladné 🤷♀️
Tak nevieme kolko si z prsnika vytiahne, nie cely cas co saje aj pije. Nie je dobre dieta umelo prekrmovat uz od narodenia, ale niektore deti proste potrebuju viac papat. Skus teraz nejaky cas nezvysovat mnozstvo um, len dojcit pred a ak bude treba, tak aj po. Ked uvidis, ze nie je ani tak spokojna, tak davku um zvys. Ak sa snazis dopracovat k plnemu dojceniu, tak castejsie dojci (tak ze nie vzdy das um, ale napr 1,5-2h po dokrmeni len nadojcis). Treba si odsledovat na babatku co mu vyhovuje a aky sposob krmenia a kolko mlieka toleruje. Vseobecne by v novorodeneckom veku malo dieta vypit cca 180-150ml tekutin.
Ahoj, nase bolo 3 tyzdne v porodnici a pri odchode vypilo aj 140, v tom tyzdni veku pilo okolo 60 na jedno krmenie.
Doma si zapisujem kazde krmenie, teraz ma 2,5 mesiaca a pije teraz menej ako po prichode z porodnice. Je to asi individualne, orientacne sa sleduje, kolko vypilo za den, to sa pocitalo podla vahy a sleduje sa na poradni ako pribera.
nie, skor sa riei, ked piju malo.
moja dcera dost priberala, na co maju obcas niektori dr komenty, terau je na svoj vek vahovo pod normopu. prakticky sa na spodku normy k svojej vyske pohybuje snad o 2r. pricom ako baatko mala privysoku vahu na svoju vysku.
nosu aj deticky, ktoee strasne rychlo rastu, cize vtedy potrebuju naozaj viac. mozno fakt tolko potrebuje.
moja dcera narastla za prve 3m 9cm a pribrala 3kg. poznala som tu na MK mamicku, ktorej chlapec narastol za prve 3m az 17cm. synovec narastol 11-12cm.
nie je vodne moc obmedzovat babatko, lebo fakt nevies, ci to nahodou nepotrebuje, to ake je dieta baculate nehovori nic o tom, ake bude neskor v skolkarskom veku, ci aj skolskom veku a dospeslosti,
Vdaka baby, tak teda budem jej davat kolko si pyta. Nechcem aby bola hladna, len som nechcela spravit nieco zle.
Ja by som povedala ze umele vynechaj. Nadojci, ak este pyta, tak daj z druheho prsnika a ak su uz oba prazdne a stale pyta, tak potom umele.
Ak si chces rozbehnut laktaciu tak maj malu nacucmutu na prse. Daj jedno, druhe. Oddychne a zase. Prve dieta, nic ta nemusi zaujimat, male ma vsetok tvoj cas. Moja zo zaciatku vypula 25-30ml kazde 3h, ja som sa skratka chcela vyhnut UM 😊
Druhy syn vypil raz-dva razy toľko co prvy ako novorodenec. Takze na toto odpoved nie je. Neboj prides na to praxou ;)
Môj vypil len 30ml. 60ml vypil asi ako dvojmesačny. Iné dieťa pije 60ml už v pôrodnici.