Kojenie a prikrmovanie

mata66
4. júl 2015

Ahojte myslíte ze ked budem dávať malej prsnik počas dňa a na noc UM bude všetko v poriadku ? Dala som jej včera babylove a spala 4 hodiny. A maličká má 3 týždne

ukulela
4. júl 2015

@mata66 ak mas dost mlieka, nestriedala by som to. ja viem, ze kazde dieta je ine, ale moj napr. spal po materskom mlieku aj 8 hodin ako trojtyzdnovy. takze ak chces prikrmovat len kvoli spanku, tak to by som povedala, ze nie. napr aj preto, lebo ak sa ti mlieko bude v noci tvorit a mala nebude pit, lebo bude mat flasu, budu ti tvrdnut a boliet ta prsia.
.... ak mas pocit ze treba prikrmovat, lebo mas malo mlieka, tak by som asi striedala krmenia prsnik / flasa / prsnik / flasa a snazia sa zvysit produkciu mlieka.

katka708
4. júl 2015

ja by som sa flaši vyhla ako sa len bude dať. mne dr poradila po slabšom priberaní aby som po kojení skúsila malého prikrmiť UM. vždy si potiahol tak 30ml a do týždňa sa mi odstavil od kojenia. stačilo že som si vyhrnula tričko a spustil zúrivý rev. už len v noci v spánku sa mi ho dalo kojiť. Ale to mal 5m. no aj tak tá flaša narobila viac škody ako úžitku lebo aj napriek tomu že po mesiaci odsávania som to úplne vzdala a prešla na UM, aj tak nespal v noci lepšie a priberal stále rovnako málo.

senta_sofia
4. júl 2015

@mata66 preco je pre teba dolezite aby spala 4 hodiny? Taketo malicke babatka sa casto budia,nemusi byt hladna,moze byt smadna alebo ta len potrebuje citit. Nie som odporca umelych mliek,skor ma zaujima,co ta k tomu viedlo,lebo neuvadzas,co ta k tomu viedlo. Daj si bacha potom na stolicu, moze mat vacsie problemy ako cisto kojene dieta.

astonka
4. júl 2015

Ja som kojila a dokrmovala ked mal maly 3tyzdne,mala som malo mlieka,takto sme to potiahli do 1,5r. Potom len um,vobec sa mi od prsnika neodstavil,starsie som len kojila tak to bola pre mna nova skusenost

katka708
4. júl 2015

Inak ten spánok sa mu určite upraví. prvý mesiac dva sú ťažké, to som kojila aj každé 2 hodiny. ale od 2 mesiacov sa tá frekvencia predlžovala a od 4m som kojila len 1-2x za noc. Dokázal spať aj 6h v kuse. Ak má dosť mlieka, tak určite ešte počkaj, viem že si unavená a nebaví ťa tak často vstávať ale u väčšiny bábätiek sa o upraví a v noci viac prespia. ...

alicka850
4. júl 2015

Ak mas dost mlieka, nedavaj umele. Kojenie je pre dieta to najlepsie,co mu mozes pre jeho imunitu dat. Nemozes cakat,ze trojtyzdnove dieta prespi 4 hodiny v noci. Mas dieta,tak sa s tym zmier,ze sa.nevyspis. A este pekne dlho.

brckava36
4. júl 2015

ja by som to nerobila, po prve preto,lebo je to este drobec,mlieko sa ti robi kratko a mohla by si on rychlo prist a po druhe aj preto,lebo pokial mas dost svojeho mlieka,tak nevidim dovod tisnut do babatka aj umele, ucit ho na flasu a riskovat,ze ti bude odmietat prsnik. Moja uz ma 10m,vstavam v noci aj castejsie ako kazdu hodinu a predsa stale kojim a nenapadlo mi ,dat jej umele 😲

sardinka32
4. júl 2015

@mata66 Nebude, lebo cim menej budes kojit, tym menej sa Ti bude tvorit mlieka a potom sa Ti moze stat, ze ani cez den uz nebude dost mlieka a babo sa Ti zacne na prsniku jedovat a potom je to velmi tazke zvratit. Ale! je tu moznost, ze by si sice nekojila v noci, no musela by si vstat a odsat si to mlieko. Je to sice absurdne, ale ak si myslis, ze Ti lepsie spi po davke umeleho mlieka, tak potom by som to skusila jedine takto. Ak chces ale kojit dlhsie, tak by som takto neexperimentovala radsej vobec a vydrzala tych prvych par mesiacov, casom sa Ti to ustali...moja od siedmych tyzdnov prespi celu noc, len si cucne zo dvakrat v noci a hned spi. Vydrz, vyckaj.

uhnakova
4. júl 2015

Moji obaja pili umele mlieko od narodenia a aj tak sa prve tri mesiace budili v noci kazde dve hodiny. Viac potiahli naozaj len vynimocne, obvykle cez den pri kocikovani. Takze sa netreba spolahnut, ze po UM ti zacne babo v noci super spavat. Treba priratat namahu s pripravou mlieka, umyvanim a sterilizaciou flias. Kojenie je v tomto omnoho praktickejsie.