Ahojte. Minuly tyzden som porodila a mala ma 11 dni. Uz v porodnici jej davali UM kedze po sekcii som nemala hned svoje. Po prichode domov sa mi rozbehlo mlieko ale na vecer este dostavala nutrilon. Problem je vsak v tom ze ked jej dam mm, tak ju hned boli brucho, puci sa mi a par hodin strasne place. Mlieka mam dost az natolko, ze odsavam ale uvazujem nad ukoncenim kojenia lebo nechcem na nu pozerat ako sa trapi. Na stravu davam strasne pozor aby som nezjedla nieco co jej to sposobi. Mate niekto podobnu skusenost alebo nejaky radu co dalej??
presne ako baby pisu, je skoda skoncit s kojenim, lebo mm je najhodnotnejsie pre male babatko, vela mamiciek by chcelo, ale nemaju mlieko. a koliky maju aj deticky na UM.
samozrejme sa vyhni potravinam, ktore by koliky mohli sposobovat, aj ked zazraky to asi neurobi. riez moze mat reflux a to jej moze vadit.
@petka9 ahoj, moju malu začalo takto bolieť bruško keď mala cca mesiac. Veľmi plakala, pučila sa vždy, keď som ju nakojila.. Pediatrička mi povedala, že to je normálne 🙄, že jej mám len jemne masírovať bruško. Skúšala som aj pupík.. Nakoniec mi poradili v lekárni, aby som skúsila úplne vysadit mliečne výrobky.. tak som prestala jesť všetko mliečne, a naozaj to pomohlo 🙏 neskôr som začala opäť v malych množstvach pridávať mliečne, a už bolo dobre. Kojila som ju rok a pol 😊
Ak to su koliky, nepomôže nič, len počkať , kým skončí treti mesiac.
Necitala som diskusiu, tak možno to tu už odznelo. Môjmu synovi vadilo, keď som jedla alebo píla akékoľvek mliečne výrobky, mohla som len acidko. A ešte mu vadilo droždie (chlieb, rohlíky), mohla som len kvaskove pečivo, ale to nebol taký problém ako mlieko, fakt stačil trojuholník syra a bol problém. Inak som mohla úplne všetko a nič mu nevadilo.
@petka9 možno zlé prisatie a nahltá sa vzduchu, mm ako také by koliku nespôsobilo