Ahojte koľko ml mlieka ste schopné odsať a za aký čas ? Len má zaujima koľko sa tak približne dá aby som sa zbytočne netrápila, pripadne aby som sa motivovala 😀. Zatiaľ sa mi podarilo 20ml za 10 min no už to ide potom veľmi ťažko tak neviem.
Mne po novom ide ľahšie odstriekavať ako odsávať. Odstriekaním mám tak za 10-15 minút cca 100 ml z oboch prsníkov. Skús keď tak takto. Držím palce.
@marticka85po
@tindik och no tak to klobúk dole, mám mesiac a pól “staré” babo a asi sa to nejak nenaštartovalo dostatočne 🙁 viac ako 30 som nedala a kombinujem aj odstriekavanie. Viete mi napísať čo vám pomohlo na zvýšenie tvorby mlieka? Pijem pohár hroznovej stavy denne a vybrala som aj 2balenia senovky a benediktu.. 🙁 tak či niečo iné skúsiť
Moja má mesiac a týždeň, mňa tiež prekvapilo ako rýchlo laktacia ustúpila. Prvý týždeň som bola schopná odsat 200 ml z jedného a teraz som za tých 100 ml rada. Odstriekavam pravidelne, pijem hádam aj 3 litre čistej vody denne a pijem čaj pre kojace matky(ale ten paradoxne neobsahuje ani senovku ani benedikt, ale iba nejaké bylinky.) Ešte rozmýšľam že začnem piť vineu, vraj tiež pomáha tak uvidím. A švagrina mi vravela že čo sa týka senovky a benediktu, účinnejšie sú vraj tablety ako čaje, veru nevim čo je na tom. Myslím ale že pitný režim veľmi veľa spraví.
Ja uz mam pomaly 8mesacnu slecnu a s mliekom som nikdy nemala problem. Teraz odsavam uz iba 3x denne,zato mam viac mliecka na jedno odsatie,kvoli tomu ze mala uz jedava aj prikrmy. Mala som vsak aj obdobia ked mliecka bolo malo.vzdy mi pomohlo zvysit prijem bielkovin,najma tych mliecnych a jest silne vyvary slepacie (varene aj 8-12hodin) po nich sa mi prsia naliali ako balony
Ja ťa chcem povzbudiť...pri oboch mojich detoch som sa s mliekom trápila...pila som hroznove šťavy, litre vody, brala konské dávky Benedikta, senovky, aj moringy, dbala na stravu .. prešla som zlcnikovym záchvatom (z toho množstva tabletiek) aj zápalom prsnikov...nech som robila čo som chcela, vždy som bojovala o každú kvapku mlieka....tie rady o mliekotvorbe sú fajn,ale rozhodne nie sú univerzálne...každá žena je iná...každé dieťatko je iné tiež - moji sa nedokázali správne prisávať, uzdicky obe mali strihané, laktacne si tu kľučky podávali, nechcela som to vzdať....dcérka (2,5roka) zaspáva doteraz na prsku, synček (5mesiacov) prsník odmietol postupne úplne,lebo mu to proste nešlo - tomu odsavam a dávam z flasky, či už v náručí,alebo v nosiči. Snazim sa mať ho stále pri sebe aby som mu vynahradila to, že ho nedokážem nakojit z prsníka...
A pointa - za mňa je najväčší nepriateľ mliekotvorby STRES a nedostatok spánku...jasne, spánok je pre kazdu mamu nedostatkový tovar ,o tom potom 😅 ale proste keď odsavas každé dve hodiny v noci a pomedzi to chodíš k jednému a druhému budiacemu sa dieťaťu, tak proste, aspoň mne, mlieko vtedy klesá ....
Na čo som prišla až pri druhom dieťati a veľmi mi to pomohlo pri odsávani je - nenastavit odsavacku hneď na najvyšší výkon a odsavat, ale najskôr pustiť režim stimulácie a až keď pocitim spúšťaci reflex, zapnúť odsávanie na plný výkon....neporovnateľne viac mlieka som odsala takto ..a ďalšia rada - dve odsavacky...na každý prsník jednu...spúšťaci reflex púšťa mliečko naraz z oboch prsníkov a vtedy odsajem mliečko najviac....
Takže stimulácia a počkať na spúšťaci reflex 🙂 to je moja rada ..
A jednym dychom chcem len dodať, ak to číta nejaká maminka, ktorá sa trápila s dojčením a neznesiteľným pocitom, že dieťatko o niečo oberá tým ,že ho nedokáže nadojcit z prsníka - odsávanie, aby sa dieťatko dostalo k materskemu mliecku , je oveľa väčší prejav lásky ako bezproblémové dojčenie 😉
15minut cca.90ml z jedneho prsnika