Ahojte dievčatá, kojili ste keď ste boli tehotné? Budem to vzládať? Mám doma ročnú dcérku, a zistili sme že budeme mat prírastok. Ako to bude keď pôjdem do pôrodnice s kojením? 🙂
Kojila. Okolo 20tt sa mlieko strati a tvori kolostrum.
Kojim. Ale ja som plánovala kojit tandem.
@bambulienka25 chcela by som, ale moja je závisláčka, v noci aj 5-6 krát na cici, a nad ránom keď vstava, tak hodinu skoro v kuse .
Ano, az do porodu. Potom mala pauza ked som nastupila do porodnice. Starsi mal vtedy 2,5r. Vyhoda mladsej bola, ze som hned mala pre nu dost mlieka. Starsieho som potom dojcila doma este asi mesiac, na spanok. Ale vysvetlila som mu, ze mliecko potrebuje babatko a on to pochopil. Odstavil sa sam. Mladsiu som dojcila tiez do 2,5r.
Obaja maju skvelu imunitu. Mladsia je od septembra v jaslickach a este nebola chora. Starsi len 1x sople.
Ja som odstavila, lebo som sa potrebovala vyspať. A bradavky ma začali bolieť tak, že ma to úplne prebralo v noci. Malá to zvládla s prehľadom. Lepšie ako ja😄a to bola presne cuckač. Zaspávala jedine na prsníku celý život. Najprv som. Odstavila na deň a asi po 2 týždňoch aj na noc.
Nechaj to prirodzene, ako to vyjde. Bude to asi boliet, mliecka bude malo, potom bude kolostrum, bude ti hnackovat... Kamoska ma rocnu dcerku a je v 3. mesiaci. Ked mala dcerka rok aj mesiac, tak tvorba uz bola taka nizka, ze sa mala sama odstavila... stalo to par preplakanych noci predtym, kedy hladala len prso, cize nakoniec jej musela dat... ale postupne to obmedzovali, prestala kojit cez den a potom v noci si mala sama povedala, ze to nestoji za to.
Ja osobne som odstavila v 8tt. Mlieka este trochu bolo, ale bolelo ma to, bolo mi to neprijemne a gynekolog ma postrasil, ze potratim... Tak som malej povedala, ze cakame babo a ze mliecko bude pre babo a ona ani okom nemihla. Mala 16 mesiacov. Tieto vacsie deticky to lahsie zoberu.
Mam kamaratku - kojku, ktora otehotnela, ked mal maly dva a stvrt... kojila az do porodu... maly to normalne zobral, ze bola v porodnici, vydrzal... a nasledne zacal velmi agresivne tahat mlieko, akoby cez prso ziarlil na maleho, chcel ho len pre seba... ked chcela kojit naraz oboch, tak to neexist... starsi vytlacal mladsieho... tak mu to zrusila, zacalo ju to rozculovat. Jeden den vrieskal a potom bol paradoxne kludnejsi, ako ked bol kojeny...
Aj tvoja uz bude vacsia, ked budes v porodnici, ona to pochopi a vydrzi. Teraz je este malinka, to chapem.
Moja mala rok aj mesiac, ked som otehotnela. Nikdy mi ani nenapadlo ju prestat kojit, nejak som to brala, ze je to prirodzene. Len teda z kojenia na poziadanie sa stalo kojenie len rano a vecer, co nam obom vyhovuje. Boli dni ked ma prsia boleli viac, aj menej, najhorsie je pre mna ked nejako nechtiac kusne, ale to sa nestava skoro vobec. Pokial sa dobre prisaje, je to ok. Momentalne som uz v 33tt od zajtra a nemam ani stahy maternice, ani nic, ziadne problemy, takze planujem kojit do porodu. Mlieko mam stale, neviem, ci mam kolostrum, moju neprehana a teda lepsie povedane, ona niekedy aj 2-3dni nema stolicu a to uz ma viac ako pol roka. V nemocnici ked budem sa neobavam, ona ked ma nevidi, prsnik nepyta. Takze s tym som ok, ak sa vratim s porodnice a bude chciet, tak dostane.
Kooopec ludi okolo mna mudrovalo, ze kojit nemam, ze mi vypadnu vlasy, zuby, zhorsi plet, babo bude chore. Babo je nastastie zdrave, zuby v pohode a vlasy este hustejsie a pevnejsie ako pred tym, plet tip top. Ono aj po prvom tehotenstve mi extremne padali vlasy a predtym som nekojila 😁😁😁. Takze tieto rady nerady davam jednym uchom dnu a druhym von.
Ja som ano,slo mi to neskutocne na nervy .Oducila sa ale az ked som sla do porodnice. ale mliekomsom myslim stratila skor,moja len sa potrebovala cuckat hlavne na spanie .ale moja mala uz 2r ked sa mi narodili dvojicky.Uvidis ako to budes zvladat,mne to prve 4mesiace slo strasne na nervy.