Koľko mliečka má vypiť 14 mesačné dieťatko?

tinka648
3. aug 2012

Ahojte,
nasa 14mes.dcerka pijde UM (od 10.mes nie je kojena). Pije mliecko rano ked vstane, potom na doobednajsie zaspavanie, poobednajsie zaspavanie a potom este vecer na nocne zaspavanie. Nie vzdy nam to pomoze zaspinkat samozrejme ale niekedy ano. Rozmyslala som, ze ci to nie je vela mliecka (vypije tak od 100 - 160ml na kazde pitie) a ci uz neprejst na kravske mlieko - ak ano, ako? Taktiez na veceru jej davam len kasicky alebo krupicu - davate uz takymto detickam normalne vecere namiesto kasiciek?
Ale zaroven som sa chcela spytat ako ste riesili potom to zaspavanie ked je "zvyknuta" na mliecko, hmm?

Budem rada vasim radam a postrehom.

mummy01
3. aug 2012

@tinka648 mlieka max.500ml za den by mala vypit a kravske rozhodne nedavaj.Na veceru moze cokolvek-chlebik,zeleninu z obeda,zemiakove pyre,polievku....
Uspat dieta mliekom je sice jednoduche ale ked sa chces toho zlozvyku zbavit s trochou trpezlivosti to pojde.

susanerose
3. aug 2012

Naša má tiež 14 mesiacov a práve sa posledné týždne odúčame od cickania, lebo ju ešte stále kojím. Tiež som ju kojila pred každým spaním, aby sa upokojila a rýchlejšie zaspala. No už som si povedala, že stačilo, tak som postupne každý týždeň vynechala jedno kojenie. Najskôr poobedné, potom doobedné a dnes sa nám prvýkrát podarilo večer zaspať bez mliečka 🙂 Je to ťažšie uspávanie, trvá nám to tak v priemere pol hodinu, ale myslím, že už je najvyšší čas odnaučiť od mliečka, no nie?
Na večeru dávame občas chlieb, ale kaše jej aj tak najviac chutia.