Kojenie ma vyčerpáva

19. mar 2022

Ahojte, možno to niekomu príde absurdné a možno niekto zdieľa rovnaké pocity. Mám 6 mesačné dieťatko, od narodenia ho kojim. Posledný mesiac ma kojenie veľmi vyčerpáva, niesom pomaly schopná ničoho. Dokonca teraz sme všetci doma chytili covid a kojenie je dvakrát tak vyčerpávajúce. Nevládzem. Ja viem, že materské mliečko je to najlepšie, čo môžem bábätku dať ale fakt poslednú dobu sa viac trápim pri tom kojeni, hoci som vždy velmi túžila svoje dieťa kojit. Prestať kojit sa zase bojim aby ma okolie neodsudzovalo. Máte tiež niekto takú skúsenosť? Rovnaké pocity?

777januska777
19. mar 2022

A skúšala si doplniť vitamíny, viac jest, snažiť sa viac spávať atd.? Lebo ako vieš kojenie je veľmi energeticky náročné a práve preto si aj ty musíš dopĺňať potrebné živiny.

sandyan
19. mar 2022

Vies, najlepsie pre dietatko je spokojna mamicka ci uz kojis alebo nie. A ked ta to vycerpava a nevladzes nic zle nevidim na tom prestat. A prosim ta, okolie nech ta nezaujima,je to cisto tvoja vec...

autor
19. mar 2022

@777januska777 ano, práveže robím všetko preto aby som mala dosť mlieka a aj energie. Ale ako píšem poslednú dobu som úplne vyšťavená aj napriek snahe.

babovka2321
19. mar 2022

V com ta kojenie vycerpava? Snaha o udrzanie mlieka, nocne vstavanie, alebo o co ide? Mne sa praveze dieta nechce odstavit, lebo vybrat prso je najpohodlnejsie pre mna, preto sa pytam.

Ak ti pomoze prestat kojit, ziadne "odsudzovanie okolia" si nepripustaj. Co koho do toho, ake mliecko davas dietatu, to je narodny sport asi, pretekanie sa, ktora matka dlhsie koji, akoby len to urcovalo, aka je matka dobra 🤦‍♀️ kasli na take nazory a rob tak, aby ste boli spokojni ty a dietatko.

777januska777
19. mar 2022

Možno by si si mala dat urobiť krvný obraz ci máš dosť železa, lebo to byva najčastejšie za únavou.
Ja som počas tehotenstva kojila syna, ale tiež som bola veľmi unavená, tak som ho musela odstaviť a to veľmi pomohlo, ale zas ja som musela aj uzivat železo, kvôli anemii, takže mne odstavenie pomohlo. Ja byt tebou vyskúšam ešte ten krvný obraz a ak ten bude v poriadku, tak by som to vzdala s kojenim.

54tinka54
19. mar 2022

Tak, tvorba mlieka stojí telo množstvo energie.. ja sa tiež často cítim byť unavená a to aj môžem byť vyspatá aj všetko.. už je to na tvojom rozhodnutí či vytrváš ešte nejaký čas alebo si povieš že už stačilo.. je to tvoja volba.. ja by som napr chcela maleho kojiť aspoň do roka a potom som teda zvedavá, či sa spolu s kojenim vytratí aj moja často nevysvetliteľná únava

autor
19. mar 2022

@babovka2321 ono sa to zacalo ked mal malý 4 mesiace, mal dost vytrvaly dojčenský štrajk. Ja som si uz pripadala, ze má vlastné dieťa nechce ani vidieť. Len co som mu ponukla prso spustil strašný rev a ja som uz bola zúfalá, nesla som ho poriadne nakojit. Zavolala som si aj laktacnu, trochu nam pomohla, pytala som sa na nazory aj iných laktacnych ale nic konkretne nepomohlo. Odvtedy sa to nejak stupňuje ta únava a niekedy som v takom bode, že ma otravuje ked mám kojit. Inak by som synovi dala všetko na svete.

babovka2321
19. mar 2022

Tak mu daj radsej spokojnu mamku, nez sa trapit. Je pravda, ze ja toto neviem ani posudit, laktacny strajk som nezazila... ale nema zmysel sa trapit takto. Kopec deti je na UM a su stastne, zdrave, spokojne a nic im nechyba.

zapalkazapalkova
20. mar 2022

Ahoj keď som ja bola vyčerpaná z dojčenia, tak mi pomohol môj "reset". Nechať dieťa mužovi na hodku a pol a ísť ku kaderníčke alebo s kamoškou na kávu/prechádzku, masáž a pod. Vtedy som si oddýchla, načerpala energiu a bola som v pohode. Chce to pravidwlne nejak vypadnúť. Teraz dojčím už 2 deti (syn ma 2r 9m a dcera 6m) a toto vždy pomôže. Držím palce 🙂

denda007
20. mar 2022

No tak mu dajte UM, však kojenie nieje všetko pre boha. A do 6 mesiaca ste už urobili čo sa dalo🤔ešte budete mať traumu obaja🤨 nepochopím