Kedy sa vám začalo tvoriť mlezivo /kolostrum?

jaga18
21. júl 2021

Maminky, zaujímalo by ma, kedy sa vám začalo tvoriť mlezivo. Mne pri prvých dvoch tehu začalo samovoľne vytekat už cca 2 týždne pred pôrodom, aj som cítila, že prsia mám ťažšie a plnšie. Obe deti som kojila bez problémov (1 rok a druhú 2,5 roka)
Zajtra mám termín pôrodu a nič sa mi netvorí ani len necítim žiaden tlak v prsiach, ako by som ani tehotná nebola. Podľa Dr to síce na pôrod ešte vôbec nevyzerá, ale aj tak mám trochu obavy, či sa mi vôbec začne tvoriť, či budem vedieť dojčiť 🙄
Mate prosím skúsenosť, že sa vám nič pred pôrodom netvorilo a aj napriek tomu sa mliečko po pôrode začalo tvoriť a bolo ho dosť?
Ďakujem za odpovede 🙂

ab727
21. júl 2021

@jaga18 ani mne sa nič netvorilo a po pôrode sa to spustilo v pohode🙂 držím palce

11_martina
21. júl 2021

@jaga18 mne sa už v 3tom mesiaci tehotenstva

nevenka
21. júl 2021

Mam 3 deti a ani pri jednom sa mi skor netvorilo kolostrum, mlieko sa mi rozbehlo tak treti den po porode. Dojcila som 17 a 20 mesiacov, tretie este dojcim, je malicke.

pa_tricia19
21. júl 2021

@jaga18 ja od 18tt stále prsné vložky, lebo toho bolo kvantum...a nakoniec som "kojila" asi 3t,lebo proste sa mi nerozbehla laktacia, maximálne 20ml za deň som mala, malý vkuse hladný...
Teraz som 30tt a zatiaľ nič .

gvenduska
21. júl 2021

Po pôrode na 3den aj to len vďaka odsávačka

essenceee
29. aug 2021

cca treti den po porode a to bolo neskoro. Aj kde bola stále prisata, nešlo to skor :( nakoniec mi vyrastla na umelom mliečku