Ahojte, som v pôrodnici, malého kojím + po kojení si este odsavam. Neviem koľko vypije z prsníkov , ale dokopy este odsajem z oboch prsníkov po kojení cca 15ml.
Za celý den niečo cez 70ml. Stačí mu to ?
Lebo niekde som čítala že by mal vypiť min.150ml na 1kg. Čiže to mi vychadza že by mal pit 450-540ml.
Som tretí den po pôrode, ide len take mledzivo zlte. Diky za všetky info
Moje dieťa vypilo 30ml. 450ml to je takmer pol litra mlieka, to logicky do tak malého žalúdku nenaloga...
Fakt si myslis ze do seba zmesti pol litra????? Prestan studovat po internetoch a porozpravaj sa so sestrickami alebo laktacnou.
Treti den po porode Ti isto nevypije pol litra mlieka. Nechaj tabulky tabulkami a ries dieta. Je najedene? Spokojne? Spinka? Pribera.
Nikdy som toto neprepocitavala...
Keď si v pôrodnici prečo sa nepytas sestier, lekárov, laktacnych..? 🤦♀️
@kacena4 ďakujem za info
Nevieš koľko si vytiahne zrejme mu to stačí. Keby bol hladný dal by ti to najavo. Pozri si aký veľký žalúdok má novorodenec, to je reálne pár ml.
@esther100 https://www.modrykonik.sk/forum/laktacna-poradna/prisatie-novorodenca/#post-88605352
To bude isto tato expertka
Ci dietatu staci mm ktore vypije pri dojceni sa hodnoti podla toho ci prospieva, ci je spokojne a ci dostatocne moci, nie podla toho kolko si odsajes ani nicoho ineho. Babatko ma malilinky zaludok, preto je potrebne ho dojcit casto, aj kazdu 1-1,5h, necakaj, ze sa nadojci a bude spat 3h, tak to nemusi a nema byt. 150 ml/kg tekutin plati, ale nie u 3d novorodenca.
Za všetky rady a informacie ďakujem, som prvorodička a stresujem, nevyznám sa v tom proste … a mudrlantky čo zjedli všetku múdrosť sveta choďte viete kde :*
Beriem, ze za teba rozprávajú hormóny. Predstav si, že všetky sme boli raz prvorodicky, ale mne by ani nenapadlo chcieť od 3 daňového dieťaťa vypit pol litra mlieka. Na to expertka byt ozaj nepotrebujem aby som vedela, že je to veľa.
mne by ani napr.z porodnice nenapadlo pytat sa na mk 😅
@lucia13022023 ale ved to nemyslela naraz. To mnozstvo 150ml/kg vahy je za 24h. Samozrejme neplati to na 3d novorodenca, ale uz na tyzdnoveho kludne aj ano.
@anavixy ona sa pýtala na trojdňové dieťa a na to reagujem
@lucia13022023 ano ale reagujes ako by to dieta malo vypit pol litra mlieka naraz
@anavixy každý si z toho vezme to svoje
moja 2-dnova vypila 100ml umeleho mlieka naraz, spravili jej ho sestricky, tak kam to podla vas, odbornicok, voslo? 🤷♀️… za den moze vypit kludne aj pollitra… a inak autorke gratulujem k babatku, bud rada, ze sa ti tak krasne rozbehlo mliecko, mne to trvalo dva mesiace, aj ked este stale sem-tam prikrmujem. Babatko si zaziada, ked bude potrebovat viac a to by si teda pocula, pri nasej to poculi tri poschodia nemocnice 😂 A ja ako prvorodicka som tiez sestricky otravovala s neustalymi otazkami, chapem, ze sa radsej opytas na MK, je toho velmi vela naraz a nie kazda je ochotna a ma cas odpovedat na vsetko 🙂
ak by si si to nastudovala na nete zistis ze prve dni ma novorodenec velmi malicky obsah zaludka len par ml. cca na 3 den vypije 20ml mlieka na 1 kojenie. zalezi ako casto kojis. nasledne stupa mnozstvo na 1 kojenie cca 50-120ml v 1 mesiaci