Koľko by malo zjesť týždňové dieťa?

pituska89
17. mar 2014

Prosim o radku, kolko by malo zjest tyzdnove dieta? Myslim jednorazove davky, respektive celodnove? Dakujem za odpoved

luba28
17. mar 2014

@pituska89 cca 90-120ml kazde 3-4 hodiny,...ale je to individualne a u kazdeho dietata ine,....

drobcek26l
17. mar 2014

@pituska89 Môj týždňový syn vypil tak 90ml každé 3,5 hodiny. Ale to postupom času zistíš sama. Hlavne sa presne neriaď tabuľkami

lusi1309
17. mar 2014

Ahoj, môj malý vypil keď mal týždeň každé 3h 70-90ml. A súhlasím s drobčekom26l, neriaď sa tabuľkami, moô malý má teraz 4,5mesiaca a podľa tabuľky by mal vypiť 6x denne 200ml, a papáva podľa toho ako si pýta, raz si dá 60ml a 3h nechce nič a inokedy vypije 180ml a za 1,5h pyta zas a aj napriek tomu priberá veľmi pekne. Takže môj názor je že bábo vie najlepšie koľko potrebuje ak dobre prospieva.

emocia
17. mar 2014

@pituska89 ahoj, píše ti proadkyňa pre dojčenie a život s dieťatom: Má papať na požiadane, kedy samu žiada, kedy to potrebuje. Prosím, maj na pamäti, že dieťatko tak ako človek dospelý, nie je živý iba "chlebom"... Chce sa prisať zo svojej podstaty cicavčeka maličkého často a rád, bytostne túži byť prisatý. Preto ho maj stále, čo najviac a najbližšie pri sebe. Ak cíti matku, tak sa prisáva často, a tak dostáva do bruška príjemné priateľské dávky mlieka, a nie megadávky, ak sa k tomu dostane raz za tri hodiny ☹ Toto je fľašková mentalita, nie dojčiaca, dojčenie nie je v režiem "má" "nemá" "koľko má" – nedá sa to odmerať. Každopdáne dojči min. 10x za deň a buď pri ňom, aby si vnímala, postrhla kedy sa che dojčiť. Nedávaj ho do postieľky x metrov od seba. Ale si ho naviaž do šatky. ŠAtka je požehanie pre mamu aj dieťatko, máš voľné ruky a tvoj poklad sa obsluhuej takmer sám 🙂 🙂 Vždy spolu s bábätkom je cesta k spokojnosti po každej stránke a ako píšem vyššie – život nei je iba o jedel a to paltí aj pri bábätkách. Potrebue tvoju blízksoť, je krehučký a úplne odkázaný na teba. Dojči a neodmeriavaj. Podľa pokakaných pleinok, ak ich má zo tri denne, vieš, že si dobre nadojčila. Ak si nebudeš istá ani v iných apsektoch dojčneia, neváhaj a kontaktuj ma. Veľa úspechov a vzájomnej nehy a lásky ti želám v živote s s tvojím bábom! Srdečne Alena K.

pituska89
autor
18. mar 2014

@emocia dakujem za krasne povzbudive slova, ja kojim vzdy ked si zaziada, ale mam pocit,ako by odmietala moj prsnik,pyta, pyta a pritom habarkuje rukami, chce si prsnik vytihanut, sem tam sa poskrabe :( tak si radsej odsajem a dam jej to z flasky, ale ani to nezje cele a pyta, tak jej dorobim Bebu a to nechcem :(!! Myslim si,ze mam asi malo mlieka, ale popri tom si myslim, ze nie lebo ked kojim z jedneho prsnika, tak z druheho mi kvapka mlieko prec. Nechapem tomu.Som prvorodicka a som z toho velmi smutna,lebo chcem, aby mala zdravu dobru papanicku.Vopred dakujem za odpoved