Kojenie popri liečbe fraxiparinom?

zaneta123
6. mar 2011

V rámci prvého a teraz i druhého tehotenstva som nútená kvôli zvýšenej zrážanlivosti krvi aplikovať si fraxiparin. Po ukončení prvého tehotenstva na základe dohody s hematologičkou mi bol počas obdobia laktácie fraxiparin vysadený. Nateraz mi odporúča hematologička pokračovať s aplikáciou fraxiparinu pokračovať aj počas celého obdobia laktácie. Chcem sa opýtať či máte skúsenosti s kojením popri liečbe fraxiparinom resp. či vám lekár nenavrhol iné riešenie, resp. čo na to povedal pediater vášho dieťaťka. Ďakujem za odpoveď

pink_lady
6. mar 2011

ja som si pichala fraxiparin aj pred porodom aj po porode, a pocas kojenia mi dokonca zvysili davku a vsetci vedeli ze kojim, myslim ze toto vobec nie je problem 😉

gretkab
6. mar 2011

Kojenie popri fraxiparine je uplne ok. Ja som pri prvom mala fraxiparin cca 7 mesiacov po porode (lebo po mesiaci som skoncila na cievnej chirurgii s trombozou - cize tyzden vramci toho este na heparine 24 hodin 😉)) - pichala som denne 0,6 forte (cize ako 1,2) a MM mal do roka. Pri druhej som si pichala fraxiparin cele tehu a po porode asi len mesiac 0,3 a kojili sme bez problemov. Odkonzultovane s hematologickou, aj primar cievnej chirurgie mi to vtedy zistoval a prisiel s tym, ze je to ok.