Ahojte, potrebujem poradiť, 1 syna som rodila cis.rezom a aj teraz 2 syna by som mala rodiť tak isto.Vtedy som si 9 mesiacov odsavala mlieko, kedže mi nechcel chytiť prsník, tak mi ine nezostávalo len ho krmiť z flašky, a preto by som rada 2 syna kojila ,len sa bojím či sa to podarí, ked budem po cis.reze.
pri prvom pôrode , mi syna doniesli neskôr, a nechcel sa prisať, skúšala som až o 2 dni,lebo prve dni som bola ubolena ,tak mi ho ani nenosili, a stale sa nechcel prisať, tak som si musela nakoniec odsavať mlieko.
@333eva333 mám 3 synov narodených cisárskym, všetkých som dojčila. Ide to, neboj sa!
aj mna napadlo, že to necham v porodnici tak,nejak tam prežijem aj s odsavačkou a ked prídeme domov tak budem intenzivne na tom pracovať,či?
ako to prebieha s laktačnou poradkynou, kolko stoji????
či je to individualne či ju potrebuje matka na dlhšie ???
@333eva333 mam 3deti cisarskym. Prve dojcene ledva dva mesiace, druhe vyse dvoch rokov a tretie uz rok a pol a nekoncime ani zdaleka. Takze to ide, drzim palce
@333eva333. Mam 2 deti po cisarskom, obe dojcene 17 a 16 mesiacov. Prvy porod bol akutna sekcia, vobec som nevedela co ma caka, kedze som vobec neratala so sekciou. Stranky v knihe venovane sekcii som uplbe vynechavala a ani ziadne temy o takom porode na MKnecitala. Takze som vobec netusila, ze po sekciibyva dojcenie komplikovanejsie. Myslim ze vdaka tymto okolnostiam sme to hravo zvladli. Bola som nastavena tak, ze mam tu dieta a treba ho nakrmit 🙂 inu cestu som si nepripustala. Tiez za prvych 24hodin som maleho videla iba raz, ale sme to zvladli. O tom, ze to byva problem som sa docitala asi 3 mesiace po porode, ked som uz bola v pohode (nebola som na tom po porode psychicky dobre, kedze ta sekcia prisla v hodine 12 tej) a chcela som vediet, ako vlastne sekcia prebieha. No a pri dcerke som to uz brala automaticky tak, ze ked som zvladla po prvej, zvladnem aj po druhej 🙂 takze drzim palce, treba sa naozaj pozitivne naladit a verit ze to pojde. Laktacna poradkyna v nem.mi povedala ze 99% zien je schopnych dojcit, ide o to ako su nastavene, aku maju podporu od okolia. Tak hlavu hore a sup do toho. PS: mam vpadnute bradavky a od 3 mesiaca som syna dojcila iba z jedneho prsnika, nakolko druhy odmietal, dcerka papala pekne z oboch
@333eva333 oddojcila som uspesne dve deti,prve 11m.,druhe skoro 2roky.
Prve dieta som.videla po viac ako 24 hodinach, az na dalsi den bol na chvilku prisaty,lebo sme za detmi chodili z ineho poschodia a az na 3.den som bola konecne s nim na izbe,zacala som casto prikladat. On sa vedel hned spravne prisat a uz to slo...
Pri dcerke sme boli na 1poschodi,takze tu mi nosili kazde 3-4hodiny okrem.noci. Opat sa dojcenie v pohode rozbehlo.
Ak by bol problem,obrat sa na laktacnu poradkynu,aby ukazala,ako na to.
som velmi rada,že ste mi baby napisali,velmi si to važim, dakujem
@333eva333 nefixuj sa na tú odsávačku. Skúšaj správne prisatie už v pôrodnici, možno budeš mať šťastie na lepšie laktačné poradenstvo ako v prvom prípade. Prípadne si vopred sama naštuduj ako by to malo vyzerať. S laktačnou je to individuálne. U mňa bola jeden krát osobne, ale konzultovali sme ešte mailom či telefonicky. K cenám sa neviem vyjadriť, moja laktačná je aj moja kamoška 😅 každopádne sa toho dojčenia neboj, držím palce 🙂
Ahoj, ja mam obe deti rodene cisarskym, prveho som dojcila dva roky, druhu slecnu este dojcim 🙂 Nebol ziadny problem... Radim Ti prikladat babo uz v nemocnici, preco by si odsavala? Ved na dojcenie ti babo donesu, kazde tri hodiny, ked nie pytaj si ho. Podla mna odsavacka boli viac a ani nemas taky pekny vyhlad 🙂
Ahoj ja som tiez rodila cisarom a dojcila som do 15 mesiacov, ale priznam sa ze mi vtedy v nemocnici pomohli velmi sestricky, tiez sa malinka nemohla prisat, a ked sa prisala tak mi dozuzlala tak prsniky ze mi az krvacali, jedna sestricka mi dokonca minimalne hodinu pomnahala malu nakojit, od vtedy to islo , niekedy treba mat stastie a mat pri sebe tych spravnych ludi 🙂 vela kamaratok vyskusalo laktacnu a pomohlo, tak ak by sa ti nedarilo vyskusaj ;)
@333eva333
Ahoj, ako Ti už radili maminy predtým, nefixuj sa na odsávačku 🙂 Popozeraj si na www.mamila.sk, sú tam obrázky aj videá správneho prisatia a keby si aj nemala podporu v nemocnici, skús sa riadiť podľa toho. Možno ďalší drobček nebude mať problém prisať sa 🙂 Ja som tiež mala sekciu, maličká sa prisala pekne na jeden prsník, s ďalším mala problém pre plochšiu bradavku. Ja som však mala v pôrodnici šťastie na laktačné poradenstvo, obzvlášť jedna sestrička mi veľmi pomohla s vhodnou polohou a práve s prisatím na problematický prsník. Onedlho sa to vyriešilo a ja šťastne kojím už 16. mesiac 🙂 Len naozaj je dôležité mať bábätko pri sebe a prikladať. Moc Ti držím palčeky, aby sa darilo a boli ste obaja spokojní 🙂
Baby ja som 5 dni po cisarskom a nemam mlieko.ziadne.prsia makke.prikladam kazdu chvilu,maly zuri lebo je hladny,tak mu davaju um.je to mozne,zeby som vobec to mlieko nemala??pijem vela vody,mam aj vineu,rascovu vajickovu polievku.snazim sa nestresovat,ale je mi z toho do placu.
@destra mne sa po sekcii tiez vobec nevytvorilo mlieko. Deti su Nutrilonove a nic sa nedeje. Po sekcii sa mlieko tvori tazsie a pokial este mate taku predispoziciu, ze mate mensie mliecne zlazy, tak sa mlieko nemusi vytvorit vobec.
@333eva333 moji obaja cis. rezom, pri prvom som i ja odsávala do 1 roka, druhého som kojila - už z nemocnice po 5 dňoch sme odchádzali bez dokrmovania, kojila som do 1,5 roka. Ja som pri druhom do nemocnice odchádzala s tým, že pokiaľ budem musieť odstriekavať, tak druhorodený bude na umelom mlieku.
@destra mlieko máš, prsia vôbec nemusia byť naliate, nemusíš z nich odstriekať absolutne nič, ale MM tam určite je...každej žene sa tvorí MM, len sa treba starať o jeho tvorbu"..takže sa nenechaj prehovoriť na umelé..dieťa sa dobre prisáva? zruš flašu s UM, rozťahujú mu žalúdok,dieťa nemá potrebu sa správne prisať a tým sa netvorí dostatok mliečka..to že plače, nemusí byť o hlade-dojčiť na požiadanie kedykovek zapýta, neustály fyzický kontakt s dieťaťom, telo na telo, spoločné spanie, nosenie ..hned teraz v porodnici..tak malinké dieťa vypije pár desiatok mililitrov, ale velkarát denne..aj 15 x je normálne..zavolaj si laktačnej poradkyni-telefon, skype, mail..poradí pomôže..nečakaj pomoc od sestričiek..polievka, homeo , nápoje je len 5% úspechu dojčenia..treba vylepšiť techniku..
http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do... 😉
pri jednom dojčení striedaj prsníky a stláčaj si ich..môžeš prsníky vystriedať aj niekolkokrát..ak je dobre pristý, nepoškodí bradavky aj, keby na nich visel celý den..
@destra ja som mala sekcie dve...po prvej sekcii som bola vystresovana, v porodnici som takisto mala pocit, ze nemam mlieko a dokrmovala som. Ach, keby som vtedy vedela to, co teraz!!! Neboj sa maleho mat na prsniku aj vkuse. Akonahle sa zacne hnevat, daj ho na druhy prsnik a tak dookola. Nepocuvaj sestricky, tie ti naozaj neporadia a hlavne, ziadne umele mlieko!!! Tym, ze davas umele, prichadzas o to svoje. Po druhej sekcii uz som bola v pohode, vsetko som vedela, ako mam robit a syncek uz v porodnici bol kludne pohodove babo. Na zaciatku som ho dojcila hadam aj kazdu polhodinu. Dceru som dojcila 2 roky, vdaka laktacnej, ktoru som si zavolala hned, ako sme prisli domov. Syna este dojcim, ma 15 mesiacov. 😉 Klidek, zavolaj laktacnej a pocuvni ju. Drzim palce. zavolaj tej mojej, je to skvela zena, urcite ti pomoze http://www.azet.sk/firma/780601/eleonora-kanaso...
@333eva333 tak to klobúk dole, po tom roku odstriekávania a s tým spojeného obmedzenia nášho pohybu na okruh v ktorom sa nachádza niečo kde sa dá uskladniť, odstriekať, umyť odsávačka, ohriať odstriekané mlieko už nikdy viac.
To nepochopí ten kto nezažil.
a čo sa týka zdravotného efektu? starší alergik a astmatik, mladší nábeh na atopický ekzém. Viem, že materské mlieko je najprirodzenejšou potravou pre dieťa, ale druhý krát odsávačku už nie.
@333eva333 dojčenie je možné aj v takom prípade ako opisuješ. Mne malú tiež nenosili, domov sme prišli s fľašou no vďaka radám laktačnej poradkyne som onedlho dojčila bez fľaše či dokrmovania a dojčím dodnes 😉