Koľko mlieka odsajete za deň?

terus00
23. nov 2014

Moj maly ma 4 mesiace a uz dlhsiu dobu len odsavam. Mlieka som mala vzdy trosku viac ako maly potreboval, ta produkcia sa postupne zvysovala, ale uz asi mesiac odsavam liter alebo len nieco malo nad liter. Akosi sa to uz nezvysuje. Neviem ci moje telo uz nie je schopne vyprodukovat viac alebo co. A maly samozrejme papa viac a viac, tak rozmyslam ci zacnem prikrmovat kasou prip. Zeleninkou, alebo mam este ostat na mlieku a davat aj umele. Ako je to u vas?

adka31
24. nov 2014

Takto som kojila prveho syna, narodil sa maly, mesiac som ho nemala pri sebe a nevedel si chytit, mozno aj moja chyba, ze som to vzdala a takto som to vydrzala 8 mesiacov. O hubu taketo kojenie, aspon pre mna. Odsavackou neodsajes take mnozstvo ako si dieta vytiahne prirodzene. Uz si nepamatam kolko som denne naodsavala, skratka ked uz jedol vsetko mozne, prestala som. Teraz mam 10 mes. babatko a kojime sa normalne. Neda sa to ani porovnat, kolko roboty odpadlo s tym mliekom, ale samozrejme netusim aky mate problem a preco sa krmite odsavanim, ja len ze ked porovnam, tak prirodzene kojenie je uplne uzasne. ( myslim, ze okolo toho litra som naodsavala) 😀

terus00
autor
24. nov 2014

@adka31 odsavat som zacala, ked mal maly asi dva tyzdne, lebo som stracala mlieko. vtedy som mu zacala davat aj umele z flase. samozrejme si zvykol na flasu a z prsnika uz tahat nechcel. mojho mlieka ale bolo nastastie stale viac a viac, co som rada, len fakt je s tym dost roboty, ked musim odsavat, potom zohrievat a tak...

adka31
24. nov 2014

@terus00 A uz by nechytil? Ja by som to este skusala, teraz je v takom dobrom veku a aj laktacna poradkyna by ti urcite dobre poradila. Ked som ja mala prveho, ziadne laktacne poradkyne neboli, ani taka podpora dojcenia ako teraz.

usacek79
24. nov 2014

@terus00 oh, ze liter! 😅 ja si odsavam od narodenia mojej dcery uz 13 mesiacov a teda liter som za den nedala asi nikdy 😅
vzdy mi to vychadzalo tak akurat, na jej spotrebu - na jeden sup mi nikdy nevypila viac, ako 150ml, vacsinou 130ml, a teda ked bola mensia, tak ani to 🙂
teraz pije 4x denne cca 120ml a zhruba tolko si aj odsajem, odsavam 5x denne po zhruba 100-120ml 🙂
liter je faaakt vela, tolko babo ani nepotrebuje vypit, to mu ozaj musi bohato stacit 😵

horseshoe
24. nov 2014

@terus00 mala by si vediet, ze je celkom dost mozne, ze by si sa vedela vratit k plnemu kojeniu. tvoje dietatko je este malicke a pri spravnych postupoch za pomoci dobrej laktacnej poradkyne sa dokazes vratit ku kojeniu a budete sa moct takto kojit mesiace, dokonca roky.
Poznam zenu, co kojila adoptovane dieta a zacalo ho kojit az ked malo 7mesiacov, dovtedy dostavalo len flasu. A tato zena to dieta nakoniec kojila 4 roky.
Bolo by neporovnatelne lepsie pre teba aj pre babatko, keby ste sa vratili ku kojeniu.
(mimochodom, aj ked odsavanie a sanie z prsnika su dve uplne odlisne cinnosti, aj tak ked odsajes vyse 1 litra za den, tak je to veeelmi vela - pri takej produkcii by si mohla krasne kojit)

anula106
24. nov 2014

Tak veru aj ja si myslim,ze odsajes dost,nepotrebujes este k tomu umele mlieko a produkcia je vyborna,takze plne kojenie by bolo super...skus a nevzdavaj prikladat,nech pije z prsnika. Odpadne ti odsavanie,ktore ta mozno uz unavuje 😉

dr_janka
24. nov 2014

@terus00 Ja mam uplne rovnaky problem. Dieta 4 mes. Ja odsavam okolo litra, mava take skoky, ze pije vela. Si uplne ako ja. Len mna deptalo na zaciatku, ze som musela kojit kazdu hodinu, tak sme zacali takto. Ja sa ale nestazujem. Ked mala pije vela, tak odsavam castejsie a na druhy den mam mlieka cez liter. Inak mam aj namrazene flasticky. Od pol roka chcem prikrmovat a tolko co bude este mliecko chciet, isto budem mat a aj ty. Viem, ze som to vzdala, pri druhom uz budem inak robit, ale tak dieta mam krmene mojim mlieckom. Teraz mame 4 mes. A 7 kg 😀 Ak mas pocit, ze mas menej mlieka, odsavaj castejsie, ono sa ti to zvysi, len to bude trvat 2-3 dni.

dr_janka
24. nov 2014

A este som zabudla. Idu nam zuby od 3 mes.a ked vidim ako hryze, tak som aj rada 😜

dr_janka
24. nov 2014

Od pol roka zacnem zeleninkou prikrmovat. Uz by som nesla k um. Ak by zacala byt hladna, tak aj skor.

jankaovecka
25. nov 2014

Nerozumiem, preco odsavas? a ako vies kolko maly potrebuje, to sa ho pytas? 🙂 Myslis ze mas malo mlieka, pretoze dieta slabo pribera, alebo je to len tvoj subjektivny pocit? Nic v zlom samozrejme. Teda v prvom rade, dojcis? alebo krmis flaskou s tvojim mlieckom? ak dojcis, tak stale prikladaj, kazdu polhodinku, stale, produkcia sa zvysi. Ak nedojcis, preco si udrziavas laktaciu? vela otazok vyplyva z tvojho prispevku....nechce sa uz prisat? Tiez si myslim, ze nedavaj este umele mlieko, pockaj aspon do prikrmov. Vela stastia!

terus00
autor
29. nov 2014

@horseshoe no som skusala zas ho prilozit, ale uz sa nevie ani chytit. Striekala som mu mliecko do pusy, tak trosku poolizoval ale tahat ani za svet. Zacal sa jedovat ze mu nic nejde a potom otocil hlavu a ani neotvoril usta. Uz si zvykol, ze z flase mu to ide bez vacsej namahy🙂

terus00
autor
29. nov 2014

@jankaovecka nechce sa prisat, ale mlieka mam pre neho tak akurat a je este maly, preto radsej odsavam, ako mu davat UM. Pribera dobre, len na prelome mesiacov ma vzdy take velke skoky, vzdy zacne o nieco viac papat

jankaovecka
29. nov 2014

ahoj, ak este mozem poradit, skusila si sa spytat laktacnej poradkyni? mozno este sa dojcenie rozbehne. Tuto stranku preluskaj, sak asi poznas: http://www.mamila.sk/ 🙂

luba41
29. nov 2014

@terus00 pri neprisávaní treba postupovať http://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy...
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmie... a najlepšie je poradiť sa s laktačnou.. návrat k plnému dojčeniu, hlavne pri Tvojej takej obrovskej tvorbe MM - to je takmer 100% úspešnosť... 😉