ahojte mam mensi problem, mam 1 tyzdnove babätko a budi sa skoro kazdu hodinu po kojeni, niekdy sa stane ze spi aj styri hodiny ale to je zriedka kedy, neviem cim to bude ale ked ho kojim tak zaspi na prsniku a po hodine je hore zase ho nakojim a on zase spi na hodinku, neviem ci si dost nenataha mliecka alebo v com je problem.
vopred dakujem za rady
Tak takyto isty problem mam aj ja tiez mam doma tyzden aj dva dvi "stareho" drobceka ale zase moj zacne tahat taha asi 5 min ale to sa nahlta a zaspi na prse pusti bradavku chcem ho dat do postielky zobudi sa a sme hodinu dve hore co nevie zaspat a to s placom a nic nepomaha len prso . uz konecne zaspi tak spi dve hodinky a takto ideme dokolecka a takto cez den spu malicko
no inac niekedy aj moj by papal aj 2 hod ale inokedy zaspi rychlo na prsniku
@merry27 fakt je maličký, riad sa podla jeho intervalov, prikladaj na požiadanie....ak si pýta každú hodinu, ponúkni..on sa pýta na prsník nielen z dôvodu najedenia, ale aj ukludnenia, chce od matky pocit istoty..prsník a náruč matky je momentálne jeho jediná istota..oddychujte spolu, skús dojčiť po ležiačky v posteli...neodporúčam umelo mu vytvárať dlhšie intervaly, ani nevieš ako, môže Ti nedostatočným "dopytom" klesnúť tvorba mliečka a začne štrajkovať a už bude problem..
@merry27 este je malicky, potrebuje svoj cas.... moj syn Oliver je taky isty, ked je hore tak pije aj kadu hodinku, dve, ked zaspi tak sa aj zobudi a kojim este raz a potom este spi niekedy dalej. uvidis na poradni, ak ti pekne pribera tak by som to velmi neriesila. casom sa to upravi. ak nebude dobre priberat, tak sa oplati kontaktovat laktacnu poradkynu.
a kojis jedneho ci z obidvoch prsnikov? ak mas pocit ze mas vela mlieka, tak mozes skusit ponuknut ten isty prsnik (ak davas len jeden) aby si vytiahol viacej zadneho mliecka (to viacej nasyti).
materske mlieko sa vytravi za 1 hodinu, takze ten interval je v poriadku 😉 sice je to vycerpavajuce (poznam to), ale ani si nevsimnes a intervaly sa budu predlzovat a bude to jednoduchsie 🙂
treba to vydrzat ked bude vacsi urcite sa tie intervaly predlzia. vela sily prajem
hlavne neries. kedy si vypyta, vtedy daj. ja som kojila aj kazdu pol hodinu. fakt neries... je malilinke babo, tak nevie sa tak nasytit este asi.
@majka1981 no neviem u nas je to asi mliekom lebo som si dnes vsimla ze nemam asi take mnozstvo ake by potreboval lebo ked som mu dala co som mala este trosku odsate tak ho vsetko spapal a uvidime kolko bude teraz spat ak bude spat viac znamena ze nemam dost mliecka asi. uvidime, ideme pondelok k lekarke a uvidime ako priberame, lebo v nemocnici, ked sme boli tak sme tiez papali kazdu chvilu a ked nas vazili tak sme vobec na seba nebrali. niekedy tam papal aj hodinu v kuse a nevysal si ani 30 ml.
@merry27 skús častejšie meniť prsník a polohu, tiež som dojčila aj hodinu, ale zaspával mi na prsníku, nevedela som ako na to, nakoniec mi poradila annaq tu na koníku. mala som pri sebe hodinky a po dvoch minútach som menila prsník a polohu, vždy sa prebral a ťahal viac, trvalo to asi mesiac, kým sme si zvykli, ale dojčila som dlho a pekne priberal...ale k tomu intervalu dojčenia, aj tak to bolo každé dve hodiny do dvoch rôčkov- hlavne v noci
@merry27 To co opisujes je uplne normalne 🙂 Ja som niekedy kojila aj kazdu pol hodinu v prvych tyzdnoch. Babatko ma maly zaludok a preto nevypije vela a pyta castejsie. Babatka, ktore su na UM a krmene kazde 3 hodiny, su prekrmovane a preto tak dlho vydrzia. Ale kojenie kazdu hodinu pri novorodeniatku je fakt uplne normalne. Ked budes predlzovat intervaly kojenia, napr. tym kocikom, tak po prve ti moze potom menej priberat a po druhe ti moze klesnut tvorba mlieka. Takze to vobec neries, dojci na poziadanie a vychutnavaj si drobceka 🙂
v nicom nie je problem, dieta sa na prsniku aj ukludnuje a popritom si pije.. mlieko sa travi rychlo a tak je hladny castejsie.. v prvych tyzdnoch obe moje deti boli na prse kazdu chvilu, hodinky som vobec nesledovala.. boli kludne /syn menej, on mal koliky/ a pekne priberali.. neries tak cas, teraz si pre babatko najpotrebnejsia na svete, uzivaj si, ze si pre nikoho nikdy nebola taka dolezita ako teraz a vklude ho maj na prse aj furt.. nesleduj ako casto a kolko.. babo si to vie regulovat same..
viem, ze si teraz unavena a teda vycerpavajuce to je, ale moj maly nebol a nie je iny 🙂... tiez cez den malo spinkal, kazdych 45min. sa budil, dudlik odmietal a iba prsnik ... po cca 2tyz? sa to upravilo, aj ked cez den malo spal, ale v noci pekne kazde tri hodky 😉... a teraz? ma 17,5mes a kvoli zubkom inak ako na prsniku nezaspava a tiez sa niekedy budi aj 5x za noc... pripadne mam jeden navrh, ked sa ti skor zobudi, nech ho zoberie manzel a trosku ho utrmaca, aspon ta nebude citit a ty si trosku oddychnes (ja som pila aj vineu a pomohla mi zo zaciatku na tvorbu mliecka a caro), drzimpalce 🙂
@merry27
Uvidime ako to bude dalej a dakujem za rady
mam este otazocku po napapani mi maly grcka mam mu este dat papat alebo uz nie, lebo inak asi nezaspinka, skusali sme po 15 min z jedneho potom 15 min. z durheho pri prvom sati z prsnika sa pokakal , tak som ho prebalila a trosku si grcnul dala som ho k druhemu z toho sa napapal tiez ale vzapäti ako dopapal sa pogrckal tiez neviem ci ho mam potom davat este k prsniku alebo nechat ho tak.
no boli sme dneska v nemocnici a priberame takze uz som pokojnejsia, takze ked maly bude pytat tak mu dam a uvdiime mozno sa to casom upravi, asi budem potrebovat na to vela trpezlivosti.
Skus este.. po papani odgrgnut a potom jemu ponuknut druhy prsnik.. u nas toto zabralo.. ale treba tomu cas a uvidis ze sa to upravi..
@mon29 Ja som prvé týždne po pôrode kojila každú hodinu. Deti na um vydržia dlhšie, lebo um sa dlhšie trávi. Len koj ďalej a keď malé priberá, je to OK. Kojit každú hodinu je normálne. Ver mi, viem O čom hovorím. Dcéru som kojila 2 roky a syn má 9 mesiacov a ešte sa koji. Aj každé dve hodiny.
@merry27 , dietatko si este len zvyka na tento svet 🙂 , este si len vytvara svoj buduci rezim, neboj sa, je to v poriadku, nie je to problem. Teraz je pren najdolezitejsie, aby citilo tvoju blizkost, aj pre tvorbu mlieka je dolezite caste prikladanie. Ono sa to postupne, pomaly, bude upravovat, predlzovat intervaly.