Kojenie a tropické ovocie

lenyasa
6. jan 2012

Mám 10-týždňového synčeka, stále kojím a preto by som sa chcela opýtať:
"Môžem jesť tropiské ovocie Avokádo a Mango?"
Majú veľmi veľa vitamínov, a keďže chcem aby bol moj syn zdravy chcem aby tieto vitamíny mal v mliečku.
"Od kedy môžem jesť citrusy?"
za radu vopred ďakujem :o-)

spalka
6. jan 2012

skus a uvidis 😉, ja zastavam pristup jest s mierou vsetko, vedome som vynechavala len stiplave jedla 🙂

tinki
6. jan 2012

@lenyasa ahoj, musíš skúsiť. Ja som skúšala na vianoce mandarínku, malá má 10 mesiacov a vysypala sa. Ale poznám detičky, ktoré boli mladšie a nevadili im citrusy v materskom mlieku. Daj si a sleduj malého. Ale ak má koliky alebo bolesti bruška, tak po zjedení tropického ovocia sa zvyknú bolesti zintenzívniť.

lenyasa
autor
6. jan 2012

@tinki mango som zatial skusila, nevyskytlo sa nic zvlastne, ale citrusy sa bojim, ale aspon to avokado by som este chcela skusit 😀

skolara
6. jan 2012

@lenyasa ahoj ja jem uplne ale fakt ze uplne vsetko. Deticky potrebuju vitaminy. To mam od super detskej lekarky ktora sa velmi zaujima o zdravu vyzivu a samozrejme ze z vlastnej hlavy. Ked sa mala aj z niecoho trosku vyhaze neriesim zmizne to a ide sa dalej. Jem vela zeleniny a ovocia, celozrnne cestoviny a ryzu. Ziadnu bielu muku lebo mam radsej celozrnne vyrobky. 😉

li_la
6. jan 2012

Môžeš. Pokiaľ nie je v tvojej alebo partnerovej rodine alergia na niektoré z týchto ovocí.

tinki
6. jan 2012

@lenyasa Inak, neviem, či to má nejaký súvis. Ja som od začiatku jedla banány. A moja malinká je teraz na banány alergická. Neviem, či sa s tou alergiou narodila, alebo som to u nej vyvolala jedením. Neviem. Ale keď jej dám zjesť banán, tak mi zvracia a má hnačku. A jej som ho dala prvýkrát zjesť v 7. mesiaci.

anjelicek26
6. jan 2012

Avokado a mango mozes kludne medzi prvymi prikrmami, nie je na nich nic alergizujuce. Max mal avokadovu natierku ako prvu na chlebiku a mango medzi prvymi prikrmami uz v 5 mesiacoch. Urcite pri kojeni mozes.

Co sa tyka mandariniek - byvaju striekane - pomaranc ma hrubsiu supu - väcsinou do neho prejde menej, volila by som tu alternativu. Uvidis, ako tvoje dieta zareaguje, ked sa vyhadze - nechas tak.

Co sa tyka vitaminov, ja som kupovala vitaminy pre dojciace matky prveho pol roka, dost mi to pomohlo myslim, ani vlasy mi po porode nepadali,co je podla mna uspech.

lenyasa
autor
6. jan 2012

@anjelicek26 dakujem za radu vyskusam pomarance 🙂 aj za tie prikrmi dakujem urcite ked bude Davidko starší tak vyskúšame. 😉

matsches
7. jan 2012

@lenyasa Ahoj! Je to individuálna. Niektoré mamičky nemôžu zjesť v podstate nič, niektoré áno. Ja som mohla aj môžem všetko až na paradajky v uvarenom stave. Od začiatku som papala všetko až na strukoviny, kapustu. Tie som si pridávala postupne a pila k tomu feniklový čaj aby malá princeznička nemala problémy a fungovalo to. Ale nemusí to vždy fungovať. Ja sa tejto téme s jedálníčkom mamičiek a detí zaoberám už dosť hlboko a je to tak ako píšem, že nič nie je sväté všetko je individuálne. Ak sa Ti náhodou stane, že dieťatko zareaguje na ovocie - nepapaj naraz všetko, pekne po jednom a s odstupom 3 dní - tak nemaj výčitky svedomia ale maj na očiach, že si do seba dostala vitamíny a tie pomôžu. Potom si ich doplníš niečím čo nevyvolalo reakciu.

lenyasa
autor
7. jan 2012

@matsches dakujem 😀 to co si mi poradila aj robim, lebo uz som skusala strukoviny ale pre istotu pijem feniklovy cajik, a malinky zatial nema problemy...

gabrielasuljanova
16. jan 2022

Ahoj. Chcela by som sa spýtať. Mám 3 a pol mesačnú dcérku. Kedze žijem na ostrove a máme tu veľa pomarančov. Keď ju kojím môžem jesť pomaranče? Neublíži jej to? Ďakujem za radu 😊😊