Kiahne v dospelosti a dojčenie

antonia15
3. júl 2023

Ahojte. Prosím Vás je tu nejaká mamička, ktorá dostala kiahne ako dospelá a dojčila? Ako ste to zvládli? Neskutočne to svrbí, niektoré až bolia...mám to všade najhoršie sú vo vlasoch, na ramenách a tvári. Prosím poraďte. Zatiaľ tekutý púder a Fenistil, ale nepomáha to. Som už vyčerpaná, mám to od soboty rána.

ja_mama
3. júl 2023

Ja som sice popri kiahnach nedojcila, ale myslim ze zodac sa moze v akutnych pripadoch uzivat aj pocas dojcenia - skus sa poradit s Dr. Ja som pri najhorsom svrbeni uzivala ten, inak som kiahne potierala roztokom tantum verde. Mala som aj taky sprej od Biodermy "cicabio lotio spray" a tym som tiez tie kiahne bodkovala, ci to niecomu pomohlo netusim ale mna nejak extremne nesvrbeli - iba tie vo vlasoch a na tie som teda nedavala nic. Musis to bohuzial len vydrzat, drzim palce ✊

cookie29
3. júl 2023

Okupat sa vo vode s vyluhom ovsennych vlociek. Mozes potriet aj MM. A hlavne po kupeli sa neutierat aby si to nerozskrabala, len tak osusit capkanim. A tiez som pouzivala Cicabio spray asséchant, ale teda u dietata.

antonia15
autor
3. júl 2023

@ja_mama @cookie29 ďakujem pekne ..nejako to budem musieť vydržať len práve som chcela vedieť či užívať môžem, čo s tými vo vlasoch tie vyslovene bolia a či to malej nejako nemôže poškodiť ..mám ich aj na prsníkoch na dvorcoch zatiaľ nie ale blízko tie som si na kojenie prelepila...inak ešte nemáte skúsenosť manžel si vie vybaviť na mňa niečo ako OčR, aktuálne nie som schopná byť sama s deťmi aj keď som na MD

antonia15
autor
3. júl 2023

@ja_mama moja dr má dovolenku sestrička že len púder a vydržať a zastupujúcej dr sa nedá dovolať, sestrička mi vravela že po 1

ja_mama
3. júl 2023

@antonia15 na ten zodac sa skus spytat aj v lekarni - manzel nech skoci, moze ho hned aj kupit a ked tak potom prekonzultujes este aj s Dr ale aspon ho uz budes mat doma. Kamoska ho napr uzivala pri silnej zihlavke v tehotenstve a tusim aj neskor pri kojeni. Co sa tyka OCR nemal by byt s tym problem, len teda sa musis dovolat tej Dr. Mozno keby zavolas vasej detskej Dr mohla by aj ona vystavit OCR na dieta pre manzela ked jej vysvetlis situaciu - tiez sa jej mozes spytat na ten zodac, urcite bude vediet poradit.

zuzkaa1991
3. júl 2023

@antonia15 co ja viem puder nie...v mamickovej skupinke som citala tatra tree aloe sprej dokonca aj nejaka bioderma ci co kúpeľ v hypermangane co radia ako pomahali detom ;) zodac skor podla mna aj pocas dojcena ak som bola tehotna povedala mi ze môžeš pocas v tehu takze.podla mna dojcenie tiez

cookie29
3. júl 2023

Aerius u vas nedostat? To sa dava aj detom

snehulak77
3. júl 2023

Nedávaj tekutý púder, teraz mal kiahne muž a syn. Dávala som kúpeľ v hypermangane, vlásky aj odvarom z ovsených vločiek a po kúpaní som potrela tantum verde, to bolo chladivé, a malo to aj účinok proti bolesti a svrbeniu.
A lieky ako dithiaden, fenistil a pod.

snehulak77
3. júl 2023

Inak, tantum verde si veľmi pochvaľoval muž, že úľava riadna po Tom 😁

slavomira236
3. júl 2023

@antonia15 dcerka aktualne ma davam beradine a tea tree oil a kupel v hypermangane 2 krat denne davam aj dithiaden . Aerius myslim ze mozes. VRavi ze ju nesvrbia a to ma histaminovu intoeranciu ale vyzera strasne cele telo posiate

antonia15
autor
3. júl 2023

@ja_mama zodac je na predpis a nechcela mi dr nič predpísať že len hypermangan a vydržať...už to mám aj v ústach des

antonia15
autor
3. júl 2023

@zuzkaa1991 skúšala som a necítim úľavu doslova po ničom....na malú chvíľu po hypermangane

antonia15
autor
3. júl 2023

@slavomira236 ďakujem pekne...moja zlatá nech je čím skôr fit...ako dlho sa už trápi? Moje deti zatiaľ nedostali

saxana000
3. júl 2023

Cisty cajovnikovy olej od JUST a hypermanganovy kupel.nic ine mi nezabralo.a to som myslela ze sa zjasim..

antonia15
autor
3. júl 2023

@saxana000 mne sa od ničoho neulavi...po hypermangane tak na 5minut a tie vlasy ani nehovorím ale ďakujem za tip

snehulak77
3. júl 2023

@antonia15 skús ten tantum verde potierať. A doktorka ti predpísala herpesin? V lekárni si kúp akékoľvek antihistaminiká, ktoré sú voľnopredajné

ja_mama
3. júl 2023

@antonia15 nie zodac nie je na predpis, normalne ho kupis v lekarni len si ho cely zaplatis...mne ho tiez nik nepredpisal

antonia15
autor
3. júl 2023

@ja_mama volala som do lekárne a zistila že existuje aj taký už som ho užila ..dúfam že pomôže ďakujem za rady

antonia15
autor
3. júl 2023

@snehulak77 dr mi nič nepredpisala len hypermangan nič viac a vydržať ...

snehulak77
3. júl 2023

@antonia15 zvláštne. V dospelosti častokrát predpisujú antivirotika, kvôli horšiemu priebehu. Muž tri tZdne dozadu, okamžite mu ich dal

svokrinjazykmonika
3. júl 2023

@antonia15 áno ja som mala brutálne kiahne a dcérka asi 2 týždne po mne. Mala iba 3 mesiace vtedy, chúďa. Bábätku daj pri kojení rukavičky, nech ti to neškrabe. Presne viem ako to myslíš, to nie že svrbí, ale až bolí. Vysoké teploty som mala ku tomu. Kúpeľ v hypermangáne je super a z lekárne mi doniesol muž asi 4 rôzne krémy, ale najlepšie bolo asi také biele mliečko v modrej fľaštičke. Neviem už ako sa to volalo, origoš na kiahne. Púdre sa na to nemajú používať. A z vlastnej skúsenosti vravím že nepomôže nič. Fakt nič, je to brutál. Treba vydržať. Také 4 dni budú ozaj veľmi zlé a potom už to bude lepšie. Plakať pomôže, ja som veľa revala 😅

antonia15
autor
3. júl 2023

@svokrinjazykmonika bože vy ste zlatá ..vystihli ste môj aktuálny stav

antonia15
autor
3. júl 2023

@snehulak77 aj lekárnička sa čudovala ale tak čo narobím, dokonca je to len zastupujúca dr

emu3ka
3. júl 2023
antonia15
autor
3. júl 2023

@emu3ka áno áno vedela som čo ste mysleli u nás to aktuálne nie je zohnať..mali ste aj v ústach? Akurát sa mi objavili a bolí ma keď chcem niečo zjesť ...je to des a v tomto teple

ja_mama
3. júl 2023

@antonia15 tak super, snad ti aspon trochu zaberie...je to des tie kiahne....v ustach su velmi neprijemne, tiez som mala - vyplachovala som si tym tantum verde roztokom. Ked sa zacnu vyhadzovat ruky a nohy coraz nizsie tak to bude uz posledne a uz sa to bude zlepsovat. Tych prvych 5 dni cca to bolo u mna najhorsie, potom mi uz len tie chrasty sli na nervy ale uz som aspon vedela normalnejsie fungovat.

saxana000
3. júl 2023

@antonia15 prve 3 dni dithiaden ale to som len spala.potom mi dala.Aerius.a potom uz sa zacali susit tak bolo lepsie

slavomira236
3. júl 2023

@antonia15 ahoj vo stvrtok mala prvy pupak vecer...vcera rano najvacsi vysyp..vyzera strasne este aj v zadku ma

slavomira236
3. júl 2023

@emu3ka je dobre? Dali mi to v lekarni no nepouzila som. Bodkujes z tym ci natriet cele teoo mozem? Dcerka ich ma vela hodinu bodkujem vyrazky😭

antonia15
autor
3. júl 2023

@slavomira236 chudatko...nech to máte čím skôr za sebou...ja v sobotu prvých asi 6-8 včera dnes komplet trup tvár a prechádza to nižšie na stehná