Dobrý večer mám dcérku odmieta cumel a fľašu je kojená má 11 mesiacov a vstáva aj 8x za noc som zúfalá neviem kedy to prestane odnaučiť ju od kojenia nepripadá do úvahy keďže je zavysla na prsníku cely deň a noc nič iné ju neuspokojí len prsník má niekto podobnú skúsenosť ? Kedy to skončí ?
@petra098 syn má rok a pol a ešte tak 2-3x sa zobudí v noci.tiez sme mali také obdobie okolo roka že každú hodinu sa budil,po roku sa to celkom pekne upravilo
@petra098 skus viacero druhov cumlikov na flašu. Možno je predsa hladne.
Po roku a pol
Moja sa budila niekedy aj každú 1,5 hodinu, tiež som bola zúfalá, nevládala som... Prestalo to až keď som ju odstavila.
Až keď som ju odstavila v roku a pol🤷🏽♀️
@petra098 je to veľmi individuálne. Sú deti, ktoré sú kojené a spia celú noc a sú deti, ktoré majú fľašu aj cumeľ a budia sa viac krát za noc. Skús ísť spať do inej miestnosti, či bude jačať, aj keď ju bude upokojovať muž, začni z piatka na sobotu, aby sa aj muž vyspal. Možno pomôže dať ju spať do inej izby a možno ani to nie. Chce to ešte pár mesiacov vydržať, dieťaťu idú zrejme zuby a viac sa kojením ukľudňuje, ako potrebuje jesť. Skúšala by som ešte iné značky cumlov.
Od cca 4 mesiacov, prespala dcéra približne 11stej večer do 5tej ráno.
Nakojená predtým o 19 - 19.30.
Moj v 8 mesiacoch bol na prsníku 5x za noc, v tedy mi už došli nervy pretože sa kojil len zo zvyku… týždeň pri ňom spal manžel, ja som šla do izby len keď sa zobudil a šla som nakojit, po týždni sa to zredukovalo na 2x za noc… asi po mesiaci sa to opäť začalo kaziť a budil sa často tak sme sa s mužom vymenili opäť s tým, že som prišla nakojit a už som zostala v izbe, zostali sme na 1 kojení za noc, vyzeralo to asi tak že Zaspaval v postieľke a medzi 2-3 v noci ku mne preliezol do postele, nakojila som a spal až do rána… po roku sa ten nočný spánok celkovo zlepšil, keď mal 14 mesiacov tak sám od seba prestal, len preliezol ku mne a spal 🙂 od vtedy si na prsník v noci už ani raz nespomenul 🙂
Mal necelých 16 mesiacov a odstavil sa od kojenia sám 🙂
@petra098 ja ti poradim, prestan to pocitat. Najlepsia rada, lebo sa zblaznis. Mne sa deti buddili, aj ked sa uz nedojcili. Takze, prestan to sledovat, a brat tragicky.
@petra098 starsia v roku, ked som ju odstavila. mladsiu som odstavila od nocneho dojcenia v 6mes. a odvtedy spinka pekne 9-10 hod. vkuse.
@monkasponka hladná nieje papa krasne všetko aj krupicu na noc to je tým že má potrebuje cítiť
@matkahelka veď to že som si vedomá toho že kým kojím to tak bude že bude často vstávať na prsník
Až po 3 rokoch 🤦😬🤔😀
@budajova09 oh ďakujem za radu chcela by som tak do 1,5 roka prestať ja by som už nekojila no ide oto že nevie ináč zaspať a som strašne vyčerpaná už z toho že nespím nič
@dovolenkova 😭😭😭
@stanislavicenka to nejde oto že to sledujem ale že nevladzem fungovať spím 2-3 hodiny denne
@elizabet173 mám rôzne značky fliaš ona prsník má sko cumel v noci mi nevezme iba prsník cez deň mi vezme už ale len jupikovu fľašu
@petra098 ja som odstavila od nocneho kojenia v 10mes. presne pre tento zlozvyk. Urobil si zo mna cumel, to ja nie som, som jeho matka . Od vtedy mi spi celu noc 🤞
@petra098 mne okolo roka bola hore skoro kazdu pol hodinu,tiez som bola z toho zufala,skusala som aj na flasu aj cumle,vsetko odmietala.Potom som ju nechavala vo velkej posteli spat so mnou,budila sa uz len kazde 2-3hodky a postupne som ju prestavala v noci kojit.Dve noci bol aj silny rev ale zvladli sme to a teraz prespi celu noc,ma rok a pol a kojime sa uz len na vecerne zaspavanie
ja som kojila do 3 rokov,, v letnych mesiach,,, a v case ked nam isli zuby,, deti sa budili castejsie,,, ale od 2 rokov to uz asi bolo lepsie,, ,,menej casto, resp na kratsie useky,,,
@petra098 skús to uspávanie mužom v noci
@elizabet173 vrieska až mám pocit že sa jej niečo stane
Mám ročného syna a ten je aj 20 x hore. Trojročný syn 2x. Dcéra sa mi budila do 5 rokov a aj syn do 5. Iba druhorodeny mi spával od dvoch rokov celú noc.
@tatianamaria to nemyslite vážne 😭
@petra098 nase 2 deti zacali uplne prespavat noc az po zobrati cumla. Po odstaveni to nebolo. Ale kedze Vasa nema cumel, mozno by to bolo po odstaveni...🤔Tretie ma 20 mesiacov, asi 3 tyzdne nekojim, cakame stvrte babo, tak preto, budi sa mi stale, niekedy s hysakom, ze neviem, preco a je hore aj 2 hodiny v noci alebo sa len napije z flase so slamkou a zaspi dalej. Ale to tak 2x za noc cca. Takze na toto neviem odpovedat.
Este sesternica vravela, ze syn jej kojeny dobre spaval v noci a dcera sa jej budi kazdu chvilu, tiez ma 20 mesiacov teraz. Ze to je asi aj povahou toho dietata. Nielen kojenim.
Ale 8x za noc je moc, ...😔
Inak, u nas okolo roka az 16 mesiacov, to boli tieto horory, ze nie caste budenie, ale zobudenia sa, hysaky, plac, potom sa chceli hrat a ani za svet znova zaspat. Aj 2-3 hodiny v noci hore. Vsetky deti, len ten najstarsi pri tom az tak nevrieskal...🤭.
@petra098 vrieska, aj keď ťa nevidí? Keby si spala v obývačke? Lebo 8x za noc určite nepotrebuje jesť, má z teba cumeľ, potrebuje sa dostať do tej istej situácie, v ktorej zaspávala, čiže s prsníkom v ústach. Zrejme vždy keď sa dostane do plytšej fázy spánku, tak ten prsník hľadá, má to spojené s uspávaním. S týmto neporadím, ja som to oddeľovala, u nás to ani ináč nešlo, keď si neodgrgol, tak bol nepokojný a grcal. Asi skutočne len vydržať ešte zopár mesiacov a potom vydržať nedať.
@petra098 ja som si hneď na začiatku keď mal malý 2-3 mesiace povedala, že nechcem ho uspavat na prsníku pretože potom môže byť problém… som strašne rada že som si v tom čase našla iný spôsob pretože teraz nemáme problém a nebol problém aj led sa prestal dojčiť 🙂
Kamarátky čo majú deti v rovnakom veku tak isto uspavajú na prsníku a sú z toho nešťastne 🤷♀️
@budajova09 robila som to rovnako, síce je to krásne, keď bábätko zaspáva na prsníku, ale sú aj deti nedojčené a zaspia tiež. Dá sa uspať aj v náručí, ale bez prsníka v puse
Kým som ju kojila, budila sa na kojenie. Celu noc prespala až týždeň po odstavení ako 2 ročná.