Kedy vám odišlo mliečko úplne po skončení dojčenia?

pekkka
22. máj 2014

Ahojte mamičky, už mesiac nedojčím -dcérka sa odstavila pekne postupne sama. No prešiel mesiac a ja mam pocit že mam prsia veľké trocha boľavé a kdesi v ich vnútri, akoby som mala tvrdú hrudku.Pri zatlačení mi mlieko netečie a odsávať si nemyslím že by bolo vhodne - zrejme by aj tak už nič nešlo. Na prsníku nebadať zadne červené škvrny od zápalu. Je normálne že mam takéto pocity ešte mesiac po ukončení dojčenia? Po akej dobe Vám mlieko úplne zmizlo? Ďakujem za Vaše príspevky.

graceful9
22. máj 2014

Este po pol roku som si vedela vytlacit par kvapiek,ale zial aj pocat dojcenia to bolo len par kvapiek,takze som dojcila kratko

matula211
22. máj 2014

Ja som dojčila pol roka, teraz bude mať malý tri roky a ešte stále keď si stlačím prsia, tak tam je mliečko🙂

fomarik
22. máj 2014

ja som nekojila vobec. mliečko proste nebolo, iba kvapočky, ktoré mám dodnes. a to malá bude mať v auguste tri roky.

berus222
22. máj 2014

prestala som kojit pred 2 rokmi a mlieko stale mam

lulu369
22. máj 2014

ja som dcérku kojila 2 roky, 3 mesiace potom som si ešte vytlačila jednu-dve kvapky mliečka...Synčeka som kojila 17 mesiacov, mliečko som stratila asi do 2 týždňov úplne ani keď som si stačila tak nešlo nič....

jana_eyre
22. máj 2014

ja som odstavila syna, ked som bola v 5tom mesiaci tehotenstva a mlieko mi ostalo az do porodu..

libka1
22. máj 2014

mne okamzite, ale maly mal uz viac ako 2,5 ked som odstavila a asi som tam uz bohvieco nemala... odstavila som iba pred 3 tyzdnami a o tom ze som mala mlieko uz ani nechyrujem nastastie 🙂

bajboj
22. máj 2014

Aj ja som prestala kojit pred rokom a state mi vytecie ked si stlacim

xarra246
22. máj 2014

Určite nie je dobré, ak pociťuješ tlak v prsiach, skús si kúpiť v lekárni homeopatiká na zastavenie laktácie. Ja som ich brala a super zabrali, uľavilo sa mi, prsia prestali bolieť. Teraz som dva mesiace od odstavenia a keď sa veeeľmi snažím, tak dve kvapky vyždímam 🙂
V lekárni si pýtaj Ricinus Communis 15 alebo 30 CH a Lac Caninum 9 alebo 15 CH. Dávkuje sa to potom tak, že 2xdenne po 5 guličiek každé na striedačku, čiže za deň si dáš dokopy 4 dávky homeopatík. Len si v lekárni dávaj pozor na tie čísla, lebo Ricinus Communis 5 CH je na podporu tvorby mlieka. Radšej si to napíš, nie všetky lekárne sa v tom vyznajú, bohužiaľ... Videla som to predávať aj v internetových lekárňach, keby niečo. A zatiaľ si prsia potieraj octom, kyselé sťahuje mlieko z prsníkov, nie je dobré, že tam máš hrčku. Mne sa z tých homeo uľavilo už na druhý deň. Lekárnička mi aj vravela, že ak mi zaberú, že to bude super, lebo inak sú neškodné. Gynekológ vie dať tabletku na zastavenie laktácie, ale to je hormonálna bomba s mnohými vedľajšími účinkami...

siska53
22. máj 2014

Ja som pred 2m odstavila malu,postupne,cize sa mi uz velmi nenalievali,ale este z jedneho mi vytecie daka ta kvapka,ak potlacim. Asi pred 2t.som bola na gynekologickej prehliadke s kontrolou i prsnikov a povedal mi,ze mliecne zlazy este nemam prazdne a dokonca mi nasiel aj 3-4cysty,o ktorych ani neviem,ze tam su.
takze zavolaj a objednaj sa na sono,oni ti uz povedia,kedy je dobre si to dat skontrolovat,jasne,ze mimo cyklu,inak to skresluje.

milota164
22. máj 2014

chod sa dat skontrolovat, spravi ti sono a povie co mas robit