Baby poradte, máme trošku problémy s kojením...moja malá sa mi najprv nevedela prisať, teraz už áno, len neviem či je správne prisatá....ked pije,tak vidno,že prehltá....lenže problém je v tom,že vydrží najviac 5-10 minút...10 minút je už rekord...posledné dni je dosť nepokojná, myslím,že má aj koliku, stále sa pučí,vrtí...má dosť silné vetry (na čo lekárka povedala,že dieťa nemá mať vetry ako dospelý)...doteraz som skúšala prsník + som ju dokrmila fľašou (viem,že to nie je správne)odsatým mliečkom. Dnes sa snažíme byť len na prsníku...každý hovorí len vydržať,vydržať, ale ja už nevládzem ani stáť na nohách, pretože v noci tiež vystrája...každý radí niečo iné....Povedala som si,že to skúsim aj každú polhodinu..Ešte mi však nie je jasné,ak kojíte tak často, tak zakaždým dávate dieťa odgrgnúť?...(s tým má tiež problém)...aj ked každú polhodinu ??? Dcérka má 3,5 týždňa....
@dada7701 a este ma napadlo. . Ona je nervozna este ked uz pusti prsnik alebo je spokojna? Alebo kvoli comu si ju este dokrmovala? Ak je spokojna tak je napapana a netreba ju dokrmovat. A este k tomu odsavaniu. . aby si si nenarobila vela mlieka a nebol zasa dalsi problem. Mlieko sa tvori podla potrieb dietata to znamena dopyt=ponuke. Mlieka sa bude vzdy tvorit tolko kolko vypije dieta a o par tyzdnov uz budes mat mozno pocit ze stracas mlieko ale to bude len prejav toho ze prsniky reaguju na potreby dietatka a tvoria len tolko mliecka kolko potrebuje. Takze najlepsie by bolo prrstat aj odsavat ak to samozrejme dieta nevyzaduje lebo cim viac odsavas tym viac mlieka bude.
Ahoj.ako keby som to pisala ja pred piatimi mesiacmi,az na to,ze s prisatim nebol problem.Ja som kojila kazdych 45 minut a nechavala odgrgavat aj vyse pol hodinu.Mali sme reflux a aj koliku.Den aj noc,v kuse kojenie a nosenie a to mam este aj pat rocnu slecnu.Padala som od unavy,kazdy den som chcela prestat kojit a dat nutrilon,mala som toho dost.Vsetci radili vydrzat.ze do sesttyzdnov sa to upravi...neupravilo.Ale nabrala som vsetky sily a kojila ako babo pytalo.raz po pat minut.potom po desat kazdych 45 minut.Mala som dost mlieka tak mi bolo luto prestat.Prestala som vsetko riesit a robila ako pytalo babo,bolo to strasne ale prezila som to nejako a dnes mame pol roka.Po 6 tyzdnoch babo zacalo viac vnimat seba,nas a svoje potreby,obe sme si zvykli na seba a chytili isty rytmus.Vtedy som neverila ze ta nocna mora raz skonci.ale skoncila.len treba nabrat aj tie posledne sily.Ver,prejde to.Dufam.ze som ti dala aspon malinku nadej.Prajem vela sil a pekne priberanie.
Este som zabudla.Na koliku nam pomohol infacol okamzite,mala vetry ako stary chlap,pri a po kojeni bola nespokojna,mala som pocit ako keby mala kyselinu,tak som davala gastrotuss a tiez som skusala odsavat a davat z flase,ale to je blbost,zvykli sme si na cecek lepsie. 😉
@anjelik87 dokrmovala som ju preto, lebo zo začiatku bola strašne spavá, doktorka mi ju kázala budiť každé 3 hodiny, pretože pri pôrode mala 2830 g..aby trošku pribrala....zo začiatku sa nevedela ani prisať, tak preto fľaša...postupne som skúšala prisatie...je to lepšie...len ako som pisala po 5 minutach zaspí...potom ju položím...o chviľu sa preberie a chce znova a tak dokolečka...a už asi 3 dni je strašne nekľudná...pučí sa, tlačí....kaka často, vetry má dosť silné..ako starý chlap...baby píšu,že kolika sa prejavuje silným plačom v určitých hodinách....no moja je taká celý deň...neviem či je to kolika...dávam jej Infacol...
@dada7701 a ked sa puci tak aj place? Taha nozky k brusku? Ak 5 minut taha a potom zaspi tak to nevadi. Neboj sa keby bola hladna tak nezaspi ale dozadovala by sa mliecka. Prsnik nie je len o najedeni sa a preto nebud prekvapena ze ho chce tak casto. Take male dietatko nepozna rezim.. Vbrusku mu isla potrava nezavisle na nejakom casovom rezime, babo nepozna nic na tomto svete jedine tvoj hlas a chce ta citit a mat na blizku tak jej to dopraj. To budenie nie je o hlade ale o tom ze ta mozno hlada a chce citit. Neboj sa o par dni to uz bude znova ine, bude vacsia. Potom bude chciet byt mozno stale na prse a nie len 5 minut (tak ako moj maly - vkuse prisaty, nemala som sa casu ani najest .. nic) odstupom casu sa to trosku zlepsilo ale aj teraz sa mi stane ze nemam cas sa najest 😀 uzivaj si malinku je to krasne obdobie 🙂 flasu uz nedavaj ak chces dlho kojit. Bud rada ze ti este vobec chyti prso ked jej to miesas s flasou. Totiz z flase jej to ide lahsie a nemusi vynalozit tolke usilie a tahanie mliecka tak babo si velmi rychlo zvykne na flasu a navyse pri flasi dieta nepouziva jazyk ako pri kojeni
Ahojte.Mame problem.Nas syncek stale plakal aj ked som ho kojila 15min.Tak som ho zacala dlksie kojit.Stale place a hlada prsnik.Prisaje sa krasne.Myslela som,ze mam slabe mlieko ale dnes uz viem,ze to tak nieje.Za 15dni pribral 730g.a to je moc.Nevieme kde robyme chybu.Co mame robyt?Dakujeme!
@denislola Nikdy som nestopovala ako dlho kojím....pokiaľ chcela staršia a aj teraz mladšia dcérka prsník, tak dovtedy ho mali...Možno plakal práve kvôli tomu, že ešte chcel a nedostal 🙂 Alebo sa chcel len prisať a mať ťa miesto cumlíka 🙂 Toto robila aj moja staršia. Moja tiež priberá jedna radosť, ale kým jej chutí a chce, tak jej vychádzam v ústrety. Nerobila by som si ťažkú hlavu z toho, že tak priberá. Keď bábu chutí, tak mu dopraj 🙂
@dada7701 pozri si mamila.sk super stranka, su tam fotky a videa ako vyzera ked je dieta spravne prisate a ked pije a najdes tam aj odpovede na dalsie tvoje otazky. Urcite si to pozri mne tato stranka dala velmi vela! 5 minut ale po akej dobe? Lebo ak jej das po tej pol hodine tak samozrejme ze este nie je hladna. Take male babatka jedia kazde 3-4 hodiny a idealne krmenie by nemalo prekricit 15 minut ale ak dieta chce byt na ptsniku dlhsie tak mu to treba samozrejme umoznit. Preco chces krmit kazdu polhodinu?? Ak je spokojna tak ju nechaj tak ona si sama popyta. A preco jej davas vlastne flasu tk tiez nechapem. . Ved ked uz nechce prso tak ma predsa dost. Odgrgnut samozrejme za kazdym kojenim lebo dieta prehlta aj vzduch a pri flasi to plati dvojnasobne. Koliku moze mat aj z toho ze neodgrgne. Ak treba tak nosit aj 15 minut (my sme tak nosili). Nam sa na koliku osvedcili kvapky espumisan. Ale to by mala ine priznaky. . strasne by plakala, nafuknute tvrde brusko, nozky by krcila k brusku. . Ma tvoja take priznaky?