Kojím a seklo ma. Čo si mám dať?

28. okt 2021

Čaute mamičky, ktoré dojčite... Mam malu 4.5m a dnes v noci som zle spala, zobudila som sa seknuta v krku a rameno, proste nemôžem sa otáčať a hýbať sa ako zdravý človek.... Co si mám dat aby mi to uvoľnilo stuhnutie? Mala spi So mnou na posteli a ja mam asi pre seba tak 15 cm haha.... Tak ale dnes v noci to bolo asi menej....

janickacrazy
28. okt 2021

chod na pohotovosť, oni ti šupnú injekciu na uvoľnenie

sasanka605
28. okt 2021

Nic, ponúknu ti paralen co prd zaberá.

evkamotka
28. okt 2021

Suche teplo, elekt vankus/infra lampu.
Paralen

ivulik017
28. okt 2021

kapsaicínové (hot) náplaste, voltaren masť.

erikaa09
28. okt 2021

Ja by som sla ku fyzio . Alebo nejaku maserku zavolala domov.

autor
28. okt 2021

@erikaa09 áno jasne masáž na také veci zaberá.... Čosi, ved to by po jednej masáži som. Bola viac rozbitá jak teraz... Na pohotovisti mi nič nedajú dokopy bo kojim....

autor
28. okt 2021

@janickacrazy na pohotovosť chcú test a dieťa kde nechám? Ona viac ako 2h nevydrží bezomna po prvé a po druhé, na potovsot mam 30 min tam 30min späť a niekdy sa čaká aj 2h kým ta vysetria....

inga93
28. okt 2021

kde na pohotovost chcu test? u nas napriklad nie

janickacrazy
28. okt 2021

Veď môže ísť niekto s tebou, zoberieš kočík, dieťa doma nakojis, prípadne povieš sestričke, že máš malé bábo, nech ťa zoberú prednostne. A teda test by pýtať nemali. Mňa keď seklo v krížoch, tak pomohla jedine injekcia.

nwnw
28. okt 2021

Horuca vana a kapsaicinova naplast alebo krem.
Mne zaberala prechadzka sviznejsia a preslo to za par dni. Potom fyzioterapeut

nevenka
28. okt 2021

Kolko ma dieta mesiacov? Ja si davam normalne Ibalgin, akurat vcera som dostala taku migrenu z chrbtice, ze som grcala. Aspon trochu to stiahlo. Dnes ma uz pre zmenu boli len tupo polka hlavy a krk. Natrela som Flectorom. Neslo to vydrzat. Flector by som nezjedla, ale gel si dam a este na striedacku Ortho help, to je bez lieciva tusim, len take hrejive. Aj to pomaha. Maly ma 10 mesiacov...
No ono na seknutie pomahaju len veci, ktore velmi nenozes teraz, masaz vobec na toto nie je dobra. To len ked to akutne sekbitie prejde, ako prevencia, ale ako liecba vobec. Mozno fyzio, ak treba nieco napravit, ale aj to rovia len lekari, aj to nie vsetci.
Po prvom porode som bola brutalne seknuta a primarka na ortopedii ma tak ponapravala, ze uzas. Uz nikdy v zivote som takto dobre nedopadla. Vzdy len injekcie atd...🙄

autor
28. okt 2021

Ďakujem vám všetkým sa radu, masér nie je dobrý na sek... Fyzioterapeut? už je horšie sa k nim dostať jak ku peniazom, termín ti daju o 3m... V okolí nepoznám nikoho kto napravuje.... Sice poznám, jeden sarlatan 🤣 ale k nemu nepôjdem, lebo vraj ti porozpráva aj budúcnosť, ked neveríš povie ti minulosť 🤣🤣🤣
No tak som si dala teplú sprchu nato, a ten gvajakuran ci jak sa to píše, keď som bola v pôrodnici davali mi to... A mala som ešte pár doma, tak som si dala... Je mi kus lepšie, malu som dala spinkať teraz do postieľky.... Tak dobru nôcku, idem rýchlo spať... Dôraz sa zobudí a bude chcieť byť pri mne zas....

kikavadi
28. okt 2021

Ja dojčim a asi 6 týždňov dozadu ma seklo. Riešila som to s obvodnou lekárkou. Predpisala mi dorsiflex a diclofenac duo. Pomohlo, dojčim ďalej, žiaden problém.
Skús zajtra obvodného lekára.
Masáž teraz v akútnej fáze určite nie, ešte ti pohorší!

autor
28. okt 2021

@kikavadi mam doma tie lieky, len je tam napísané, že neodporúča sa v dobe laktacie

luchab
28. okt 2021

@nwnw Horuca vana sa neodporuca nikdy pri seknuti ,len suche teplo by malo byt.

luchab
28. okt 2021

Ja som pri seknuti pouzivala vankus plneny pohankou,kt. som si po nahriati v mikrovlnke prikladala na bolestive miesto. Dala som si aj Dorsiflex,ked bolo najhorsie.

miky132
28. okt 2021

Môžeš tie lieky čo napísala @kikavadi .....osobná skúsenosť dostala som veľa krát aj obstrek aj v tehotenstve aj tieto lieky pri dojčení ....do letáku to napisat musia je to aj na ambrobene napr

tatisna
28. okt 2021

Ibalgin gél, červená infralampa, musíš skúšať čo zaberie. Masáž v akútnom stave určite nie!!!

nwnw
29. okt 2021

@luchab Ja viem, ale fen nepomahal a ja teda na krk nic ine neviem dat. Som sa vyrochnila vo vani, dala konsku mast a sal na krk.

berika
29. okt 2021

Mne obvodný poradil ibalgin ak to boli velmi, a milgamu. Zabralo to.

juliet86
29. okt 2021

kapsaicin naplast. drzat v teple. klido aj ibac aj guajacuran. mala prezije