V rámci prvého a teraz i druhého tehotenstva som nútená kvôli zvýšenej zrážanlivosti krvi aplikovať si fraxiparin. Po ukončení prvého tehotenstva na základe dohody s hematologičkou mi bol počas obdobia laktácie fraxiparin vysadený. Nateraz mi odporúča hematologička pokračovať s aplikáciou fraxiparinu pokračovať aj počas celého obdobia laktácie. Chcem sa opýtať či máte skúsenosti s kojením popri liečbe fraxiparinom resp. či vám lekár nenavrhol iné riešenie, resp. čo na to povedal pediater vášho dieťaťka. Ďakujem za odpoveď
Kojenie popri fraxiparine je uplne ok. Ja som pri prvom mala fraxiparin cca 7 mesiacov po porode (lebo po mesiaci som skoncila na cievnej chirurgii s trombozou - cize tyzden vramci toho este na heparine 24 hodin 😉)) - pichala som denne 0,6 forte (cize ako 1,2) a MM mal do roka. Pri druhej som si pichala fraxiparin cele tehu a po porode asi len mesiac 0,3 a kojili sme bez problemov. Odkonzultovane s hematologickou, aj primar cievnej chirurgie mi to vtedy zistoval a prisiel s tym, ze je to ok.
ja som si pichala fraxiparin aj pred porodom aj po porode, a pocas kojenia mi dokonca zvysili davku a vsetci vedeli ze kojim, myslim ze toto vobec nie je problem 😉