Koľko ml mlieka by malo vypiť dojčené 8-týždňové dieťa?

9. aug 2024

Ahojte maminky,
Som trošku zúfala. Malá ma 8 týždňov a začala mi menej papať. Zo začiatku priberala pekne, no teraz za 17 dni pribrala len 300g čo je podľa doktorky malo.

Dojčím na požiadanie… cez deň je to aj každú hodku cca no pije veľmi málo.. večer dojčím o 20:00-21:00 dlhšie no prespi až 7-8 hodín. Aj keď si ju priložím k prsníku, ona spí….

Mala ste niektorá podobný problém? Čo by ste mi odporúčili?

anjelicek26
9. aug 2024

Asi blba rada, ale nepriberajuce babatko by som 7-8h spat nenechala...tam este treba drzat ten kazde cca. 3h dojcime rezim... skus krmit v spanku a polo spanku, pomoze to... moj maly je tiez taky exot, ale to je na dlho... v spanku sa naje najlepsie...

ina2405
10. aug 2024

Pridať nočné kojenie, aj 2x nastaviť budík a dieťatko priložiť, ale mne minule povedala pediatrička, že niektoré detičky priberú 500g a to stačí...neviem prečo by malo byť málo 300g za 17 dní. Tie dojčené deti nepriberajú rovnomerne, ale mení sa to. 17 dní je krátka doba na zhodnotenie podľa mňa.

tani777
10. aug 2024

Kludne mohla vyrast,a to potom vyzera,ze nepribrala..ako vies,ze papa menej? Lebo je kratsie na prsniku? Ked sa napapa,sama nechce a je spokojna,alebo place a chce este prsnik? Davas niekedy aj oba prsiky na jedno kojenie? A asi najdolezitejsia otazka,co sa tyka ne/priberania..ako je na tom s vylucovanim? Cika a kaka dostatocne? Kolko cca plienok denne prebalis? Lebo ak ma dostatok pocikanych plienok (ok,kakanie nemusi byt az take dolezite,niektore cisto kojene deti nekakaju aj par dni,pretoze mm je uplne stravitelne),je spokojna po kojeni,neni placliva,a vyrastla do dlzky,tak moze byt tych 300g v pohode..moja mladsia furt priberala na spodnej hranici,bolo aj take,ze nepribrala nic..ale rastla,prospievala,bola spokojna,dost pocikanych plienok..doteraz pribera minimaaaaalne...