Kedy sa vaše dieťa samé odstavilo od nočného kojenia?

katkanova
6. feb 2012

zaujimaju ma odpovede mamiciek kt neoducali deti od nocneho kojenia plakanim na otazku kedy sa to deti oducili same? v akom veku zacal aspon pocet nocnych kojeni ubudat? mne to zacina pripadat ako nemozne ze by mohla prist noc ked sa nas syncek odstavi, myslite ze ten cas pride pre kazde diet alebo ho jednoducho budem nutena nechat vyplakat?! dakujem

gangulienka
6. feb 2012

Ahoj, ja som prvu dcerku kojila 26 mesiacov a dovtedy vlastne pila aj v noci...2-3 krat....druhu dcerku som kojila 15 mes a ta rovnko pila v tomto veku v noci asi 2-3 krat ale podla mna to bolo v pohode ja som ich mala vedla seba v posteli a ked sa zacali mrvit otocila som vyhrnula tricko a spala dalej 🙂

zitaje
6. feb 2012

@katkanova to mas este veeeelmi male dieta na nocne ostavovanie sa 😉 Obe moje deti boli najcastejsie hore prave vo veku cca. od 8 mes. do roka. Starsia po roku uz spala, mladsia si v noci cucla do dvoch rokov. Uplne sa odstavila vo veku " a pol roka.

bambola
6. feb 2012

@katkanova moja sa sice od kojenia neodstavila sama. odstavila som ju v 15mesiacoch ale preto, ze u nas boli noci uz neznesitelne. tak ako sa vecer nacucla tak sa rano zobudila. nechcela ma pustit. ked tak sa mi podarilo odist na 15min a uz sa zobudila a mrncala, mna uz bolel chrbat......no proste uz to nebolo pre mna pohodlne a bola som z toho nevyspata a nervozna 😔
odstavila som zo dna na den a vobec som ju nenechala vyplakat, ako to ty opisujes. vecer sme sli spolu spat. ku podivu sa ani necapala pod tricko, iba trochu poplakala, ze nema, pomojkala som, pohojdala na rukach a zaspala.v noci niekolkokrat to iste. toto trvalo dve noci. od tretej noci spi celu noc sama 🙂

bambola
6. feb 2012

@katkanova teraz kukam, ze mala ma 8 mesiacov. tak to ma este cas 😅 ale poznam pripady kedy sa v 9 mesiacoch odstavili decka uplne. ale len od nocneho sa ti sama teraz neodstavi.

katkanova
autor
6. feb 2012

@gangulienka
@zitaje
@bambola
dakujem vsetkym, ,mne je jase ze teraz je este maly na to, len pre udrzanie dusevneho zdravia potrebujem mat daky ciel :D teda napr nadej ze tak o rok najneskor sa to samo podda :D ja sa snazim zariadit vsetko tak aby plakal co najmenej a protivi sa mi predstava ze to oducanie od nocneho kojenia by inak neslo ...

myreason
6. feb 2012

@katkanova presne tento "problém" zaujíma aj mňa 😀
Mám tiež 8mes synčeka a neexistuje noc bez cicika. Neviem si ani predstaviť ako budeme fungovat,ked budem chcieť prestat kojiť 😖 Aj mu skúšavam davat cez noc čajík, ale vôbec nechce, iba cicik. a budí sa 3-4 krat za noc.

yvetulka
6. feb 2012

nas prestal presne ked ukoncil treti mesiac, ale on spal krasne od cca siedmej vecer do piatej rana. tak az o piatej - pol siestej som ho dojcila.

katy1979
6. feb 2012

@katkanova no my mame rok a pol a stale sa neodnaucil a vyzera ze sam ani neodnauci. prveho som oducila od nocneho cca v 10mesiacoch. teraz to vyzera ze ak ze ked prestaneme uplne kojit skonci zaroven aj nocne kojenie

dezideria51011
7. feb 2012

Ahojte,moj syncek mal vcera 4 mesiace 🙂 a vstáva v noci iba raz.Vecer zaspí sám o pol 9 a vstáva v noci o 2:45 a potom uz iba ráno okolo pol 9 🙂. Moja skúsenost bola,ze ak malý cez den vela spí a málo je tak v noci vstane castejsie,tým pádom sa snazím o to aby bol cez den hore viac casu-a síce má iba 4 mesiace uz mu dávám aj okrem mlieka aj iné jedlo...ovocie,a výzivu,pretoze vela jedol a casto a stále bol hladný🙂 a teraz po case ked ho takto krmim tak je velmi spokojný a cez noc vstáva iba raz-co je myslím velmi dobré🙂 myslím ze coskoro prespí celú nocPrajem Vám vela stastia z vasimi drobcekmi

bambola
7. feb 2012

@myreason poradim ti len, ze ak chces odnaucit od nocneho kojenia tak nedavaj nic, proste nenahradzaj lebo si upleties na seba bic 😔 bude sa ti budit v noci az bohvie dokedy 😒

tilenka
7. feb 2012

tak táto tema zaujmala aj mna, bola som zmierená s tým že pokial bude Timi dojčená tak sa v noci budeme budiať aj 3-4krát - tak si v noci pýtala. Keď sme pomáličky začali s príkmami mliečka si začala pýtať pomenej aj ked ma to potešilo dojčiť som nechcela prestať. Po každom príkrme som jej dala mliečko nech sa ešte dotlači 😀 . V 6.mesiaci som jej skúsila na večeru pred spaním pripraviť instantnú kašu. Ale po kašičke som jej už mliečko neponukla a uložila som ju spinkať.Timi prespala prvú noc. Neverila som tomu myslela som si že je to náhoda-ale nebola. Dnes to robím presne takto isto a ráno ked sa Timi zobudí hned jej dám mliečko- ako ranajky. Ale zas nebudem tvrdiť že je každá noc prespatá, niekedy sa rozplače tak jej dám mliečko aj v noci 🙂 a je to krásny pocit niekedy mi to aj chýba 😉

shira_
7. feb 2012

nuž, prirodzene odchádza nočné dojčenie ako posledné.. deviaty-desiaty mesiac je vraj dosť náročný- u nás bol teda hrozný, myslela som že to nezvládnem ale teraz sa budí 1-2x a to je v pohode... pár krát sa stalo, že prespal v kuse 7 hod ale to sú skor výnimky. odstavovať nechcem, tak sama som zvedavá na další vývoj. ked je malý chorý alebo mu idú zuby, som rada, že je v noci na prsníku-tak sa upokojí, inak by plakal celú noc 😒 ale myslím, že horšie už to nebude.

monnaa
7. feb 2012

@katkanova - tak môj syn má takmer 2,5 roka a stále sa kojíme, aj cez deň aj v noci - 2-3x za noc. Ja som taký ten lenivý typ na násilné odstavovanie, ale zase nám obom to vyhovuje, už som si na tie noci celkom zvykla, malý spí so mnou v posteli samozrejme 🙂. Zdá sa mi, že cez deň je to už lepšie, už je taký samostatnejší, ale v noci sa stále budí. Je pravda, že by som mohla skúsiť čajík a podobne, ale mne je pohodlnejšie mu dať prsník 😝 .Ja sa normálne bojím , že sa mi už odstaví a že mi to bude chýbať 😀 . Tretie dieťa už neplánujem, zak asi preto....
Ale povedz si tak, že MM je pre malého to najlepšie. Môj nebol doteraz okrem nádchy chorý /klop,klop/ a to chodievame aj do kolektívov, aj staršia dcéra pomosí zo škôlky kadečo

happy8051
7. feb 2012

dcerka sa odstavila od mlieka sama a uplne zo dna na den, ale myslim, ze to bolo ovplyvnene len mojim dalsim tehotenstvom, v dosledku coho mliecko zmenilo chut....
kojila som presne 12 mesiacov a kym malej mliecko chutilo, vyzadovala minimaln jedno nocne kojenie kazdu noc

roxi
7. feb 2012

@katy1979 ahoj sme na tom rovnako, ja si pripadám ako večná dojka 😀 😖 😅 , Leu sa odstavila, keď mala 26 mesiacov, to som už čakala drobca, dovtedy si stále v noci rada cucla, cez deň už ani nie, ale v noci sme asi nikdy neboli hore menej ako 6x no a teraz prebral štafetu jej braček, len on chce stále aj cez deň, vždy, všade a za každú cenu, takže niekedy doslova sa naťahujeme o moje tričko, to už mi je ozaj nepríjemné, snažím sa, aby sa odnaučil aspoň na verejnosti sa dožadovať kojenia, už sa mi to aj celkom darí, ale v noci je to najhoršie, no nemám to srdce, nasilu mu nedať, takže čakám, kým bude mať viac rozumu a bude menej sebecký, ale to sa asi ešte načakám 😖 ,
@monnaa ale ako čítam tak nie som sama, môj je tiež v noci pri mne, takže ho kojím v polospánku a je pravda, že ani moji drobci nebývajú chorí, vlastne sme ešte nikdy nemali antibiotiká, našťastie, dúfam, že im to ešte nejaký čas vydrží,

evca35
7. feb 2012

@katkanova myslím že dieťa sa odstaví keď to bude cítiť, ja stále dojčím syna, dva roky som si odtrpela celé noci, budil sa aj 10x v noci, niekedy 3x do hodiny alebo každú hodinu, ale nikdy som nechcela prestať s dojčením len kvôli tomu, aby som sa vyspala. Cez obed mi spal len pol hodinu asi rok a pol. Pred 3 týždňami oslávil 2 roky a začal spávať dlhšie a dlhšie, budí sa až nadránom okolo 5,00 a potom pred 8,00 hodinou. Cez deň dojčím len na obed pred spaním a večer pred spaním, v podstate mi zaspáva pri prsníku. Nedávam ani umelé mlieko ani žiadne iné.

@monnaa súhlasím s tvojím príspevkom, tiež malý nebol ešte chorý, okrem soplíkov zo zubov. Klop klop. Taktiež si to užívam, keďže dcéra nebola dojčená z iných príčin, čo ma veľmi mrzí ☹

zuzana581
7. feb 2012

@katkanova syn mal necelých 6 mesiacov, keď sa prestal v noci budiť. Dovtedy iba raz za noc. Dcéra tá sa budila v kuse aj 5x za noc kojená (do 9 mes), cca 3x za noc nekojená (iba raz dostala mlieko z flaše, inak vodu) do cca 1,5 -2 rokov a 1x za noc do troch rokov na čaj (vodu) Bolo to "veselé" ☹

roxi
7. feb 2012

@evca35 no to zaspávanie, to je asi pre nich problém, chcú cuckať, lebo inak zaspať nevedia, aj moji stále zaspávali pri kojení, aj Leo, ten inak nezaspí, teda ešte v kočíku, na prechádzke, u dcérky pomohlo to, že keď mala 2 roky, tak na obed prestala spávať, takže potom som kojila už len večer a v noci,
- čo sa týka mlieka, tak zasa Leo nemá problém vypiť kakao, či akékoľvek mlieko, jogurt a pod., len proste MM je stále priorita, ale skôr kvôli kontaktu so mnou, už nie kvôli mlieku samotnému, ale mojkaním sa táto závislosť zatiaľ nahradiť nedá,

myreason
8. feb 2012

@bambola dakujem za radu. No ale neviem si predstavit mu v noci nič nedať..teda hlavne cicik..lebo to by plakal snáď do rána 😖 Ked zaspinká večer a prvý krát sa zobudí,to si ho vezmem na ruky a zaspinká bez cicika,..aj druhý krát sa mi niekedy podarí uspat ho bez toho,ale ked sa už zobudí tretí krát to už si vyžaduje cicik..inak plače a plače až kým mu ho nedám... 😒

bambola
8. feb 2012

@myreason ja to poznam, ver mi 🙂 u nas pomohlo len kompletne odstavenie. dovtedy som kojila skoro celu noc, potom cca od roka vlastne uz iba v noci a cez den nie 😉 cize to bolo skorej naopak ako by si chcela. to uz potom nebolo o papani ale o pritomnosti, takto si zaistovala, ze som s nou.

tiez som si nevedela predstavit odstavovanie ale hovori sa, ze deti si na novu situaciu zvyknu za dva dni. a u nas to tak bolo 🙂 najhorsie bolo zaspavanie ale kedze nedostala prso na zaspatie tak v noci sa budila menej a sice si trosku pomrncala ale podarilo sa mi ju uhladkat a uššššš-kat 🙂 ja som sa totiz obavala, ze tym ak jej dam nejaku nahrazku (hoc aj len cistu vodu) tak sa mi bude v noci budit nadalej.

este ma napadlo, ze je tu nejaka tema o odstavovani a povacsinou tam pisu baby, ze odstavenie nebolo az take zle ako cakali.ja som tomu v nasom pripade neverila (kazda maminka si mysli, ze ma strasneho zavislaka 😉 ) a tiez som bola milo prekvapena 🙂

ajkuska
8. feb 2012

asi keď mal 6-7 mesiacov, kojím aj naďalej.

myreason
8. feb 2012

@bambola no dám na tvoju radu a pomaly to začnem praktizovať 😀 som zvedavá,bodaj by to nebolo také hrozné..Dúfam,budem mat skúsenosť ako ty 😉
No ale ešte sa ta spýtam..a čo ak sa zobudí teda v noci a môže byt aj smadný...? a ja mu nič nedám..? 😕

bambola
8. feb 2012

@myreason tak to sa potom napije aj vody 🙂 vseobecne sa hovori, ze deti by pred spanim a v noci nemali pit (kvoli oducaniu od plienok atd) ale musim sa priznat, ze my toto dost porusujeme. mala spava s nami a na cele postele ma vzdy polozenu flasku s vodou (pije zo slamkovej flasky), vie, ze tam je a ak sa nahodou v noci zobudi na smad tak si vezme a napije sa 😉 ja kolkokrat o tom ani neviem 🙂

marianna162
31. aug 2015

@happy8051 kedy sa mení chuť mliečka ak je žena tehotná?