Kojenie a prikrmovanie trojmesačného dieťatka

bianka0111
22. mar 2014

ahojte maminky, chcem sa poradit...Dcérka má tri mesiace kedže je predčasniatko kojenie som brala ako jedinu možnost...., do teraz som ju kojila, ale akosi mi mliečko nestačí, tak som začala prikrmovat...po každom papaní mi zvrackala, predpokladám, že ide o reflux, mala ho aj staršia dcérka - v pondelok však idem aj na gastro, kupila som aj AR mliečko...začala som to kombinovat, ked pocitujem naliatie mliečka, tak sa ju snažím kojit, čo však nestačí, a tak ju dokrmím umelým mliekom...ale nastáva tu problém s bruškom, kupila som čajík, ale neviem, nieje to moc vela kombinácii? ako Ste to riešili Vy? mám uplne odstavit kojenie? chcela som jej dávat MM čím dlhšie, ale vidím, že jej to nestačí, je plačlivá stále hlada a tahá a nič ....ked kojím, tak jej pred tým dávam nutriton kašičku, aby mi nevyzvrackala vela...dakujem za každý názor

alikaa
22. mar 2014

@bianka0111 skontaktuj laktacnu poradkynu na www.mamila.sk. Urcite ti poradi co robit, aby si dokrmovat nemusela. Hlavne nedokrmuj flasou, lebo to moze byt velmi rychly koniec kojenia.

mona333
22. mar 2014

@bianka0111 ja som dcéru dokrmovala od 13. dňa umelým mliekom z fľaše a kojila som 15 mesiacov. Cajik som jej dávala sporadicky,hlavne ked ťažšie kakala. Ked začala papat tuhu stravu,tak som čaj dávala pravidelne.

pemizb
22. mar 2014

Moje predcasniatka som od zaciatku musela dokrmovat...boli dvaja, takze nestacilo mliecko. V pohode som dokrmovala flasou a aj tak som kojila sest mesiacov, k tomu to umele mlieko a aj od kamosiek materske...vsetko som davala....raz svoje s mliekom od kamosky a druhykrat svoje a umele. Cajik som nedavala ziadny. Maly mal reflux, lekarka nam vsak gastro nedala...ze naco ho trapit. A ake ma problemy s bruskom? Akoze boli? No, y sme kupili flase antikolik...ja mys,im ze dost pomohli. Malemu reflux v roku presiel..🙂akoby utal.....flase antikolik pouzovam dodnes...a ked bol maly s bruskom zle, tak som ho nosievala tak ze som ho drzala pod stehienkami.....akoby sedel na stolicke, oprety o mna chrbatom a trosku som ho schulila do klbka....to brusko povolilo.

bianka0111
autor
22. mar 2014

@pemizb a dávala si antirefluxné mliečko? lebo ked jej dám svoje, alebo najprv som mala nutrilon nie antirefluxné, strašne vela zvracká, po každom papaní, a dost, v noci sme mali, že jej išlo cez noc a sučasne cez ustočká, takže sme mali stres, museli sme odsávat...bruško ju evidentne bolí, snaží sa tlačit, ale nič, potom velmi plačká, ked som ju len kojila bolo to fajn, mala stolicu riedku raz za5 dní,...teraz tlači tlačí a nič...berieme ešte aj maltofer, a ten vraj tiež zapeká, ale ten berieme od začiatku...a nemala som taký problém, ako teraz ked som nasadila UM...možno je to značkou? mala by som vymenit?

bibistec
22. mar 2014

ved skus prikladat castejsie aby sa ti tvorilo mlieko a pi caj na podporu tvorby mlieka alebo najlepsie skontaktuj laktacnu poradkynu, ja by som urcite radsej kojila ako UM, ale zas ak by si sa mala osaliet...tak vsetko ma svoje hranice

bianka0111
autor
22. mar 2014

@bibistec prikladam veru...vzhladom na nie moc dobry zaciatok som ju mesiac nemohla kojit, tak som si mlieko rucne odsavala a vylievala, pomaly mi odchadzalo......no po mesiaci a nieco ked mi zmenili lieky a malá mi castym prikladanim zacala krasne papat, mliecko sa opat dotvorilo...no teraz ho mám, ale pride mi z reakcii mimi, že jej nestaci...dnes som si skusila odsat podarilo sa 9O ml...ale to jej nestacilo, prilozila som ju nech este taha ale neslo jej uz.....za hodinu sa mi pyta na rso aj 5 krat ☹

bibistec
23. mar 2014

@bianka0111 ved nevadi ze 5x to sa pomalicky bude tvorit ale ako vravim radsej umele ako sa osaliet

sense
23. mar 2014

@bianka0111 my sme mali nutrilon AR uplna katastrofa, napriek refluxu a hustemu mlieku zvracala a to nevravim o problemoch s bolestami bruska a problemom sa vykakat, potom sme presli na Hipp a problem bol vyrieseny, ale normalny i ked reflux mala stale ten sa odstranil az v osmom mesiaci pomocou liekov.....

bianka0111
autor
23. mar 2014

@sense a prechody mliečok si konzultovala s lekárom? alebo si jednoducho skusila práve Hipp? v piatok mala stolicu, a aj dnes ráno..tak dufam, že sa to mali rozbehne. Aj ked som začala dávat aj trochu čajíku.

sense
23. mar 2014

@bianka0111 aj som s lekarom konzultovala ale ten mi moc neporadil povedal len ze bud bude mat bolenie bruska z husteho mlieka alebo bude grckat, ....tak som sa zmierila s tym ze nech grcka a mlieko som zmenila potom co mi viaceri odporucali hipp kedze ani beba nam nerobila dobre....a neolutovala som....mojej pri ar mlieku pomahalo akurat tak zarobit mlieko do kamilkoveho caju lebo feniklovy caj bol tiez viac na skodu ako na uzitok...

mamaamater
19. máj 2014

zmenu mliecka by som nepodcenovala, drobcom to nerobi dobre menit a stale skusat. my sme ale tiez museli presedlat na ine, lebo to bola kastrofa. doktorka nam odporucila prejst na znacku Humana, takze teraz davame Humanu AR a som nad mieru spokojna, bolesti bruska ustali a zapchy tiez. pomaly prechadzame na obycajnu humanu 2.

ba_xyz
19. máj 2014

Zmenou umeleho mlieka sme si presli aj my. Zacali sme s nutrilonom, ale dcerka z toho mala kazdy den hroznu hnacku, tak sme skusili tusim bepu, z toho mala zase stale zapchu a nakoniec sme skoncili na hami. Takze treba skusat, kazdemu vyhovuje nieco ine.

mamaamater
27. máj 2014

veru, kazdy musi najst to svoje, repsektie co nasim najmilsim vyhovuje 🙂 hlavne ked sa opakuju bolesti bruska a plac, je to hrozne, vtedy to akoby boli aj matku. preto som fakt bola neskutocne vdacna, ked sme zacali davat Humanu

fila82
2. jún 2014

@mona333 ahoj chcela by som sa opytat na to dokrmovanie ako si to davkovala? Ja kojim necham malu z oboch prsnikov potahat ked jej uz nejde sama pusti a ideme na nutrilon alen neviem kolko ml jej mam davat kedze neviem kolko odo mna vzpije.

luba41
2. jún 2014

@fila82 a malinká nepriberá? prečo chceš dokrmovať? ak priberá, nerieš koko pri dojčení vypije..každý raz si potiahne určite iné množstvo...ved kludne pri dojčení ponúkni po vystriedaní prsníkov zase prvý a ked bude chcieť aj druhý...MM sa tvorí priebežne...skús striedať polohy-futbalová je dobrá na vyťahanie mliečka..ak máš mäkké prsníky, neznamená že v nich MM nie je..prípadne si zavolaj laktačnú, nech zhodnotí vaše dojčenie..ak bude treba prikrmovať, tak Ti poradí iné spôsoby ako dávať UM fľašou..fľaša väčšinou pokazí prisatie a dieťa si už dojčením nevie tolko vytiahnuť, potom poklesne tvorba mlieka, začne dieťa reagovať štrajkom a už je problém..

mona333
2. jún 2014

@fila82 ked som mala mlieka menej po zápale,tak jej stačilo 60ml a potom som dokrmovala len večer a skúšala som koľko vypije

mimon31
5. jún 2014

@fila82 urcite nedokrmuj. To ci pije dobre zistis podla mnozstva nacikanyvh plienok .

zimmi1
6. jún 2014

@bianka0111 ahoj, kopec bab tu pise ze nedokrmuj, ale podla mna je lepsie dokrmit, ako nechat dieta hladne plakat..ja som tiez zo zaciatku dokrmovala- uz od nemocnice, bo som nemala dost mlieka..laktaciu som si postupne rozbehla odsavanim a tiez som vyskusala bylinky. teraz uz tu jeho spotrebu dokazem pokryt MM. takze mozno by nebolo zle, keby po nakojeni skusis este odsat, co tam ostalo, nech mas vysoky dopyt 🙂 a odsate mlieko mozes pouzit potom na dokrmenie pri dalsom kojeni, ak si mala nevytiahne dost.

a k tvojej otazke, ja som maleho krmila nejaku dobu MM + UM a nemal s tym ziaden problem..cajik som do toho nedavala, ale nemyslim ze by to mal byt nejaky problem, ved uvidis najlepsie sama, ako ti mala bude na tu kombinaciu reagovat 😉

ajana1
6. jún 2014

bianka011 zrejme mas nieco co sa v Holandsku nazyva "regeldagen". To su dni kedy sa ti musi upravit produkcia pre potreby babatka. Vacsinou to trva iba par dni (tyzden). Jedine co plati je kojit a znova kojit. Lebo ak zacnes s prikrmami tak nedas signal telu a skor si pomozes k odstaveniu malej.

ajana1
6. jún 2014

bianka011 a hlavne nedavaj jej caj nakolko jej to naplni brusko ale nedostane ziviny. Deticky by nemali dostavat vodu inak ako mlieckom (plati aj pre nekojene deticky)

nika6151
25. jún 2014

ja kupujem mliecka a kasicky od firmy Topfer na internetovej stránke www.goga.sk ..som z Bratislavy a doručia mi to ešte v ten deň 🙂 často si tam objednávam aj potraviny, ktoré mi kuriér dovezie rovno domov a nemusím behať po obchodoch 🙂 fakt super služba

amanda545
18. sep 2014

@mamaamater my sme tiez presli na Humanu a nemame teda ziadne problemy, za co som vdacna. nemas nahodou nejaky tip odkial ju kupujes? vdaka

mamaamater
24. sep 2014

@amanda545 vies co, skus ist cez ich stranku: vyzivahumana.sk, tam najdes eshopy, ja najcastejsie beriem cez ilekaren.sk, myslim ze aj tie ceny su tam fajn...

amanda545
30. sep 2014

ahoj, dakujem velmi pekne za radu 🙂 minule mi dokonca hovorila kamoska, ze ju mali v akcii na zdravie,sk v tej lekarni, tak mozno zas bude nejaka akcia na Humanu