Kedy zmizne mlieko z prsníkov po skončení dojčenia?

lucana82
9. apr 2021

Ahojte,dobrý deň...
Rada by som sa opýtala, kedy sa celkom vytratí mliečko z prsníkov? Prestala som kojit v januári. Nedávno som si skúsila stisnut prsia a stale mi vyteká mliečko akoby jemne zafarbené do žlta. Je to normálne? Pýtam sa hlavne preto,ze mám ísť na bežnú kontrolu na Sono pŕs. A bolo mi povedané: až keď nebude absolútne žiadne mliečko. Dokedy to trva? Ďakujem za rady

sssimikkk
9. apr 2021

Ahoj, ja som rodila v juli 2019, prestala som kojit v oktobri 2019. Ked si stlacim prsbik, doteraz vyjde zopar kvapiek mlieka 😅 su zeny, ktorym takto pri stlaceni vyjde aj po 5 rokoch 🤷🏻‍♀️ takze to je velmi tazko povedat, asiby bolo lepsie zavolat dr ku ktoremu ides na sono, ci je to takto ok alebo treba cakat

andrea_ff
9. apr 2021

@sssimikkk velmi podobne som aj ja na tom.... porod 4/2019, kojenie ukoncene 3/2020 a do teraz ked si stlacim, tak zopar kvapiek tam je...takej zltkastej farby.
A vlastne ani neviem, ci je to ok....
Ale asi v 6/2020 som bola na preventivke sono prs a nic mi lekarka nepovedala, vsetko bolo v poriadku.

engynka
9. apr 2021

@lucana82 ja som prestala kojit august 2020 a do teraz mam mlieko, presne ako ty, po stlaceni par zltych kvapiek. Niekedy citim aj tlak. Precitala som si par clankov atd a dozvedela som sa ze to netreba nechat len tak, pricinou casto byva zvyseny hormon prolaktin a ten ovplyvnuje aj dalsie pocatie napr. Pred tyzdnom som bola u gynekologa na beznej preventivke. Povedal ze treba zobrat krv pocas 1-3. dna menstruacie idealne do 10 rano lebo vtedy ten hormon byva najvyssi. Takze cakam kedy pride “navsteva” a dam si to vysetrit a uvidime ci da lieky alebo ako mi to zastavi. Urcite teda sa ja nestotoznujem s takymi nazormi, ze to maju zeny aj 3-4-5 rokov po kojeni, evidentne to nie je v poriadku

basska_b
9. apr 2021

To je už dávno odvtedy...podľa mňa. Koľko mesiacov malo dieťa, keď si odstavila?

ecko80
9. apr 2021

@lucana82 Rodila som 4/2020 a po stlaceni mlieko este ide, a to som vobec nekojila, mala bola od zaciatku na UM. Na sone som normalne bola asi 3 mesiace po porode, dokonca aj na mamografii a nikto neriesil, ze je este mlieko.

lucana82
autor
9. apr 2021

@basska_b 16mesiacov a úplné sama sa odstavila z dňa na deň. Dodnes neviem prečo

lucana82
autor
9. apr 2021

@engynka mne to príde tiež zvláštne, navyše už beriem 3mesiace antikoncepciu. Určite sa budem informovať u gynekológa

sssimikkk
9. apr 2021

@engynka ja nevravim, ze sa s tym stotoznujem. Hovorim to co je realita. To ci je to v poriadku alebo nie, od toho tu su doktori a ja osobne som to zatial neriesila.

@lucana82 na sone som bola tiez, dr nevravel ze by bol nejaky problem

lienocka2808
9. apr 2021

@sssimikkk hehe, ja som rodila v septembri 2018, a stale tiez, ked si stlacim prso, vyjde mi mlieko. Na sono sim to vravela lekarovi a on mi povedal, ze ked to stale skusam, tym stimulujem mliecne zlazy a vytvara sa stale mlieko.

basska_b
9. apr 2021

@lucana82 Sranda, že sama od seba, ja mam 14mesačnú a strachujem sa, ako to len urobím, ako že ju odstavim 😀 že či to nechať na ňu alebo ako to bude. Tak to je už asi v pohode. Keby si odstavila nejaké 3mesačne, tak furt by si mala vysoké hladiny prolaktinu.
Inak ja som mala podobný prípad, odstavila som 16mesačnú, už som bola tehotná a nič sa mi dokopy netvorilo, bola nespokojná... 2 týždne nato som si dohodla sono prsnikov a doktorka hovorila, že jeden prsnik ešte akoby dojčil. Asi som mala ešte počkať. Ale už som bola tehotná a naháňali ma, lebo oni sa potom zasa naleju mliekom v rámci pripravy. Proste žena je chemická továreň... Ja si inak prso nestlačam, nechápem načo by som to mala robiť, je mi to totiž nepríjemné.

lucana82
autor
10. apr 2021

@basska_b Ano sama od seba. Jednoducho jedného dna z ničoho nič zacala strasne plakať ked som ju chcela priložiť. Odtahovala sa a veľmi kričala. Tak som skúsila poobede nakojit a to isté. Večer rovnako. Aj na druhý deň straaaasny plac a odmietanie. Tak bol koniec. Dodnes nechápem..... A stlačila som si len trošku aby som zistila ci ešte mám mlieko koly kontrole na sono.

anjelaa
10. apr 2021

@lucana82 ahoj, mne vyšlo mlieko ešte tri roky od ukončenia dojčenia. Potom som otehotnela znovu, tak neviem do kedy reálne by sa ešte objavovalo.

basska_b
11. apr 2021

@lucana82 Fuu, riadny strajk 🙈 a takto z ničoho nič. Moja mi pred mesiacom oštrajkovala jeden prsnik. Ťažšie sa jej na to prisavalo, tak to odstrčila a chce len ten druhý. Ale telo sa tomu prispôsobilo po pár dňoch. Najprv sa mi nalieval, trochu bol aj tvrdý a zrazu po nejakých 6 dňoch už sa tam nič netvorilo.