Ahojte maminy, mam 8mesacneho syna, zacnem tym ze ho nekojim ale od narodenia do teraz mu mlieko odsavam dovody preco, sa mi nechce vypisovat.
Do 5 mesiaca bol iba na materskom mlieku, potom sme zacali s prikrmom teraz mlieko pije uz len 3x denne aj to zvaca pred spanim, v noci a max rano cez den uz mlieko odmieta.
Minuly tyzden mi ocna lekarka predpisala kvapky, popravde ma vobec nenapadlo jej spomenut, ze “kojim”
Az doma ked som si isla kvapnut som si vsimla , ze v pribalovom letaku je napisane nesmu sa pouzivat pri dojceni. Vyslovene ze nesmu, nie nedoporuca sa treba konzultovat s lekarom alebo podobne vety ako pri inych liekoch. Ide o to ze mam nevus v oku a tie kvapky maju zabranovat tomu aby sa cievky nadmerne prekrovali (Opatanol).
Zatial som ich nezacala pouzivat, stale som sa nejako nestotoznila s tym, ze ma ist maly na umele mlieko. sprechodom si myslim, ze problem z jeho strany nebude nakolko ako som pisala pije materske ale z flasky, skor ide o moje psychicke nastavenie ci uzivat kvapky a prestat malemu davat mlieko, alebo vyckat este aspon do roka?
Co myslite je pre 8 mesacne dieta este nevyhnutne mat materske mlieko? mate niektora podobnu skusenost, ze ste zo zdravotnych dovodov museli dieta “odstavit”?Popripde ste aj napriek liekom kojili dalej?
Dakujem za radu
tak tých pár kvapiek do očí určite neuškodí..ani dietatu cez mlieko..ked sa ti chce stále odsávat, tak odsávaj..určite je lepšie ako kravské..
@katren to som zabudla napisat, riesila som to s lekarom, ocnej som sa nedovolala a moj lekar mi povedal ze do mlieka ide minimalne mnozstvo, ze on by neprestaval. A dnes idem s malym na poradnu tak sa spytam aj jeho... mne ide skor o tu psycho stranku, ze som sa este nestotoznila s tym , ze zo dna na den mam prestat odsavat a ako to zvladali ine maminy. Vsetko ohladne zdravie mame len jedno chapem ;)
a keby si zavolala dr, ze ci je vhodne, aby si ich uzivala ked dojcis??? uz si mala na to tyzden...
Ide o tvoje zdravie, nechapem, preco to riesis tu s "poradcami" namiesto konzultacie s lekarom...