Dobrý deň, prosím vás, maminy, koľko vám pili detičky prvé dni /mesiac? Náš vypije tak na striedačku 50ml odstriekaneho a prikrmujeme sunar HA. Ale. Tiež ako kedy. V noci mi napríklad vypil iba 30-35ml spolu od 00.00 do 6.00.nie je to strašne málo? Pustili nás domov s hraničnými hodnotami žltačky, bojím sa, aby bolo všetko v poriadku. Plus nie vždy si pekne odgrgne /odgrcne, je to tiež zle? Zajtra sa chystáme ju detskej, ale tie obavy... Ďakujem.
Kazde dieta je ine, mne najstarsi 4dnovy vypil 120ml, mladsi len 10ml. Mala bola iba kojena na poziadanie a priberala najslabsie, skoro minimalne.
A budis ho kazde 2 hodiny? Zlte deti sa musia budit,oni sa nezobudia same,potom neprijimaju tekutiny a zltacka sa zhorsuje. Zazili sme to iste,je to rada od pediatricky,aj od primara novorodeneckeho. Hlavne,aby priberal.
Zalezi hlavne od toho ako prosperuje-pribera, to uvidis zajtra. V noci je to ok, cez den zalezi ako casto papa, dieta my malo podla tabuliek vypit 150ml/kg. Sunarom prikrmujes lebo mu je tych 50 ml malo? Kolko Sunaru teda vypije? Ako casto odsavas? To, ze neodgrgne nie je problem, ak potom negrcka, vobec to nevadi.
@anavixy tak veľa mi isto nepije podľa tých tabuliek 😣 nie, nie, buď vypije moje aj to nie celé... Alebo sunar na ďalší krát
Ja mu odsajem tak 2-3*za deň viac dávame sunar
Som z toho na nervy.. Aj teraz zjedol o 2 len 20 lebo vygrcal predtym čosi a teraz spi, o 17nmunskusimemdat 60 sunar ci to vypije... Alebo ja neviem 🥴
@veron2811 kontroluj vzdy fontanelu na hlavicke, ci je v rovine, nesmie byt prepadnuta, to je znamka dehydratacie. Z prsnika nesaju vobec? Neprisaje sa alebo nevladze tahat? Skus kontakt koza na kozu aj pri krmeni, steklit nozicku, stlacat pod bradou, ked prestava tahat z flasky, 30 je naozaj velmi malicko na mesacne babatko 😏a hlavne ponukaj castejsie, urcite nie kazde tri hodiny pri takychto mnozstvach, kludne aj kazdu 1-1,5h ak vypije len 20
@veron2811 to mas uplne v pohode 30to je tak ako to ma byt nieje to vobec malo
Aha tak on sa rozpapa 🙂 presne tak, hlavne nech nieco priberie po troche
@anavixy skúšame mu dávať v dlhších intervaloch, zje kedysi aj 40-60 na jedno papanie, tak bude dobre hádam.... A môžem sa ešte opýtať? Jedno očko mu akosi začalo hnisat, žeby prievan ci? Dávam mu trochu materského mliečka na to a plienku jemne utriem... A keď si zatiaľ odstriekavam, koľko mliečko vydrží pro izbovej teplote zabudli sme ho vonku asi 1 až 1 a pol hodky... Je mi ho ľúto vyliať ale zase sa bojím, že uškodí malému..
Mliecko nemusite vylievat, vydrzi 2-3 hodiny v pohode v izbovej teplote, v chladnicke 24h.
Prievan ako taky nie, novorodencom zvyknu ocka zahnisat, mozej aj MM davat, ale ja by som okrem toho davala urcite ja Ocuflash alebo Ophtalmo septonex kvapky, to su len volnopredajne antisepticke kvaoky. Kvapnut do ocka, vytriet sekret/karpinky gazovym tamponikom a potom mozes to MM do cisteho ocka, ak chces. Ak by sa to nelepsilo za par dni, alebo naopak horsilo, chodte radsej k dr, nech vam napise atb kvapky 🙂
Ale veď to je predsa úplne v pohode, prečo sa plašíš?🙂 Nemusíš sa vôbec báť, aj mne tak papala kadejako malá, ale to sa proste tak nejak ustálilo a potom začala viac.