Kojenie a dokrmovanie

mahtobka
23. okt 2020

Ahojte. Moja mala ma tyzden + 2 dni. Posledne 2 dni som si vsimla,ze ked kojim,tak po case si cumlika alebo zaspi na ciciku.
Ked si odsavam,tak si odsajem asi 20ml za pol hodku. Kedze mala je stale nekludna,tak ju dokrmim s 20ml UM.

Moja otazka znie - tym,ze si nedokazem viac odsat je tym,ze mam malo mlieka? Alebo sa mi este poriadne neustalilo?
Nechcem dokrmovat. Chcem,aby bola plne kojena.
A neviem ani co mam robit,aby mi poriadne sala. Budim ju jemne a nic. Akonahle ju dam dole z cicka,tak zacne rev

zuzka251
23. okt 2020

pekne casto prikladaj, vela pi a ono sa to rozbehne. kludne aj feniklovy caj

pribinak
23. okt 2020

Kúp si hroznovu šťavu napr od Matysaka, pred dojčením si rozmasiruj prsia, aby sa jej ľahšie pilo. Skús prikladať vždy keď bábätko pyta piť, proste na požiadanie

nikpa
23. okt 2020

@mahtobka dokrmovanie fľašou je najlepšia cesta ako prestať kojit, čím menej budeš prikladať tým menej sa ti bude tvorit mlieko, malá si zvykne na fľašu a začne ti odmietať prsník. Takže keď chceš naozaj kojit prikladať a prikladat. No a nenechávaj ju zaspávať na prsníku lebo potom bude problém ju od toho odučiť a budeš jej robiť dudel.

bluka2
23. okt 2020

Odsávanie nie je také efektívne ako keď bábo si ťahá samo. Ja by som vyhodila UM a zbalila odsavacku, bábo mať stále pri sebe a keby sa to hneď nezlepšilo, nech poradí nejaká latkacna poradkyna

tamvtme
23. okt 2020

To, ze nedokazes odsat,nic neznamena....ja som nikdy nedokazala odsat viac ako 20-30ml aj ked som sa snazila...ale mala si vytiahla vzdy dost a bola olne dojcena 6 mesiacov a uz ma 14m a stale ju dojcim....babo ma lepsi tah a podtlak nez odsavacka 😉

siska53
25. okt 2020

@mahtobka odsavanim nezistis, kolko mas mlieka! Mne to odsavackou nikdy poriadne neslo a to som normalne dojcila syna 11 a dcer bez tyzdna 24 mesiacov!
Tvoja ma len tyzden, radsej ju casto prikladaj! A neprikrmuj!
Nase druhe babo bolo kolikove, cize dost plakalo, takze na prse bola veielmi casto. A maly sal kazdu hodinu az dve (okrme.noci). Laktacia sa ti ustali tak medzi 2-3m.
A odsavala som obcas len preto, lebo sme potrebovali ist prec a pri malom som sa hanbila dojcit vonku. A pri malej zas preto, lebo ma cakala operacia.
Deti pekne priberali, napriek tomu som ja len s namahou odsavala mlieko.. este ako-tak to slo, ked dieta na jednom a odsavacka na druhom prse.. a to som mala.elektricku.. rucnou mi neslo takmer nic..