Ahojte,mam otazku o kojeni.sestra ma mesacne babo.koji a dokrmuje um.chce iba kojit,lenze ak si odsaje odsavackou,tak ma z oboch prsnikov dokopy 40 ml.cize musi stale dokrmovat.ako docielit,aby nemusela dokrmovat um.viem,ze treba casto prikladat,ale babo stale place od hladu...skusala,ze nakoji,da napr.90 ml um,po 2 hod.opat nakojila,dala uz mensiu davku um,atd.,ale drobec place a chce jest...stale hlada prsnik a akoby sa rozculoval,ze viac nejde
Len aby neplakal preto,ze ho boli brusko aky je plny. Pozor na to, dieta po narodeni vypije 10ml. Takze mesacne tiez nemoze pit 250. To ze nevie viac odsat nemusi mat nic s tym kolko ma realne mlieka, ani ja som si nevedela odsat. Myslim ze maly sa moze hnevat aj na to, ze je uz zvyknuty na flasku a nechce sa mu tahat, mne sa presne to iste stalo. Maly strasne plakal az sa vzpieral a nakoniec uz ani bradavku nedal do ust. Zial je to tak,ze niektore deti sa v pohode aj dokrmuju aj koja,ine ako spoznaju flasu, s kojenim je koniec.
Odporucam konzultovat s laktacnou poradkynou na mamila.sk. Ja som brala pri 3.babatku (aj prve 2 som kojila vyse 2 rokov) antibiotika. Na 5 dni somvynechala kojenie a zaviedla Nutrilon. Nepredpokladala som, ze bude problem opat nabehnut na kojenie, ale bol. Prsniky prazdne, lebo som sa snazila si vsetko antibioticke mlieko povytlacat. Dieta hnadne a dokonca prestalo byt spravne prisate na prsnik. Uz len mi stlacalo dvorec presne tak ako staci stlacat flasu. Cize 2 dni som ho mala velmi casto na prsniku, aby sa opat do toho dostal a moj mozog mal opat dost stimulov na tvorbu mlieka. Pila som vineu, kavovinovy napoj, caj na kojenie, vela vody a tak dookola. Po 3 dnoch sa to dalo do normalu. No nebolo mi vsetko jedno, ked mi doslo ze mame fakt problem. naozaj odporucam konzultaciu s laktacnou poradkynou, hlavne, ked vam zalezi na kojeni.
Prajem vsetko len to naj a hlavne vela zdravicka.
Ak sestra dokrmuje, ideálne je robiť to s cievkou na prsníku. Dieťatko sa odučí od fľaše a zároveň sú stimulované prsníky. Foto prikladám. Cievku kúpite v zdravotníckych pomôckach. Senovku a Benedikt ´môže tiež užívať, veľa, veľa prikladať. Nerežimovať dieťa na hodiny. Dojčiť na požiadanie. Piť veľa tekutín. Ale najideálnejšie by bolo, ak by ste konzultovali s laktačnou poradkyňou. Držím prsty.
Baby, to uz napisali...Urcite babu dat prsnik ked bude chciet, nie kazde cca 3 hod. ( mne sa pri starsej dcerke mliecko pustilo az na 5 den po porode, prikladala som ju vzdy ked chcela a ked mliecka bolo dost, tak sme viac flasu nepotrebovali)...Vinea, vela pit, popripade sa poradit s laktacnou😉
ako len vie, že je hladné? babatko plače pre 100 roznych vecí, možno mu nesedí uv
málo mlieka mu tečie už len pri takej základnej veci, že je zle prisaté k prsníku
odsávačkou sa nikdy nevytiahne také množstvo mlieka ako kojením, nedá sa to simulovať, to je relevantný údaj
treba si to naštudovať na mamila.sk- sú tam dobré videa alebo zavolať laktačnú. nie všetky berú 15€, pár nás ešte robí za pekné slovo, odkiaľ ste?
alebo mamičku ( susedu, kamaratku...), ktorá uspešne kojí, aj tá veľa poradí
Ja som nikdy nič neodsala a kojim 2 roky.
@zuzadula všetko sme spĺňali , cievku , vitamíny , strava , pitný režim ,sedenia s laktacnou , dva mesiace mukov a napriek tomu sa mi kojiť nepodarilo. Preto si myslím s odstupom času , že netreba vždy všetko stoj čo stoj ! Hlavu hore mamičky .... deti,ktoré nie sú kojene sú rovnako naše prívesky ako tie kojene 🙂❤
ja som mala tolko mlieka ze by som nakojila aj 20 deti. ale ked som si odsavala, nikdy sa mi nepodarilo viac ako 20-40ml na zaciatku. az neskor to islo lepsie. na zaciatku je to velmi tazke, ale podla mna by mala vydrzat a prikladat a snazit sa nedokrmovat. aj ked teraz ked uz zacala s UM tak neviem. ale tvorba mlieka je taka neuveritelna zalezitost ze mne osobne sa do jedneho dna vzdy prisposobila podla toho, kolko dieta vyzadovalo. niekedy sa aj moje dieta rozculovalo, ale do toho jedneho dna sa to upravilo aby mal dost.
ja poradim , co zabera u mna.
Co nejcastejsie prikladat, cize kojit na poziadanie vzdy ked chce.
( vzdy ked zaplace tak na cicik 😉 )
Pit vela tekutin, hroznove stavy napr. matysak alebo z Dm. jest stravu bohatu na bielkoviny aby sa vlasne malo z coho tvorit mliecko a nestresovat sa.
Drzim palce 🙂
odporucam prestudovat http://www.prirozenekojeni.cz/
Ahoj, pozri si viac diskusií ohľadom dojčenia
https://www.modrykonik.sk/forum/category/laktac...
Dakujem,uz nepotrebujeme radit... ;)
Z mojej skusenosti - uzivat Senovku grecku a Benedikt lekarsky a pit vineu 2dcl denne. Zvysit tvorbu mlieka, trva to cca 3-4dni a znizovat davky UM.