Kojenie a lieky

enisska
1. okt 2013

Ahojte mamicky,viete mi poradiť?máme doma týždňové babo,ktoré kojim.nieco ma obchadza,asi chripka,mala som aj horuccku.dala som si paralen dva krát.kedy môžem začať malu znovu kojiť?mliecko som si odsavala a malu som prikrmovala umelým mlieckom.

elienka
1. okt 2013

@enisska koj ju stále aj napriek paralenu. ja som si dávala paralenu len polovicu. a keď mala mesiac, musela som brať aj antibiotiká, všade som upozorňovala, že kojím, tak hľadali také, aby som mohla aj počas kojenia. Aj keď leták hovoril odstaviť, lekári ma ubezpečili, že je to ok, to len farmaceutické firmy to tam musia napísať.

enisska
autor
1. okt 2013

@elienka aha,len mam taký problém este,že v nemocnici som nemala mlieko,ale prikladala som malu stále.a mala dudlovala a dudlovala.asi sa mi urobili trhlinky na ľavej bradavke a tak priserne to boli.bude asi lepšie keď si budem odsavat a dávať jej papat moje mliecko z flasky kým sa mi to zahoji?koľko sa to hoji?teda myslím že mam trhlinku.a ešte sa chcem spýtať keď si odsajem mlieko a o chvíľku mam pocit akokeby som mala prsia znovu nalite mam si odsiat?a koľko vlastne?svokravravela že aspoň 30ml z jedného a 30 z druhého.

zuzik307
1. okt 2013

@enisska najlepsie by bolo, keby si sa skontaktovala s laktacnou poradkynou / www.mamila.sk /, navstivi Ta doma, pozrie dojcenie a odpovie na vsetky otazky, ktore mas 🙂

elienka
1. okt 2013

@enisska je tu aj skupina Dojčenie - pridaj sa tam, tam ti baby radi poradia. ale určite ti poradia, aby si jej nedávala flašu, lebo si zvykne a tvoje kojenie skôr či neskôr skončí. o odsávaní neviem nič, ja som odsať nemohla nič. viem len toľko, že mlieko sa tvorí podľa požiadavky - ak si budeš stále odsávať, tak budeš mať stále nadprodukciu. preto by si mala asi odsať len toľko, aby sa ti uvolnil tlak v prsníku (to ja nepoznám, ja som nikdy nemala naliate prsia - ale kojím doteraz a to má malá skoro 2,5 roka). Ak budeš stále odsávať, tak sa ti stále bude tvoriť veľa mlieka.

brumka
1. okt 2013

pocas dojcenia sa moze paralen, nedokrmuj koj. ziadbny strach

luba41
1. okt 2013

@enisska trhlinky vznikli nesprávnym prisatím...ak budeš odsávať a dávať fľašou, pravdepodobne sa malá už neprisaje..takže zavolaj laktačnú poradkynu / mávajú univerzálnu mastičku, rýchlejšie sa Ti zahoja trhlinky/ a presne Ti ukáže, vysvetlí, poradí..aj ohladom užívania liekov 😉 .

enisska
autor
1. okt 2013

@luba41 no práve som nad tým premyslala že to bude asi tým,že sa zle prisaje.ale napapat sa napapa.prvu dcéru som nekojila pretože som nemala mliečko a teraz som v tomto trošku stratena.dnes keď som ju kojila j poobede tak to bolo v pohode ale večer to už bolelo.zdalo sa mi však že bola prisata rovnako.a kde tu laktacnu poradkynu najdem?

luba41
1. okt 2013

@enisska http://www.mamila.sk/pre-matky/poradkyne-pri-do... zavolaj, kontaktuj mailom nejakú z okolia 😉

enisska
autor
2. okt 2013

@luba41 dakujem

adenka28
2. okt 2013

Neodstavuj, vydrz, koj najdlhsie ako sa len da..nedaj sa odradit umelym mliekom...a falsu malej nedavaj...deticky su mudre...ked jej das flasu zisti ze jej z toho ide lahsie a nebude sa chciet prisat....skusaj..ved si s malou doma...tak sa jej venuj naplno...slus tu laktacnu....viem o com pisem....Co sa tyk chroby. radim ti dobre...skus cesnak...kazdy den....urob si sirup z medu a cibule...a taktiez caje...ale nie matovy, znizuje tvorbu mlieka...a ak mas infracervenu lampu tak s tou sa nahrievaj..pri kojeni pouzi rusko...aby si malu nenakazila...no a ets k tomu vela tekutin a kludu....prejde to raz dva tri...A ak budes mat paralen kludne si ho daj....ten nevadi...a svoje mlieko si odsavaj iba v krajnych pripadoch....ked sa ti mala napapa a bude sa ti zdat ze mas este velke prsio..tak si odsaj..kolko mliecka si mala vytiahne, tolko bude mat na buduce kojenie...tak to je vzdy.....drzim palce.... 🙂

sendy182
2. okt 2013

@enisska ahoj neboj bežná viróza ....pri bábatku používaj rúško.....nemáš sa prečo báť kojiť......je to prirodzené.....dokonca matky aj s atb koja......lekár vie čo má predpísať.........ak si už musíš dať liek tak sa snaž po kojení.......držím palce...... 🙂 🙂 🙂

canama
2. okt 2013

@enisska na prsia mast z cisteho lanolinu, tej si moze aj babo trosku liznut, cize nemusis umyvat pred dojcenim a prsia umyvat len cistou vodou a vetrat co najviac, vlozky do podprsenky su len na verejnost, doma s nimi riskujes len infekciu. a urcite kontaktovat laktacnu poradkynu, ona poradi s prisatim a technikou.

vefi89
8. nov 2013

myslíte, že môžem naďalej kojiť ak mi teraz predpísal na pohotovosti cedax??

boka79
8. nov 2013

ahoj s paralenom mozes bez problemov kojit, len si to nekaz flaskou a odsavanim, mozes kojit bez obmedzenia

boka79
8. nov 2013

@vefi89
precitaj si tu, cedax sa nezistil v materskom mliecku

boka79
8. nov 2013

@enisska
a lanolin sa na krvacajuce bradavky neodporuca, lebo sa mozu zmnozit kvasinky, skontaktuj laktacnu ako pisala luba41