Ahojte,
nasa 14mes.dcerka pijde UM (od 10.mes nie je kojena). Pije mliecko rano ked vstane, potom na doobednajsie zaspavanie, poobednajsie zaspavanie a potom este vecer na nocne zaspavanie. Nie vzdy nam to pomoze zaspinkat samozrejme ale niekedy ano. Rozmyslala som, ze ci to nie je vela mliecka (vypije tak od 100 - 160ml na kazde pitie) a ci uz neprejst na kravske mlieko - ak ano, ako? Taktiez na veceru jej davam len kasicky alebo krupicu - davate uz takymto detickam normalne vecere namiesto kasiciek?
Ale zaroven som sa chcela spytat ako ste riesili potom to zaspavanie ked je "zvyknuta" na mliecko, hmm?
Budem rada vasim radam a postrehom.
Naša má tiež 14 mesiacov a práve sa posledné týždne odúčame od cickania, lebo ju ešte stále kojím. Tiež som ju kojila pred každým spaním, aby sa upokojila a rýchlejšie zaspala. No už som si povedala, že stačilo, tak som postupne každý týždeň vynechala jedno kojenie. Najskôr poobedné, potom doobedné a dnes sa nám prvýkrát podarilo večer zaspať bez mliečka 🙂 Je to ťažšie uspávanie, trvá nám to tak v priemere pol hodinu, ale myslím, že už je najvyšší čas odnaučiť od mliečka, no nie?
Na večeru dávame občas chlieb, ale kaše jej aj tak najviac chutia.
@tinka648 mlieka max.500ml za den by mala vypit a kravske rozhodne nedavaj.Na veceru moze cokolvek-chlebik,zeleninu z obeda,zemiakove pyre,polievku....
Uspat dieta mliekom je sice jednoduche ale ked sa chces toho zlozvyku zbavit s trochou trpezlivosti to pojde.