Ahojte,
Som mesiac po porode. Vytvori sa mi denne tak max 150ml mlieka.. je to velmi malo? Uz to chcem vzdat, zda sa mi to prilis malo na to, kolko tomu trebovat casu a energie
Ahoj, ja som si vedela veľmi málo mlieka odsať
a mladsieho syna som kojila veľmi, veľmi dlho.
Ak chceš zvýšiť tvorbu mlieka, treba pridať ešte jedno kojenie v noci z oboch prsníkov.
Každé bábätko je individuálne, ak správne prikladäš, má dostatočný počet mokrých plienok, stolica je žltá, priberanie, prsia sa ti nalievajú a nie si si istá zavolaj si možno laktačnú poradkyňu.
Držím palce😉.
ako vies, kolko sa ti vytvori? na zaklade toho, kolko sa ti podari odsat?
preco odsavas? musis?
ja som pri starsej ledva odsala 20ml. inak som ju kojila, priberala,vsetko bolo ok.
pri druhom to uz bolo o cosi lepsie, ale aj tak ziadna slava a tiez ho kojim bez problemov.
na to, co odsajes, sa neviaz. dolezite je, ci babatko pribera a je spokojne, ono si vytiahne, kolko potrebuje.
ak mas ale problem, volaj laktacnu. 🤞
Ahoj ja som kojila ale odsat mlieko odsavackou sa mi nedalo. Neslo skoro nic do tej odsavacky a mohla som sa aj na hlavu postavit.
Laktacna bola. A nie jedna. Kojit som sa pokusala cely cas. Malá chudla, mysleli sme si že pije dobre,že má dosť, no 3 týždne chudla. Prisatá bola dobre, ťahala, no mlieko šlo veľmi krátko a po pár ťahoch nešlo nič, nasledoval plač, nervozita bábätka. Je to veľmi spavé bábätko, na papanie ho treba budiť. Spapá len toľko,koľko mu dáme keď je hore, potom zaspí. Ked som ju vazila po kojeni, aj pol hodinovom, prirastok na vahe bol 10g.. potom uz nevladala piť ani z flase.. a toto bol kolobeh chudnutia.. uz sa na to nedalo pozerat.. radsej odsajem a viem kolko jej dam a zvysok jej dam UM.. sme spokojnejsie obe.. za kazdu cenu kojit sa nedá
Ja som to mala rovnako, cca 150 ml za den, mala ked sa narodila mala 4,5 kg takze to nestacilo vobec. Od zaciatku som musela davat umele mlieko. A co som odsala tak aspon raz za den dostala. Tak asi styri mesiace sa mi darilo aspon jednu davku nazberat...
@jarkaslck potom ti mlieko skončilo?? Cely cas sa ti to drzalo na tyvh 150ml?
Ja by som na tvojom mieste nadojcila a potom hneď dala fľašku s UM. Nech je bábätko napite a zároveň mu dáš svoje vitamíny a protilátky, ktoré v UM nemá. 🙂
Inak piješ dosť? Aspoň 1-2l sladkých hustych tekutín denne? + Ešte voda 1-2l. Sladké myslím ochutené mlieko, vinea, matysak.
A nie len pit, ale aj jest poriadne treba. Ja som 3t po porode odsala 250ml každé 3 Hodiny. Malý bol predcasniatko, musela som odsávat, kým sa nenaučil pit sám. Ale ja som vdaka tomu, ze som s nim bola v porodnici, stále odpočívala, vela jedla a pila. Vystresovane spolumatky nemali mlieko, ale sotva nieco jedli.
Ano, uz len menej a menej bolo. Ked to kleslo tak, ze som za den ani jednu davku nenazberala, skoncila som. Bolo to tak po 4. mesiaci, ked sme zacali davat prikrmy.
Velmi malo? Ja som za cely den odsala max.50 a to dostavali 1x denne ako sampanske😂
Ahoj, kazde babo je ine. Ja som bojovala s kojenim od porodu, dcerka mala zapal pluc a prve dni som ju ani nevidela, takze som mala velmi zly nabeh. V nemocnici furt plakala, ze je hladna, mne sa nestihalo tvorit, sestricky ju dokrmovali (aj 100ml umeleho jej robili ako pardnovej). Mala skoro 4kg. Doma nasledoval boj s odsavackou, kazde dve-tri hodiny, po kazdom nakojeni. Plus prikrm umelym mliekom. Cele dni som nic nerobila. Teraz ma tri mesiace a za cely den ju prikrmim 2x60ml umeleho mliecka. Aj to by nemusela, lebo pribera az az, ale neviem ju inak ukludnit. Takze zotrvaj v tom, co robis. Stoji to ta to 🙂 Nakoj, dokrm, odsaj. Pi, ja pijem cca 4-5 litrov vody denne. Dobre sa najedz, kvalitne. Ono sa to este rozbehne a odssvacku hodis do kosa, len treba par tyzdnov zotrvat😉
A prečo odsávate a nekojíte?